underfloor heating vinyl flooring

PVC & Vinyl Vloeren


PVC vloeren en luxe vinyltegels (LVT), zijn zeer geschikt voor gebruik met vloerverwarming.

new modern Scandinavian loft apartment

Perfecte vloerverwarming voor PVC en vinylvloeren

Warmup biedt een breed assortiment systemen voor het stralend verwarmen van vinylvloeren. Zowel water- als elektrische vloerverwarmingssystemen zijn geschikt onder vinylvloeren. De temperatuur van het verwarmingssysteem met vinyl mag niet hoger zijn dan 27°C. Als je stralingsverwarming met vinyl planken als enige warmtebron overweegt, maak dan eerst een warmteverliesberekening om er zeker van te zijn dat de verwarmde vloer je voldoende warmte zal geven.

Er zijn veel soorten PVC en vinylvloeren die verschillen in hun eigenschappen en dus in hun specificatievereisten voor een vloerverwarmingssysteem. Vraag altijd aan de vloerfabrikant of het gekozen type PVC of vinyl geschikt is voor vloerverwarming.

Watersystemen zijn het populairst bij nieuwbouw omdat het verwarmingssysteem meestal is ingebed in de structurele ondervloer, terwijl elektrische systemen het populairst zijn bij renovatie.

woonkamer met vinyl vloer

Beste elektrische systemen voor natte en droge ruimtes

Welk vloerverwarmingssysteem het meest geschikt is voor  PVC en vinylvloeren hangt af van het soort vinylvloer dat je gebruikt en of de kamer waarin je het nieuwe systeem installeert een ‘natte’ of ‘droge’ kamer is: badkamers worden meestal beschouwd als natte kamers en woonkamers, slaapkamers en keukens als droge kamers.

Droge kamers

Een droge ruimte is een ruimte zonder een belangrijk waterelement. Kamers zoals slaapkamers, woonkamers en gangen zijn zogenaamde droge kamers, net als keukens, ook al hebben ze gootstenen en vaak wasmachines/vaatwassers. Het elektrische Folieverwarmingssysteem in combinatie met de Dubbele bovenlaag van Warmup, die het systeem scheidt van de vloerafwerking, is geschikt voor de meeste PVC en vinyl vloerafwerkingen in droge kamers.

Natte kamers

Vloerverwarming kan worden geïnstalleerd in natte ruimtes met PVC en vinylvloeren. Afhankelijk van je projectspecificatie raden we de DCM-PRO of StickyMat aan. Vergeet niet om het vloerverwarmingssysteem altijd te bedekken met een 10 mm diepe laag egaline om het systeem te beschermen tegen vocht voordat de vinylvloer wordt gelegd.

Folieverwarming

De Warmup Folieverwarming is ideaal voor grote oppervlakken en is een elektrisch vloerverwarmingssysteem dat ook gebruikt kan worden onder PVC en vinylvloeren. Om het systeem te beschermen bij gebruik in combinatie met PVC of vinyl, moet de Folieverwarming gebruikt worden met de Dubbele bovenlaag systemen – een vrij zwevende ondervloer.

StickyMat Systeem

StickyMat heeft een ultradunne draad van 2,5 mm die de vloer niet verhoogt.

DCM-PRO Systeem

DCM-PRO is een verwarmd ontkoppelingssysteem ontworpen voor snelle installatie.

woonkamer met luxe PVC vloer

Vloertemperatuur en thermostaat

De temperatuur van je vloerverwarmingssysteem mag bij vinylvloeren niet hoger zijn dan 27°C. Dit kun je garanderen door een thermostaat te gebruiken en bij de installatie aan te geven dat het systeem gebruikt wordt met vinylvloeren. Het Warmup Assortiment thermostaten voor vloerverwarming heeft regelaars voor elke behoefte. De 6iE Slimme WiFi-thermostaat heeft ongelooflijk slimme functies die ervoor zorgen dat je veilig en efficiënt van je verwarmde vloerruimte kunt genieten. De thermostaat geeft je totale controle over je verwarmingsinstellingen en laat je genieten van een warme kamer wanneer je dat wilt, zonder energieverspilling.

Warmteoverdracht grenzen

Alles boven de vloerverwarming, inclusief de ondervloer, de deklaag en de uiteindelijke vloerafwerking, moet binnen de grenzen vallen die in de onderstaande tabel zijn aangegeven. Als de fabrikant van de vinylvloer aangeeft dat deze in combinatie met een ondervloer moet worden gebruikt, mag de ondervloer niet meer dan 3 mm – 6 mm dik en ademend zijn.

Bij het gebruik van het systeem met  PVC en vinylvloeren moet erop gelet worden dat het systeem goed werkt en we raden af het systeem te installeren als niet aan de onderstaande limieten wordt voldaan. Dit kan de werking van het systeem belemmeren en ertoe leiden dat het systeem niet naar wens werkt.

De onderstaande cijfers gelden alleen voor elektrische vloerverwarmingssystemen. Watersystemen hebben een breder grenswaardenbereik door de variabelen van de specificatie.

Transfer of heat limits
Tog 1,5 (tenzij anders vermeld)
RSI  0,15m² K/W (tenzij anders vermeld)

woonkamer met vinyl vloer

Gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven