electric underfloor heating background blurred
DCM

DCM-PRO Systeem


DCM-PRO maakt gebruik van een unieke ontkoppelingstechnologie om tegelvloeren te beschermen. Het biedt een aanpasbare vloerverwarming oplossing, met twee membraanopties om uit te kiezen – Peel & Stick of Vlies rug – en een keuze aan verwarmingskabels voor standaard en laag vermogen projecten. Verkrijgbaar in 41W/m²  tot 230W/m².

Voordelen

icon

Eenvoudige installatie

Het Peel & Stick membraan heeft een zelfklevende onderkant die zich direct aan de ondervloer hecht en een lijmlaag overbodig maakt, waardoor de installatietijd aanzienlijk wordt verkort. Het membraan met vliesrug is ideaal voor gebruik met traditionele kleefmiddelen.

icon

Flexibele warmteafgifte

Met een keuze uit twee verwarmingskabels kun je het systeem specificeren voor projecten met een standaard wattage tussen 112,5 W/m² - 225 W/m² en projecten met een laag wattage tussen 41,3 W/m² - 82,5 W/m² en een brede spreiding van het vermogen mogelijk maken om aan de eisen van je project te voldoen. 

icon

Beschermt vloeren

Het innovatieve ontkoppelingsmembraan absorbeert laterale bewegingen van de ondervloer en helpt zo te voorkomen dat deze spanningen de afwerking van de tegelvloer bereiken en deze gaat scheuren. 

moderne badkamer met DCM-PRO vloerverwarmingsmat

Innovatief systeem dat je vloer beschermt

Het DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem is een technologisch geavanceerd elektrisch vloerverwarmingssysteem van Warmup dat tegelvloeren aantoonbaar beschermt tegen scheuren, zoals getest door ANSI 118.12:5.4.

Ontkoppelingsmembraan

Het ontkoppelingsmembraan van DCM-PRO is verkrijgbaar met een zelfklevende of vliesrug – waardoor de installatie aanpasbaar en probleemloos is.

Bescherming tegen breuk

Het systeem is geschikt voor alle vloertypen, maar is speciaal ontwikkeld om stenen en betegelde vloerafwerkingen te helpen beschermen tegen schade door seizoensgebonden temperatuurschommelingen die de ondervloer kunnen aantasten. Tegels die bijzonder gevoelig zijn voor scheuren hebben veel baat bij het anti-fractuur membraan van DCM-PRO; vandaar dat dit vloerverwarming systeem altijd wordt aanbevolen bij vloertegels.

minimalist Scandinavian white kitchen

Hoe werkt het ontkoppelingssysteem?

De ontkoppelingslaag van het DCM-PRO membraan krimpt en zet uit om zijdelingse bewegingen in ondervloeren op te vangen, waardoor schade aan tegelvloeren wordt voorkomen.

DCM2
De zelfklevende laag of vliesrug rekt mee met uitzetten.
DCM2
Ontkoppelingslaag krimpt als de opening krimpt door seizoensgebonden veranderingen.
DCM2
Beschermt het vloeroppervlak tegen schade door zijdelingse beweging van de ondervloer.

DCM Pro Vlies elektrische vloerverwarming uitsnede

Twee Verwarmingskabel Opties - Standaard en Laag Wattage

Het DCM-PRO systeem maakt een flexibele warmteafgifte mogelijk door de keuze uit twee verwarmingskabels en de mogelijkheid om een persoonlijke indeling van het verwarmde gebied te maken.

112,5 W/m² tot 225 W/m² vermogen voor projecten met standaard wattage

Je kunt het systeem gebruiken voor standaard wattage projecten door de DCM-PRO aan te schaffen met de Blue Cable, die een vermogen biedt tussen 112,5 -225W/m², afhankelijk van de vereisten van je project.

41,3 W/m² - 82,5W/m² Vermogen voor huizen met een lage energiebelasting 

Het DCM-PRO Laag Wattage Systeem heeft een flexibel vermogen van 41,3 – 82,5W/m², waardoor het ideaal is voor gebruik in huizen met een lage belasting en weinig warmteverlies. Met een laag wattage elektrisch systeem kunnen zonnepanelen met batterijopslag ook vaker 100% van de belasting leveren, waardoor je huis volledig verwarmd kan worden met koolstofvrije, ter plekke geproduceerde elektriciteit.

De DCM-PRO met laag wattage is geschikt voor verhoogde vloerafwerkingsweerstanden tot 3,0 tog en stelt je in staat om het systeem aan te passen aan je energiebehoeften.

Fleece DCM-Pro Vloerverwarmingsinstallatie

Twee opties voor ontkoppelingsmembranen Peel & Stick of vliesrug

DCM-PRO is verkrijgbaar met twee membraanopties voor een meer op maat gemaakte vloerverwarming: het Peel & Stick membraan biedt 40% snellere installatietijden dan standaard vloerverwarmingsmembranen, terwijl het membraan met vliesrug ontworpen is voor gebruik met traditionele kleefmiddelen.

Met een effectieve zelfklevende achterkant heeft Warmup’s DCM-PRO Peel & Stick membraan geen tegellijm nodig om stevig aan de ondervloer te worden bevestigd. Het kan snel worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde elektricien of tegelzetter en helpt vloerhoogtes tot een minimum te beperken.

Het DCM-PRO membraan met vliesrug heeft een standaard vliesrug die gebruikt kan worden met een aparte lijm om een sterke verbinding te creëren tussen de ondervloer en het systeem. Het is bijzonder geschikt voor gebruik in ruimtes met vochtige of ongelijkmatige ondervloeren en biedt een flexibele installatiemethode waarbij je het membraan naar wens kunt verplaatsen.

DCM-PRO underfloor heating close up

Snelle vloerverwarming installatie

Met het vernieuwde ontwerp van de castellering biedt DCM-PRO een snelle en probleemloze installatie van Warmup vloerverwarming. De afmetingen van het membraan zijn zo ontworpen dat 2m² verwarmingskabel precies op 2m² membraan past. De afstand tussen de kabels kan echter worden aangepast om de dekking en het vermogen te vergroten of te verkleinen. Je hebt geen gereedschap nodig om het systeem te installeren – je plaatst de verwarmingskabel gewoon met de hand in de uitsparingen van het membraan.

DCM-PRO kan rechtstreeks betegeld worden, of bedekt worden met een laag zelfnivellerende pasta bij gebruik met een andere vloerafwerking die gecertificeerd is voor gebruik met vloerverwarming. Dit systeem heeft Warmup’s marktleidende garantie voor gegarandeerde prestaties.

Garantie & waarborg

Warranty

SafetyNet Installatiegarantie

Als je het verwarmingssysteem per ongeluk beschadigt tijdens de installatie, stuur het dan terug naar Warmup en we vervangen het gratis door een ander verwarmingssysteem van hetzelfde merk en model.
Warranty

Levenslange beperkte garantie

Dit product wordt geleverd met levenslange garantie. We hebben het volste vertrouwen in de standaard van onze producten.

Technische informatie

Productdocumentatie
Technische specificaties DCM-PRO kabel
Werkspanning 220-240V: 50Hz
IP-waarde IPX7
Kleur Blauw
Dikte 4.5mm (± 0.2mm)
Vermogen 150w/m² (3 Castellaties – 90mm)
Binnenisolatie Advanced Fluorpolymeer (ETFE)
Min. Isolatietemperatuur 5°C
Aansluiting 3m lang aansluitkabel
keurmerken EUFH heating mat approvals  EUFH heating mat approvals  EUFH heating mat approvals

Technische specificaties DCM-PRO mat
Afmetingen
  • → Rol [14m²] – 14,250mm (±50mm) x 985mm (±6mm)
  • → Mat [0,73m²] – 985mm (±6mm) x 741mm (±6mm)
Dikte
  • → Peel & Stick – 5.8 mm (±0.5mm)
  • → Vlies- 6.1 mm (±0.5mm)
Samenstelling POLYPROPYLEEN MEMBRAAN MET ZELFKLEVENDE OF VLIESRUG
Kleur Rood
Afstanden 60mm, 90mm & 120mm
Maat 0,73m² vel / 14m X 1m rol

Vloeropbouw

Ook heb je nodig

6iE smart thermostat

Thermostaat

Choosing the correct control system is crucial in ensuring that your heating system works in the best possible way, efficiently and easily.

Ultralight-board-and-box

Isolatieplaten

Het gebruik van isolatieplaten met vloerverwarming vermindert de opwarmtijd en de gebruikskosten aanzienlijk.

Warmup Primer

Ideaal voor gebruik vóór het leggen van Warmup Peel & Stick systemen, egaliseermiddelen en tegellijmen.

Get A Quote

Direct een gratis Offerte aanvragen

Ontdek het perfecte elektrische vloerverwarmingssysteem voor jouw huis, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snelle installatietijden.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven