electric underfloor heating background blurred

Betonkabel systeem


Het Betonkabelsysteem is ontworpen voor gebruik binnen een dekvloerconstructie. Ideaal voor een vloeropbouw tussen de 50 mm tot 100 mm.

Voordelen

icon

Vloerbedekking kan worden verwisseld

Zonder de verwarming te beschadigen, wat geld bespaart en de flexibiliteit verhoogt.

icon

Optimaal vermogen

Krachtige uitvoerkabel kan op verschillende afstanden worden gelegd voor een optimale vermogen die past bij de afwerking van de vloer of het ontwerp van de kamer

icon

Werkt onder elke vloerafwerking

Betonkabel werkt met elke vloerbedekking die geschikt is voor vloerverwarming.

modern kitchen interior

Voor welk project is Betonkabel bedoeld?

Als je op zoek bent naar vloerverwarming voor betonnen vloeren, dan is het Betonkabelsysteem hiervoor ontworpen. Betonkabel vloerverwarming is vooral ideaal voor installaties in betonnen vloerconstructies in nieuwbouw waar de vloerhoogte geen probleem is. Voor inbouw achteraf in bestaande betonnen vloeren waar minder ruimte is om de vloerhoogte aan te passen, kan een ander elektrisch vloerverwarmingssysteem een geschiktere optie zijn.

Het elektrische vloerverwarmingssysteem Betonkabel is ontworpen voor installatie in betonnen dekvloerdiktes van 50 mm tot 100 mm. Een van de beste dekvloeren om hiervoor te gebruiken is de UltraFloor-reeks van Instarmac. Als er geen isolatie aanwezig is of onder meer dan 100 mm betonnen ondervloer, moeten isolatieplaten worden gebruikt om optimale opwarmtijden te garanderen.

De Betonkabel is geschikt voor bijna elke vloerafwerking en in het bijzonder voor vloeren (hout, tapijt, vinyl) die van tijd tot tijd vervangen worden.

De langzamere opwarm- en afkoeltijd van de Betonkabel maakt hem bijzonder geschikt voor ruimtes die constant in gebruik zijn, omdat de dekvloer kan worden gebruikt als een vorm van accumulatieverwarming, waardoor effectief gebruik wordt gemaakt van goedkopere energie tegen lage tarieven.

underfloor heating inscreed cable

Geschikte vloerbedekking voor Betonkabel

Bijna elke vloerbedekking komt in aanmerking voor Betonkabel. Omdat de vloerverwarming veilig is ingebed in een cementgebonden dekvloer, is er minder risico op beschadiging van de verwarmingskabel als de vloerbedekking van tijd tot tijd wordt vervangen. De volgende vloerbedekkingen zijn geschikt voor Betonkabel:

Tegels

Als er een tegelvloer op wordt gelegd, moet flexibele tegellijm en voegmiddel worden gebruikt met het elektrische vloerverwarmingssysteem Betonkabel.

Laminaat/Hout

Bij laminaatvloeren of houten plankenvloeren is het essentieel dat de vloer niet dikker is dan 18 mm om ervoor te zorgen dat de warmte goed kan doorstromen. Als je een zachte isolatielaag onder de vloer gebruikt, moet die compatibel zijn met installatie bovenop een vloerverwarmingssysteem.

Beton

Beton warmt snel op en houdt de warmte goed vast, zelfs de warmte die wordt geproduceerd door zonnewarmte, waardoor een verwarmde gepolijste betonnen vloer een geweldige optie is om het comfort en de warmte van je huis te verbeteren.

inscreed cable in modern kitchen

Installatie van Betonkabel Vloerverwarming op betonnen vloeren

Voordat je met de installatie begint, is het belangrijk om eerst de installatiehandleiding te lezen. Als de betonnen ondergrond dikker is dan 100 mm of als de ondervloer ongeïsoleerd is, is het aan te raden om isolatieplaten aan te brengen en de draad direct op deze isolatie te leggen. Als de betonnen ondergrond minder dan 100 mm dik of geïsoleerd is, kan de draad op de betonplaat worden gelegd. Hoewel de laatste optie aanvaardbaar is, zal isolatie direct onder de verwarmingskabel de efficiëntie van het systeem verbeteren.

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat de ondervloer van geschikt materiaal is en geschikt is voor het aanbrengen van een dekvloer en dat hij stroef is en vrij van stof en puin.

De Betonkabel moet minstens 50 mm uit elkaar en minstens 50 mm diep in de dekvloer worden gelegd. Om de Betonkabel aan de ondervloer te bevestigen, heb je metalen bevestigingsstrips nodig. De metalen bevestigingsstrips worden loodrecht op het verwarmingselement gelegd en met bevestigingsnagels of lijm aan de isolatieplaat of de betonnen vloer bevestigd; zorg er altijd voor dat de bevestigingen niet bewegen. De verwarmingskabel wordt dan op en neer door de kamer gelegd en vastgeklikt in de metalen bevestigingsstrip. Plaats de kabel altijd gelijkmatig zodat de warmte gelijkmatig over de vloer wordt verdeeld.

Nadat de kabel op zijn plaats ligt, is de volgende stap om de dekvloer over het verwarmingssysteem te gieten door zorgvuldig een cementdekvloer over de vast ingegoten Betonkabel te gieten tot een diepte van minstens 50 mm. Plaats de bij de thermostaat geleverde vloersonde zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke vloerafwerking en veranker hem in de dekvloer. Sluit de installatie af met de bedrading van de verwarmingskabel naar een thermostaat.

Zodra de dekvloer of het egalisatiemiddel volledig gedroogd is, kun je de uiteindelijke vloerbedekking leggen.

Garantie en waarborg

Warranty

SafetyNet installatiegarantie

Als je het verwarmingssysteem per ongeluk beschadigt tijdens de installatie, stuur het dan terug naar Warmup en we vervangen het gratis door een ander verwarmingssysteem van hetzelfde merk en model.
Warranty

Levenslange beperkte garantie

Dit product wordt geleverd met een levenslange beperkte garantie. We hebben het volste vertrouwen in de standaard van onze producten.

Technische informatie

Documentatie
Technische specificaties
Werkspanning 230V: 50Hz
Vermogen 100 tot 210W/m²
Lengte aansluitkabel 2.5 m
Diameter kabel 6mm
Keurmerken EUFH heating mat approvals  EUFH heating mat approvals  EUFH heating mat approvals

Vloeropbouw

Ook heb je nodig

4ie smart thermostat main controls

Thermostaat

Het kiezen van het juiste regelsysteem is cruciaal om ervoor te zorgen dat je verwarmingssysteem optimaal, efficiënt en eenvoudig werkt.

electric underfloor heating insulation boards

Isolatieplaten

Het gebruik van isolatieplaten met vloerverwarming vermindert de opwarmtijd en de gebruikskosten aanzienlijk.

Get A Quote

Direct een gratis Offerte aanvragen

Ontdek het perfecte elektrische vloerverwarmingssysteem voor jouw huis, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snelle installatietijden.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven