Vloerverwarming

Vloerverwarming is een schonere, slimmere manier om je huis te verwarmen. Met behulp van stralingswarmte technologie, verwarmt vloerverwarming zachtjes de mensen en objecten in de kamer direct, vanaf de grond - waardoor dit een veel energiezuinigere methode is. Met meer dan 2,5 miljoen verkochte vloerverwarmingssystemen (vloerverwarming) in 72 landen wereldwijd, biedt Warmup een uitgebreid assortiment elektrische en watervloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypes, kamers en projecten.

badkamer

Betaalbare, duurzame verwarming

De Warmup systemen maken gebruik van koolstofarme technologie en kunnen online of bij je plaatselijke verkooppunt worden gekocht.

vloerverwarming badkamerachtergrond

Lage gebruikskosten

Dankzij de lage gebruikskosten van vloerverwarming kun je geld besparen op je energierekening.

vloerverwarming slaapkamer achtergrond

Levenslange garanties

Warmup geeft de hoogste garanties op al onze producten voor nog meer zekerheid.

Een groenere manier om je huis te verwarmen


Huizen die verwarmd worden met vloerverwarming zijn comfortabeler en tot 40% efficiënter dan huizen die gebruik maken van traditionele centrale verwarmingssystemen. Warmup vloerverwarmers bieden een koolstofarme verwarmingsoplossing en maken gebruik van stralingswarmtetechnologie om mensen in een ruimte te verwarmen met infrarood energie, in plaats van alleen de lucht op te warmen. Dit betekent dat hetzelfde gevoel van warmte kan worden bereikt bij lagere temperaturen, wat warmteverlies vermindert en de energie-efficiëntie verbetert.

Met meer dan 30 jaar innovatie en expertise zijn Warmup producten geïnstalleerd in meer dan 2,5 miljoen huizen over de hele wereld en worden ze vertrouwd om hun hoogwaardige ontwerp en toonaangevende garanties. Een Warmup-systeem biedt een schonere, slimmere en vaak goedkopere manier om je huis te verwarmen.

 

Welk systeem is het beste voor mij?

Ons uitgebreide assortiment duurzame vloerverwarmingssystemen brengt discrete warmte in je huis, ongeacht de omvang en reikwijdte van je project of de gekozen vloerafwerking.

assortiment elektrische vloerverwarming

Elektrische Systemen

De elektrische vloerverwarmingsmatten, kabels en vloerverwarmingskits van Warmup maken gebruik van innovatieve elektrische verwarmingstechnologie en zijn ideaal voor renovatieprojecten. Ze zijn snel te installeren en hebben weinig tot geen invloed op de vloerhoogte..

 • ➝ Verwarmingsdraden aangesloten op het elektriciteitsnet.
 • ➝ Ideaal voor renovatieprojecten en voor gebruik in individuele kamers.
 • ➝ Snelle installatie.
 • ➝ Geen toename van vloerhoogtes.

Elektrische offerte Bekijk Elektrische Systemen ➝
assortiment watervloerverwarming

Water Systemen

Ons assortiment natte vloerverwarmingssystemen is perfect voor nieuwbouwprojecten. Deze systemen hebben lage bedrijfskosten op lange termijn en maken gebruik van een vloerverwarmingsverdeler om warm water te verdelen via leidingen die in de ondervloer zijn geïnstalleerd.

 • ➝ Verwarmingsbuizen pompen water in vloercircuits.
 • ➝ Aanbevolen voor nieuwbouwprojecten en grotere ruimtes.
 • ➝ Laagste gebruikskosten op lange termijn.
 • ➝ Geschikt voor warmtepompen en traditionele warmtebronnen.

Water offerte Bekijk Water Systemen ➝
floor finish types

Vloertypen 

We bieden verwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloerafwerkingen. De beste vloertypes voor gebruik met vloerverwarming zijn die met een goede warmtegeleiding.


Kamertypes

Vloerverwarmingen kunnen in elke kamer van je huis geïnstalleerd worden. Je kunt ook buitenruimtes vorstvrij houden in de winter met onze collectie oplossingen voor buitenverwarming.


retrofit

Nieuwbouwprojecten

Als je aan een nieuwbouwproject werkt, is vloerverwarming een ideale verwarmingsoplossing en het is een goed idee om vloerverwarming te specificeren als onderdeel van je eerste bouwkundige plannen. 


Renovatieprojecten 

Onze elektrische systemen en sommige van onze waterverwarmingssystemen met laag profiel hebben weinig invloed op de vloerhoogte, waardoor ze perfect zijn voor renovatieprojecten.


Hoe kan ik een vloerverwarmingssysteem kopen?

Kom meer te weten over enkele van onze populairste vloerverwarmingssystemen en gebruik onze gratis online offertetool om te ontdekken hoeveel ze voor uw huis zullen kosten. U kunt uw elektrische vloerverwarming offerte meenemen naar uw dichtstbijzijnde Warmup verkooppartner om uw systeem aan te schaffen. Onze hydronische systemen kunnen online worden besteld.Elektrische vloerverwarming

StickyMat

De StickyMat heeft een verwarmingsdraad van 2,5 mm die bevestigd is op voorgevormde matten die verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Ideaal voor tegels, pvc, en vinyl vloeren.


DCM Pro Vlies elektrische vloerverwarming uitsnede

DCM-PRO

Het DCM-PRO systeem is vooral populair in ruimtes met vloertegels vanwege de ontkoppelende eigenschappen.


folieverwarming van dichtbij

Folieverwarming

De Folieverwarming is een geweldige verwarmingsmat voor gebruik met zachtere vloerafwerkingen, zoals laminaat en tapijt.


Water Vloerverwarmingssystemen

Ultra12 water vloerverwarming

Ultra-12

Het lage ontwerp van het Ultra-12 systeem maakt het ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.


Clypso tackersysteem blauw close-up

Clypso

Het Clypso Tackersysteem is ontworpen voor gebruik in zwevende dekvloeren. Het is perfect voor nieuwbouwprojecten.


nexxa-12 noppenplaat close up

Nexxa-12

De Nexxa-12 is een modulair noppenplaat systeem dat ontworpen is voor projecten waar een lage vloeropbouw vereist is.


slaapkamer met 6iE vloerverwarming thermostaat

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming is tot 40% energiezuiniger dan traditionele verwarmingsmethoden. Onze systemen maken gebruik van stralingswarmtetechnologie om de voorwerpen en mensen in een kamer rechtstreeks vanaf de grond te verwarmen, in tegenstelling tot radiatoren die energie verspillen door zich voornamelijk te richten op het verwarmen van alleen de lucht in de ruimte..  

Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrische en watersystemen (ook bekend als hydronische of natte systemen). Een elektrisch vloerverwarmingssysteem gebruikt elektrische verwarmingsmatten of -kabels om de vloeren stralend te verwarmen en wordt aangesloten op je elektriciteitsnet. Hydronische systemen pompen zacht verwarmd water door verwarmingsbuizen die onder de vloer zijn geïnstalleerd en kunnen worden gebruikt met boilers en warmtepompen.

modern white kitchen

De voordelen van vloerverwarming

Ontwerpvrijheid – vloerverwarming kan je helpen om 30% te besparen op je jaarlijkse verwarmingskosten.

Energiezuinig en kostenbesparende – vloerverwarming kan je helpen 30% te besparen op je jaarlijkse verwarmingskosten..  

Geschikt voor slimme thermostaten – de slimme thermostaten van Warmup kunnen je energieverbruik met 25% verminderen en zijn compatibel met je bestaande Smart Home technologie.   

Onderhoudsvrij  – vloerverwarmingssystemen bieden een probleemloze, onderhoudsarme verwarmingsoptie. 

Geschikt voor alle soorten vloeren – vloerverwarming kan worden gecombineerd met je bestaande of nieuwe vloerafwerking. 

Installatiegemak – Warmup systemen worden vertrouwd om hun hoogwaardige constructie en probleemloze installatieproces, met toonaangevende garanties voor alle producten.  

Luchtkwaliteit – vloerverwarming houdt de lucht fris en draagt niet bij aan de circulatie van vuil of afval. 

vloerverwarmingsmat badkamer geschaald

Vloerverwarming installeren

Veel van onze vloerverwarmingssystemen zijn probleemloos te installeren en we kunnen een gekwalificeerde elektricien of loodgieter aanbevelen om een Warmup systeem voor je te installeren.

Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn snel te installeren. Sommige van onze verwarmingssystemen zijn in minder dan een dag geïnstalleerd. Natte vloerverwarmingssystemen zijn arbeidsintensiever om te installeren, maar zijn perfect als je je droomhuis aan het bouwen bent.

Onze verwarmingen hebben uitgebreide garanties en alle producten worden geleverd met onze befaamde SafetyNet installatiegarantie die beschermt tegen schade tijdens het installatieproces.

ufh modern living room

Kosten van vloerverwarming

Dankzij hun energiezuinige technologie bieden vloerverwarmingen lagere bedrijfskosten op lange termijn dan traditionele verwarmingssystemen – waardoor je energierekening aanzienlijk lager uitvalt.

Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn een betaalbare manier om stralingswarmte in je huis te brengen, terwijl watersystemen misschien meer kosten om aan te schaffen en te installeren, maar door hun unieke ontwerp kunnen ze op lange termijn nog lagere gebruikskosten bieden..

De kosten voor het installeren van vloerverwarming zijn afhankelijk van een aantal variabelen, van het systeem dat je hebt gekozen en de grootte van je project tot je locatie en de tarieven van de vaklui in je omgeving.

De energiezuinigheid van je verwarmingssysteem verbeteren

Het installeren van een Warmup vloerverwarming systeem naast onze isolatieproducten en verwarmingsregelaars kan de energiezuinigheid van je huis verhogen en helpen om je energierekening drastisch te verlagen.

vloerverwarming thermostaat 6ie

Vloerverwarming Thermostaten

Een Warmup thermostaat maximaliseert de energie-efficiëntie van je vloerverwarming en kan helpen de energierekening te verlagen.

ultralight isolatie

Isolatie

Warmup isolatie vermindert warmteverlies drastisch, waardoor de warmte in de kamer blijft en je geld bespaart.

Veelgestelde vragen over vloerverwarming

Is een elektrisch vloerverwarmingssysteem of een waterverwarmingssysteem beter voor mij?

Warmup biedt zowel elektrische als water (ook bekend als hydronische of natte) vloerverwarmingen. Meestal adviseren we elektrische systemen voor kleinere renovatieprojecten en watersystemen voor nieuwbouw of grotere renovatieprojecten.


Zal het installeren van een systeem helpen bij de inrichting van mijn huis?

Zonder lompe radiatoren of blootliggende leidingen die kostbare muur- en vloerruimte in beslag nemen, biedt vloerverwarming een ‘onzichtbare’ verwarmingsoplossing. Het geeft je veel meer vrijheid bij het inrichten van je interieur, zodat je van je huis echt een heiligdom kunt maken zonder stijlcompromissen.


Helpt een vloerverwarming de luchtkwaliteit in mijn huis te verbeteren?

Je centrale verwarming vervangen door een vloerverwarming kan helpen om de mogelijke benauwdheid in een kamer weg te nemen, omdat vloerverwarming een ruimte nooit oververhit. Radiatoren hebben ook de neiging om stof door een kamer te laten circuleren, terwijl vloerverwarming dat niet doet – waardoor je schonere, heldere lucht krijgt.


Kan ik een vloerverwarming op afstand bedienen?

Alle systemen moeten worden aangestuurd door een thermostaat voor vloerverwarming die geschikt is voor zones. Als je een van onze geavanceerde slimme thermostaten gebruikt, heb je op afstand toegang tot je verwarmingssysteem via de MyHeating app. Deze innovatieve technologie biedt ook automatische verwarmingsfunctionaliteit, verbeterde energie-efficiëntie en kostenbesparingen.


Hoeveel kan ik verwachten te besparen met vloerverwarming?

Dankzij de lage gebruikskosten betaalt je vloerverwarming zichzelf op de lange termijn terug en om de energie-efficiëntie van vloerverwarming te maximaliseren, moet je je systeem samen met een van onze bekroonde thermostaten installeren. Als je een Warmup-systeem gebruikt in combinatie met onze 6iE slimme wifi-thermostaat en de bijbehorende smartphone-apps, kun je 30% per jaar besparen op je energierekening.


Is mijn verwarming geschikt voor mijn andere slimme apparaten?

Naast het gebruik van een Warmup Slimme Thermostaat en of smartphone apps, kun je je vloerverwarmingssysteem ook bedienen met andere slimme technologie in je huis, zoals spraakassistenten.


Is Warmup vloerverwarming goedkoop in onderhoud?

Eenmaal geïnstalleerd vergt vloerverwarming weinig tot geen onderhoud. Als er toch een storing optreedt, hebben onze systemen uitgebreide garanties en bieden we een ongeëvenaarde klantenservice met technische ondersteuning.


Kan ik een combinatie van verwarmingssystemen gebruiken in mijn huis?

Ja, dat kan. Je kunt vloerverwarmingen installeren als hoofdverwarming in je hele huis of als bijverwarming in slechts één of twee kamers, terwijl de rest van de ruimte verwarmd wordt door het bestaande centrale verwarmingssysteem. Je kunt ook overwegen om een hybride verwarmingsoplossing te installeren met zowel warmwater- als elektrische vloerverwarmingssystemen in hetzelfde project. Onze systemen bieden een responsieve, gezoneerde verwarmingsoplossing, wat betekent dat meerdere systemen kunnen worden opgesplitst in afzonderlijke ‘zones’, zodat afzonderlijke ruimtes nauwkeurig kunnen worden verwarmd.


Kan ik vloerverwarming gebruiken met warmtepompen en andere warmtebronnen?

Onze assortiment hydronische systemen is perfect om te installeren met duurzame warmtebronnen zoals grond- en luchtwarmtepompen en biomassaketels.


Meer vragen?

Als je nog vragen hebt over vloerverwarming, bekijk dan onze vragen en antwoorden om het antwoord te vinden dat je nodig hebt.


Gerelateerde artikelen

Perfect vloerverwarming systeem

Vraag je je af welke vloerverwarming het beste is voor jouw huis? Lees onze gids voor alles wat je moet weten.

Vloerverwarming voor je keuken

Vind de exacte prijs van een vloerverwarming voor je keukenrenovatie.

Kosten vloerverwarming

Ontdek hoeveel geld je kunt besparen met vloerverwarming.

getquote_banner

Ontvang vandaag nog een gratis offerte


Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.


Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven