underfloor heating in basement

Vloerverwarming voor je kelder


Je kelder renoveren of afwerken is een geweldige manier om extra ruimte toe te voegen en waarde aan je huis te geven. Vloerverwarming verandert je kelder in een gezellige ruimte om te entertainen of te werken.

basement rec room with home office desk underneath the stairs

Waarom vloerverwarming in een kelder installeren?

Het installeren van vloerverwarming in een kelder kan het potentieel van de ruimte maximaliseren door er een grote en gezellige familiekamer of werkruimte van te maken.

Of je nu een nieuwe kelder bouwt of een bestaande kelder in je huis opknapt, een vloerverwarmde kelder kan je leefruimte verdubbelen. Oudere kelders zijn vaak de laatste ruimte in huis die gerenoveerd wordt en worden vaak gewoon onverwarmde opslagruimtes of bijkeukens, maar door vloerverwarming te installeren kan je fantasiekelderverbouwing werkelijkheid worden.

modern gray bathroom with shower

Voordelen van een verwarmde keldervloer

Vloerverwarmingen geven een koude kelder het comfort van een warme vloer en zijn een energiezuinige verwarmingsoplossing. Ze gebruiken een lagere temperatuur dan traditionele verwarmingssystemen en leveren toch een optimale warmteafgifte, waardoor het energieverbruik daalt en dus ook de verwarmingskosten van je huis. Stralende vloerverwarming biedt ook een grote ontwerpvrijheid omdat je de ultieme kelder van je dromen kunt creëren zonder beperkt te worden door hinderlijke radiatoren en leidingen.

Door hun ‘onafgewerkte’ aard en omdat ze vaak kleine of weinig ramen hebben voor ventilatie, kunnen bestaande kelders in antieke woningen nogal stoffig en vochtig aanvoelen. Vloerverwarming biedt hiervoor een geweldige oplossing, omdat de verwarmingen de luchtkwaliteit in de kamer verbeteren door de stofcirculatie te verminderen.

Beste vloerverwarmingssysteem om te installeren

Voor nieuwbouw

Nieuwbouwkelders zijn een ideale ruimte om te verwarmen met een watervloerverwarmingssysteem. Een watersysteem specificeren tijdens de ontwerpfase betekent dat je rekening kunt houden met de opbouwhoogte van het systeem en wijzigingen kunt aanbrengen als dat nodig is.

Voor renovatie

Als je erover denkt om je bestaande kelder om te bouwen tot een extra leefruimte of ontspanningsruimte, dan is ons assortiment elektrische vloerverwarmingen een snelle, probleemloze installatie en geschikt voor bijna alle soorten ondervloeren en vloerafwerkingen.

baby's feet on Sticky Mat underfloor heating

Elektrische systemen

Onze selectie elektrische systemen biedt veel flexibiliteit voor je kelderrenovatie.

Het Betonkabelsysteem Betonkabelsysteem is perfect voor nieuwbouwprojecten in kelders met een betonnen vloer. De verwarmingskabels worden rechtstreeks in het beton geïnstalleerd voor een consistente, gelijkmatige warmteverdeling..

Het StickyMat System heeft een ultradunne verwarmingsdraad en een zelfklevende achterkant voor een snelle installatie en een vloeropbouw met een laag profiel. Dit systeem is ideaal voor gebruik in kelders met betonnen ondervloeren en kan met elke vloerafwerking worden geïnstalleerd.

Als je een tegelvloer in je kelder gaat leggen, is het DCM-PRO Systeem de ideale vloerverwarmer. Het is een verwarmd ontkoppelingssysteem dat schade aan de vloertegels door beweging van de keldervloer kan helpen voorkomen.

Warmup Clypso UFH

Watersystemen

Een oplossing voor water vloerverwarming is perfect voor kelders die worden gebouwd als onderdeel van een bouwproject, waarbij de meeste systemen in de ondervloer van de kelder zelf worden geïnstalleerd.

Het Clypso Tackersysteem is een populaire keuze voor projecten met zwevende dekvloeren en heeft een uniek isolatiepaneel met een rasterpatroon voor eenvoudige installatie.

Als je je bestaande kelder renoveert, overweeg dan het Ultra-12 Systeem; het is slechts 18 mm diep, maakt gebruik van ingebouwde isolatie en kan worden gebruikt met een groot aantal verschillende soorten ondervloeren en vloerafwerkingen.

modern Empty Room

Beste vloerafwerkingen

Omdat ze zich direct boven de fundering van een gebouw bevinden, hebben kelders vaak betonnen ondervloeren die bedekt kunnen worden met de uiteindelijke vloerafwerking van je keuze. Warmup heeft een breed assortiment vloerverwarmingsoplossingen die geschikt zijn voor alle soorten ondervloeren en vloerafwerkingen.

Steen en tegels

Natuursteen, gepolijst beton en keramische tegels zijn allemaal populaire keuzes voor vloerbedekking in de kelder en zorgen voor een meer eigentijdse, strakke look.

PVC & Vinyl

PVC en Vinylvloeren voegen een zachtere, warmere energie toe aan een kelder – waardoor het de ideale vloerafwerking is voor kelders die worden gebruikt als informele familiekamers.

Hout

Natuurlijke of samengestelde houten vloeren zijn perfect voor kelders in huizen uit die periode, omdat ze de traditionele stijl versterken.

6iE smart thermostat in silver

De energie-efficiëntie van je kelder verbeteren

Kwalitatief goede isolatie is de sleutel tot het maximaliseren van de energie-efficiëntie van een vloerverwarmingssysteem. Bij elektrische vloerverwarming is de beste plaats om isolatie aan te brengen precies onder het verwarmingssysteem. Het isolatiemateriaal vermindert het warmteverlies naar beneden en verhoogt zo de efficiëntie en de prestaties van de verwarming. Dit is vooral belangrijk als de ondervloer van beton is, omdat een niet-geïsoleerde ondergrond de verwarmingseffecten aanzienlijk kan vertragen tot de uiteindelijke vloerafwerking. We raden aan om vloerverwarming in je kelder te installeren met Warmup isolatieplaten die de opwarmtijd aanzienlijk kunnen verbeteren en warmteverlies kunnen verminderen. De plaat is gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen en is aan beide zijden bekleed met glasvezelgaas dat ingebed is in een dunne mortel van cementpolymeer.

Het gebruik van een slimme thermostaat en bijbehorende smartphone-apps om de verwarming te bedienen, verhoogt ook de efficiëntie van het systeem; het levert functies als automatisch verwarmen en kostenbesparingen op je jaarlijkse energierekening. Alle verwarmingssystemen van Warmup zijn scherp geprijsd en de hogere energie-efficiëntie van het verwarmen van je kelder met een vloerverwarmer resulteert in veel lagere verbruikskosten dan traditionele centrale verwarming.

underfloor heating in basement

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven