electric underfloor heating background blurred
Folieverwarming

Folieverwarming


Elektrisch vloerverwarmingssysteem voor laminaat, tapijt, parket, gelamineerd hout en andere zwevende vloerafwerkingen.

Voordelen

icon

Direct onder de vloerafwerking te installeren

Geen egaline of lijm nodig

icon

Geen verhoging naar vloerniveau

Superdunne, volledig geaarde vlakke aluminiumfolie verhoogt het vloerniveau niet

icon

Past om objecten heen

Op draden gebaseerd systeem, kan worden aangepast om rond objecten te passen, geen ingewikkelde bedrading nodig

beige bedroom interior

Voor welk project is de Folieverwarming ontworpen?

Folieverwarming is een ideale vloerverwarmer voor grotere oppervlakken en voor gebruik met zogenaamde zwevende vloeren zoals laminaat, parket, hout en tapijt. De Folieverwarming is eenvoudig te installeren en levert een consistente warmteverdeling, waarbij de thermische eigenschappen van de versterkte aluminiumfolie in de verwarming helpen om de warmte gelijkmatig te verspreiden. Elektrische folieverwarmingsmatten kunnen worden gebruikt als primaire of secundaire verwarmingsbron in alle ruimtes en projecten die voldoen aan de bouwvoorschriften.

Hoe werkt het systeem?

De folielaag fungeert als een doorlopende aardlaag binnen de vloerconstructie en verspreidt de warmte gelijkmatig en weg van de verwarmingskabel zelf en omdat hij direct onder de vloerafwerking wordt geïnstalleerd, is zelfnivellering niet nodig.

Vorm kamer

De 0,5 m brede foliematten zijn ideaal voor regelmatig gevormde kamers en kunnen parallel over de vloer worden uitgerold. In sommige gevallen moet je de mat afsnijden, draaien en omdraaien om hem geschikt te maken voor de kamer, zonder de verwarmingskabel te beïnvloeden. Lees hieronder meer over de installatie van het folieverwarmingssysteem.

Folieverwarming rol

Geschikte vloerbedekking

Folieverwarming is een ideale vloerverwarming voor grotere oppervlakken en voor gebruik met zogenaamde zwevende vloeren zoals laminaat, parket, hout en tapijt. Als je zachtere vloerbedekkingen gebruikt, zoals vinyl of tapijt, moet je de Folieverwarming gebruiken in combinatie met het Warmup Dubbele Bovenlaag Systeem. De Dubbele bovenlaag van de ondervloer beschermt de Folieverwarming en laat de warmte gemakkelijk door naar de uiteindelijke vloerafwerking voor maximaal comfort.

Laminaat en gelamineerd hout

De Warmup Folieverwarming is een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor laminaat en gelamineerd hout.

Bepaalde afwerkingen van houten vloeren worden niet aanbevolen voor gebruik met Warmup foliematten, waaronder houten vloeren dikker dan 18mm, houten vloeren met metalen strips als onderdeel van hun sluitsysteem (deze metalen strips kunnen de foliematten beschadigen) of houten vloeren met een reeds bevestigde pad.

Als je je zorgen maakt, controleer dan bij de leverancier van je vloer of je vloer geschikt is voor een elektrisch folieverwarmingssysteem.

Geplaatst tussen de isolatielaag en het zwevende vloerdek voegt de vloerverwarming een verwaarloosbare hoogte toe aan de installatie. Voor houten vloeren en dergelijke mag de warmteweerstand niet hoger zijn dan 0,15m² K/W.

heating mats foil underlay

Stralingswarmte voor zachtere vloerafwerkingen

Bij zachtere vloerafwerkingen is het folieverwarmingssysteem ontworpen om gebruikt te worden in combinatie met het Dubbele bovenlaag systeem van Warmup; een vrij zwevende ondervloer die het systeem beschermt. Geschikte vloerbedekkingen voor de Folieverwarming met Dubbele bovenlaag zijn tapijt en vinyl.

Sommige vloerfabrikanten staan het gebruik van vloerverwarmingssystemen met hun vloerbedekking alleen toe als het systeem is ingebed in een dekvloer / egalisatiemiddel. Het is belangrijk dat je bij de fabrikant van de vinyl- of tapijtvloer controleert welke types vloerverwarmingssystemen geschikt zijn.

Warmup Dubbel bovenlaag systeem

Gelijmd tapijt, vinyl en andere vloerafwerkingen kunnen over de Warmup Folieverwarming worden gelegd met behulp van het Dubbele Bovenlaag systeem om een dun zwevend vloerdek te creëren tussen de verwarmer en de vloerafwerking (niet geschikt voor vochtige ruimtes omdat de Dubbele Bovenlaag kan uitzetten door overmatig vocht). Het Dubbele Bovenlaag Systeem beschermt de Folieverwarming en laat de warmte gemakkelijk door naar de uiteindelijke vloerafwerking voor maximaal comfort.

Dubbele bovenlaag mag echter niet worden gebruikt in ‘natte’ ruimtes (zoals badkamers). Als je vinyl of tapijt gebruikt in een natte ruimte, overweeg dan om geschikte elektrische systemen te gebruiken zoals de DCM-PROPVC-StickyMat systeem; allemaal geïnstalleerd met een egaline voor het waterdicht maken..

foil heater

Isolatie onder de Folieverwarming

Voordat je een Warmup elektrisch folieverwarmingssysteem installeert, moet je altijd controleren of de ondervloer voldoende warmte-isolatie heeft. Dit is vooral belangrijk als de folieverwarmingen als hoofdverwarming worden gebruikt.

De verwarming moet geïnstalleerd worden bovenop een geschikt zacht isolatiemateriaal. Dit is nodig om te voorkomen dat het verwarmingselement beschadigd raakt door het gewicht van meubels en mensen op de vloer. Isolatiemateriaal moet minstens 6 mm dik zijn en geschikt voor gebruik met elektrische vloerverwarming.  Als je Warmup isolatieplaat of iets vergelijkbaars gebruikt, moet je een zachte onderlaag toevoegen om te voorkomen dat het verwarmingselement in contact komt met de cementlaag van de plaat.

Je kunt nog meer besparen door Warmup isolerende onderlaag onder de verwarming te gebruiken, omdat dit de opwarmtijd met minstens 50% verkort en kosten bespaart.

foil heater

Folieverwarming installeren

Een elektrisch folieverwarmingssysteem is eenvoudig te installeren door de matten in parallelle banen over de vloer uit te rollen.

De Folieverwarming bestaat uit een vezelversterkte folie gewikkeld rond een dunne meeraderige verwarmingskabel met twee kernen die geïsoleerd is met een geavanceerd fluorpolymeer. De folie zorgt voor een doorlopende aardlaag in de vloerconstructie en verspreidt tegelijkertijd de warmte weg van de verwarmingskabel. De Warmup foliematten worden direct bovenop de isolatie en direct onder de vloer gelegd. Voer altijd een warmteverliesberekening uit voordat je de verwarming installeert om er zeker van te zijn dat de verwarming genoeg warmte levert voor je kamer.

Rol de foliematten zo uit dat de lijnen binnen 20 mm van elkaar liggen en 50 mm van elke muur. Zorg ervoor dat je de bijgeleverde aparte foliestrips gebruikt om eventuele kieren te overbruggen wanneer je de matten snijdt en draait zodat ze passen in de kamer. Dit is belangrijk om de aarde intact te houden. De folieverwarmingsmat moet volledig vlak liggen. Zorg ervoor dat je de matten op geen enkel moment tijdens de installatie vouwt of kreukt.

Bij gebruik van laminaat of hout kan de vloerafwerking direct op de vloerverwarming worden gelegd of bij gebruik van vinyl of tapijt kan het Warmup Dubbele Bovenlaag systeem worden gebruikt tussen de vloerverwarming en de vloerafwerking voor extra bescherming van de vloerverwarming (alleen geschikt voor ‘droge’ ruimtes). Dubbele bovenlaag wordt ook aanbevolen als bescherming tegen zones met een zware belasting, zoals grote kasten die een te hoge druk op de verwarming kunnen uitoefenen.

Garantie & waarborg

Warranty

Safetynet installatiegarantie

Als je het verwarmingssysteem per ongeluk beschadigt tijdens de installatie, stuur het dan terug naar Warmup en we vervangen het gratis door een ander verwarmingssysteem van hetzelfde merk en model.
Warranty

15 jaar garantie

Op dit product zit 15 jaar garantie. We hebben het volste vertrouwen in de kwaliteit van onze producten.

Technische informatie

Ook heb je nodig

Thermostaat

Het kiezen van het juiste regelsysteem is cruciaal om ervoor te zorgen dat je verwarmingssysteem optimaal, efficiënt en eenvoudig werkt.

insulated underlay

Geïsoleerde ondervloer

Onze geïsoleerde onderlaag is een dunne polystyreen isolatiebarrière met effectieve akoestische eigenschappen om contactgeluid te verminderen.

Get A Quote

Vraag vandaag nog een gratis Offerte aan

Ontdek het perfecte elektrische vloerverwarmingssysteem voor jouw huis, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snelle installatietijden.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven