underfloor heating wood flooring

Laminaat


Zowel de elektrische vloerverwarming van Warmup als de vloerverwarming op waterbasis kunnen worden gebruikt in combinatie met laminaatvloeren. Ons uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat je de perfecte oplossing hebt voor het verwarmen van een laminaatvloer.

underfloor heating foil heating in modern living room

Vloerverwarming voor laminaatvloeren

Zowel elektrische als watervloerverwarming zijn geschikt voor laminaatvloeren. Over het algemeen zijn elektrische systemen populairder bij renovaties en kleine tot middelgrote ruimtes, terwijl waterproducten populairder zijn bij nieuwbouw en grote ruimtes.

Let er bij het kiezen van je laminaatvloer op dat het materiaal zo dicht mogelijk is voor een goede warmtegeleiding. Hoe dichter het materiaal, hoe beter het warmte overdraagt. Hoe dunner het vloermateriaal en hoe hoger de dichtheid, hoe korter de opwarmtijd en hoe beter het vloersysteem reageert.

Warmtegeleiding van laminaat

Dikte vloer

We raden aan om de dikte van het hout of laminaat niet meer dan 18 mm te laten zijn, omdat dikker dan dit de efficiënte werking van het systeem zal belemmeren. Wat de breedte van de plank betreft, zullen bredere planken vaak meer "beweging" vertonen dan smallere planken van hetzelfde materiaal. Daarom raden we aan om de verhouding tussen dikte en breedte tussen 7 en 11 te houden. Een plank met een dikte van 16 mm en een breedte van 160 mm geeft een verhouding van 10 en is dus ideaal.

Temperatuur vloer

De oppervlaktetemperatuur van laminaat en houten vloeren mag niet hoger zijn dan 27°C. Deze beperking van de maximumtemperatuur wordt verzekerd door een thermostaat die het verwarmingssysteem regelt. Als je vloerverwarming als enige/primaire warmtebron wilt gebruiken, laat dan een warmteberekening maken om er zeker van te zijn dat de vloerverwarming voldoet aan je verwarmingseisen voor de kamer.

foil heater

Elektrische vloerverwarming voor laminaat

Het meest gebruikte vloerverwarmingssysteem voor laminaatvloeren is de Folieverwarming. Het beste systeem voor jouw project hangt echter af van de grootte van de kamer, de vloerhoogte en vele andere factoren. Om je te helpen beslissen welk systeem je moet kiezen, lees je onze Koopgids of neem je contact met ons op.

Folieverwarming Systeem ❯

De Warmup Folieverwarming is een elektrisch vloerverwarmingssysteem voor laminaat en andere zwevende vloerafwerkingen. De Folieverwarming bestaat uit een vezelversterkte folie gewikkeld rond een dunne meeraderige verwarmingskabel met dubbele kern die geïsoleerd is met een geavanceerd fluorpolymeer. De folie zorgt voor een ononderbroken aardlaag in de vloerconstructie en verspreidt de warmte weg van de verwarmingskabel.

modern vintage interior of living room with parquet flooring

Vloerverwarming voor laminaatvloeren

Verschillende verwarmingssystemen vereisen verschillende installatiemethoden. De Folieverwarming is een populair systeem voor gebruik met laminaatvloeren en biedt een ‘droge’ installatie zonder dekvloer, terwijl er wel een meerlaagse isolatie nodig is.

Dikte ondervloer

Het is goed om te weten dat alles boven de vloerverwarming, inclusief de ondervloer, de deklaag en de uiteindelijke vloerafwerking, binnen de grenzen van de onderstaande tabel moet liggen.

Als de fabrikant van de laminaatvloer zegt dat het samen met een ondervloer gebruikt moet worden, mag de ondervloer niet meer dan 3 mm – 6 mm dik en ademend zijn.

Grenzen van warmteoverdracht

Als je het systeem gebruikt met laminaatvloeren, moet je erop letten dat het systeem goed werkt en we raden af om een vloerverwarming te installeren als niet aan de onderstaande limieten wordt voldaan. Dit kan de werking van het systeem belemmeren en ertoe leiden dat het systeem niet naar wens werkt.

De onderstaande cijfers gelden alleen voor elektrische vloerverwarmingssystemen. Watersystemen hebben een breder grenswaardenbereik door de variabelen van de specificatie.

Grenzen aan warmteoverdracht
Tog 1,5 (tenzij anders vermeld)
RSI  0,15m² K/W (tenzij anders vermeld)

wooden flooring in modern living room

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven