Waarom vloerverwarming leggen?

Vloerverwarming is vaak sneller en eenvoudiger te installeren dan je zou denken. Ons assortiment elektrische en water vloerverwarming systemen kunnen worden geïnstalleerd in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten en biedt een eigentijdse, efficiënte verwarmingsoplossing. Het installeren van een vloerverwarming in je project zorgt voor een ‘onzichtbare’ verwarmingsoplossing die geen afbreuk doet aan je ontwerpideeën, terwijl de hogere energie-efficiëntie lagere bedrijfskosten op de lange termijn kan bieden in vergelijking met traditionelere verwarmingsmethoden. Ons productassortiment is voorzien van wereldwijd erkende keurmerken en onze onderzoeks- en ontwikkelingsgerichte ontwerpbenadering maakt dat we het vertrouwen genieten van architecten, aannemers en doe-het-zelvers over de hele wereld.

Lees onze Vloerverwarmingsgids > 

Alles wat je moet weten

Beste systeem om te installeren

Een belangrijke beslissing die je moet nemen als je vloerverwarming overweegt voor je aanstaande project is of een elektrisch systeem of een watersysteem de beste optie voor je is.

Installatiemethodes

Ons assortiment systemen kan met bijna elke vloerafwerking worden geïnstalleerd, maar voor bepaalde vloerbedekkingen zijn specifieke installatietechnieken nodig.

Kosten van vloerverwarming installeren

Vloerverwarming moet worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde installateur en veel van onze elektrische systemen hebben een snelle installatietijd - waardoor je veel waar voor je geld krijgt.

minimalistische zwarte keuken

Wat is het beste systeem om te installeren?

Om te bepalen welk systeem het beste is voor jouw project, moet je rekening houden met het type kamer, de grootte van het project en of je een verwarming installeert in een nieuwbouwwoning of in een oudere woning.

Elektrische systemen zijn snel te installeren, hebben platte systeemafmetingen en kunnen in bijna alle projecttypes worden gebruikt. Elektrische vloerverwarmingen zijn verkrijgbaar als verwarmingsmatten of als verwarmingskabels.

Watersystemen hebben meestal een dikkere opbouwhoogte dan elektrische systemen, waarbij de verwarmingsbuizen in een dekvloer laag worden geïnstalleerd als onderdeel van de vloerconstructie. Het duurt langer om water vloerverwarming systemen te installeren, maar de gebruikskosten op lange termijn zijn lager dan bij elektrische vloerverwarming.

We raden een van onze elektrische systemen met een laag profiel of ons Ultra-12 water vloerverawmringsysteem aan als je een verwarming achteraf wilt installeren of als je project een vaste plafondhoogte heeft. Als je een huis vanaf de grond opbouwt, overweeg dan om een watersysteem te specificeren tijdens de ontwerpfasen van je project om rekening te houden met de afmetingen.

Isolatie is de sleutel tot het maximaliseren van de energie-efficiëntie van een vloerverwarmingssysteem. Een goed geïsoleerde ruimte houdt de stralingswarmte die door het systeem wordt geproduceerd binnen de ruimte en al onze systemen zijn ontworpen voor gebruik met hun ingebouwde isolatielaag (zoals in het geval van onze watersystemen) of met onze isolatieplaten die het warmteverlies verminderen en een beter reagerend systeem creëren. We raden aan een warmteverliesberekening uit te voeren voordat je een vloerverwarming kiest.

StickyMat installation

Installatiemethoden voor elektrische systemen

Onze elektrische verwarmingen zijn verkrijgbaar als mat of als systeem met draden en alle elektrische systemen worden rechtstreeks op een isolatielaag geïnstalleerd als onderdeel van de ondervloer. Bij de StickyMat™ zijn de verwarmingsdraden kant-en-klaar geplaatst en verbonden met een zelfklevende mat voor een snelle installatie. Bij het losse kabelsysteem moet de verwarmingsdraad handmatig op de ondervloer worden aangesloten. Alle elektrische systemen moeten door een gekwalificeerde elektricien worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Zelfklevende rug

Sommige elektrische verwarmingsmatten hebben een zelfklevende rug, zodat ze sneller gelegd kunnen worden en er geen aparte lijm nodig is om het verwarmingselement aan de ondervloer te bevestigen.

Betonkabel bevestiging rails

Het Betonkabelsysteem maakt gebruik van een reeks rails ( artikel MFB1) die de kabel op zijn plaats houden binnen de laag betonnen dekvloer.

Noppenplaat

Het membraan van het DCM-PRO verwarmde ontkoppelingssysteem heeft een uniek castellatieontwerp waar de verwarmingsdraad in geplaatst kan worden met alleen je handen.

Tape

Het losse kabelsysteem wordt geleverd in de vorm van een kit inclusief gespecialiseerde tape om de verwarmingsdraden rechtstreeks op de ondervloer aan te brengen.

Clypso tackersysteem blauw close-up

Water vloerverwarming installeren

Onze watervloerverwarmingssystemen zijn verkrijgbaar als ‘droge’ of ‘natte’ installatie. Systemen zoals het Clypso en Nexxa-12 Noppenplaat moeten in een laag betonnen dekvloer worden geïnstalleerd. Een ‘droge’ optie voor de installatie van een water vloerverwarming systeem is het Eccona-12  balkenvloersysteem, dat geïnstalleerd kan worden zonder dekvloer en voorzien is van aluminium diffusieplaatjes voor een goede warmteverdeling.

Tackernagels

Sommige water vloerverwarming systemen, zoals het Clypso Tackersysteem, maken gebruik van zogeheten tackernagels die de verwarmingsbuizen aan de isolatielaag bevestigen, zodat ze precies op hun plaats blijven.

Aluminium diffusieplaten

Systemen zoals Econna-12 hebben diffusieplaatjes waarin de verwarmingsbuis wordt geïnstalleerd. Deze platen verspreiden de warmte gelijkmatig over het hele vloeroppervlak.

Noppenplaat

Het Nexxa-12 Panel System maakt gebruik van een rastermembraan waarop de verwarmingsbuis optimaal kan worden geplaatst.

grey living room interior

Kosten voor het installeren van een vloerverwarmig systeem

De kosten voor het installeren van vloerverwarming in je project hangen af van de grootte en omvang van je project, het gebruikte systeem en de tarieven van je installateur, die van regio tot regio en van vakman tot vakman kunnen verschillen. Een gesuggereerde prijs van ongeveer €200 – 300 per dag zou een redelijke schatting zijn voor een volledig gekwalificeerde installateur en over het algemeen duurt het één dag om de meeste vloerverwarmingssystemen in één kamer te installeren.

Meer informatie over de kosten van vloerverwarming >

Installatiegarantie

Al onze producten worden gedekt door uitgebreide garanties voor uw gemoedsrust. Veel van onze elektrische vloerverwarmingen hebben levenslange garantie. Onze befaamde SafetyNet™ Installatiegarantie beschermt je ook tegen schade die per ongeluk wordt veroorzaakt aan een Warmup systeem tijdens het installatieproces. Als je installateur bijvoorbeeld per ongeluk een verwarmingsdraad doorsnijdt in een van onze elektrische verwarmingsmatten, dan zorgt Warmup gratis voor een vervangend verwarmingselement. Zorg er altijd voor dat je je garanties binnen 30 dagen na aankoop afrondt.

Bekijk Warmup garanties >

Installatiegidsen

DCM PRO installation guide

Videos

Als je stap-voor-stap begeleiding wilt, hebben we een reeks instructievideo's over hoe je een vloerverwarming succesvol installeert. Er zijn installatie- en informatievideo's beschikbaar voor een selectie van onze elektrische systemen, hydronische systemen en thermostaten. Kijk nu voor meer informatie over de voordelen van het installeren van een Warmup-systeem.

Warmup installation manuals

Handleidingen en instructies

Alle Warmup producten worden geleverd met bijbehorende, gemakkelijk te lezen installatiehandleidingen en technische specificatiebladen. Onze productliteratuur biedt diepgaande begeleiding bij vragen over de installatie van vloerverwarming, biedt advies bij het oplossen van problemen en gaat in op alle andere componenten die je in je installatie nodig kunt hebben.

get a quote

Ben je een installateur?

Omdat vloerverwarming een populaire verwarmingsoplossing is in huizen over de hele wereld, hebben veel loodgieters, tegelzetters en elektriciens ervaring met het installeren van vloerverwarmingssystemen en we raden altijd aan om een volledig gekwalificeerde installateur in de arm te nemen die ervaring heeft op dit gebied. Als je een installateur van vloerverwarmingssystemen bent, overweeg dan om je aan te sluiten bij Warmup Pro, onze nieuwe gemeenschap van erkende installateurs.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven