Home / Bedrading / 3iE Thermostaat

Wat betekent “ER1” op het display van de thermostaat?


Als je de ER1-melding krijgt, moet je controleren of de vloersensor op de juiste klemmen aan de achterkant van de thermostaat is aangesloten en niet is losgeraakt. Als de vloersensor in de juiste aansluitingen zit, moet een elektricien de weerstand van de vloersensor controleren met een multimeter ingesteld op 20k Ohm om te zien of de vloersensor beschadigd is. Als de aflezing op de sensor niet klopt, duidt dit op een fout.
ER1

De ER1 melding verschijnt ook als er geen vloersensor op de thermostaat is aangesloten. Laat je elektricien ervoor zorgen dat de draden van de voeler goed zijn aangesloten op klemmen 7 & 8 van de thermostaat. Als er geen sensor is geïnstalleerd, kan je de thermostaat programmeren om in plaats daarvan de luchttemperatuur te lezen door de onderstaande stappen te volgen.

3iE: Menu > Instellingen > Doel verwarming instellen > luchttemperatuur

4iE: Menu > Instellingen > Verwarmingsvoorkeur > Regeling/Luchtvloer > Lucht > Accepteren

Als je een Wi-Fi-thermostaat hebt, kun je dit ook online wijzigen via het My.Warmup.com account.

Let op: De vloersensor moet worden gebruikt als het Warmup systeem is geïnstalleerd onder delicate vloerbedekkingen zoals hout, vinyl enz. De maximaal toegestane vloertemperatuur is 27°C. Als je de luchtsensor gebruikt om het systeem te regelen, kan de verwarming de maximaal toegestane temperatuur overschrijden.

Als je dit type vloer hebt en de vloersensor is defect of niet geïnstalleerd, neem dan contact op met de technische ondersteuning van Warmup voor meer informatie.


 

Meer vragen?