Home / Voorbereiding project / Ik test het vloerverwarmingssysteem om te zien of het werkt. Op welke stand moet de multimeter staan om vloersensoren te testen?

Ik test het vloerverwarmingssysteem om te zien of het werkt. Op welke stand moet de multimeter staan om vloersensoren te testen?


Bij het testen van elektrische vloerverwarming en het controleren van de weerstand van verwarmingskabels moet je een multimeter gebruiken om zowel het verwarmingselement als de vloersensor voor, tijdens en na de installatie te testen met behulp van de Ohms-schaal. Zo weet je of het verwarmingssysteem en/of de vloersensor correct werken en of ze niet beschadigd zijn. Om de vloersonde te testen moet je de multimeter instellen op 20 K (20.000) ohm. De waarde die je terugkrijgt hangt af van het model thermostaat dat geïnstalleerd is. Weerstandswaarden voor al onze verwarmingen vind je in de betreffende installatiehandleiding van de verwarming.

Het testen van een vloerverwarmingssysteem voor en tijdens de installatie is belangrijk omdat je dan weet of het systeem tijdens de installatie beschadigd is. Als je het systeem test voordat je de definitieve vloer installeert, weet je zeker dat de verwarming werkt en dat er geen schade aan de verwarming is ontstaan. Mocht de verwarming beschadigd zijn tijdens de installatie, dan zal onze SafetyNet™ garantie de verwarming gratis vervangen; we leveren gratis een andere verwarming van hetzelfde merk en model, mits aan de voorwaarden is voldaan.


 

Meer vragen?