underfloor heating insulation living room

Isolatie vloerverwarming

Warmup isolatie maximaliseert de energiezuinigheid van een vloerverwarmingssysteem, verbetert de opwarmtijd en vermindert warmteverlies.

ultralight

Ultralight Isolatie - WCI

4in1 6mm isolatie. Verbetert de opwarmtijd, verdeelt de warmte snel, contactgeluidsisolatie en is eenvoudig te installeren.


Bekijk Product ➝

Geïsoleerde Ondervloer - WIU

WIU geïsoleerde ondervloer is een zwevende thermische en akoestische onderlaag voor renovatie die gebruikt wordt met de Warmup WLFH folieverwarming.


Bekijk Product ➝

Dubbele Bovenlaag - WDO

WDO is een onderlaag voor gebruik onder tapijt, vinyl en linoleum vloerbedekkingen met Warmup WLFH folieverwarming.


Bekijk Product ➝
electric underfloor heating insulation board

Waarom Warmup vloerisolatie installeren?

Vloerverwarmingssystemen verwarmen een kamer veel sneller dan traditionele centraal verwarmde radiatoren en hebben daarvoor minder energie nodig. Om je verwarming nog efficiënter te maken en nog meer geld te besparen op je verwarmingsrekening, raden we je aan om naast de vloerverwarming ook Warmup Isolatie te installeren.

Vloerverwarming is belangrijk om warmteverlies te beperken en de opwarmtijd van een vloerverwarmingssysteem snel te verbeteren. Veel van onze isolatieoplossingen hebben ook geluiddempende en waterdichte eigenschappen.

beige bedroom interior

Voordelen van vloerisolatie

Warmup-isolatie houdt de warmte die de verwarming produceert binnen in de kamer, waardoor je zowel energie als geld bespaart. Terwijl het vloerverwarmingssysteem opwarmt tot de optimale comforttemperatuur, versterkt de isolatie deze warmte en verspreidt ze snel en gelijkmatig in de kamer.

Voor onze elektrische systemen kunnen de Warmup isolatieplaten en Ultralight isolatie apart besteld worden. Ze worden bovenop de ondervloer gelegd en vormen een stevige basis waarop het systeem geïnstalleerd kan worden. De meeste van onze hydronische systemen worden geleverd met isolatiepanelen als onderdeel van het totale systeem. Het Ultra-12 systeem van Warmup heeft een ingebouwde isolatielaag met een laag profiel.

ultralight board with box

Hogere energie-efficiëntie

Hoe dikker de isolatie onder de vloerverwarming, hoe hoger de energie-efficiëntie, maar diepere isolatie beïnvloedt de opbouwhoogte van de vloer. Warmup Isolatieproducten zijn verkrijgbaar in verschillende dieptes en maten, zodat je de optimale oplossing voor je project hebt om energieverspilling te voorkomen.

Geschikt voor alle ondergronden

Onze isolatieproducten zijn geschikt voor alle ondervloeren en kunnen gebruikt worden met alle vloerafwerkingen. Sommige vloerverwarmingssystemen vereisen een specifieke combinatie van isolatie en accessoires voor een succesvolle verwarmingsoplossing. Hieronder vind je de details van deze producten.

Voor elk project

Al onze isolatieproducten kunnen worden geïnstalleerd in nieuwbouw- of renovatieprojecten.  Voor gebruik in oudere huizen met veel warmteverlies kan het zijn dat een vloerverwarming met isolatie niet de nodige warmte levert voor optimaal comfort.  We raden aan om een warmteverliesberekening uit te voeren als onderdeel van je project.

water underfloor heating bathroom

Kosten vloerisolatie

Alle Warmup isolatie- en verwarmingssysteemaccessoires zijn scherp geprijsd en hebben een hoogwaardige samenstelling en een onderzoeksgerichte ontwerpbenadering.

De exacte prijs van de isolatie hangt af van de grootte van je project en het verwarmingssysteem dat je installeert.

Hoewel isolatie misschien een extra uitgave lijkt bij het installeren van een vloerverwarming, maken de verbeterde prestaties en energie-efficiëntie die de isolatie oplevert deze initiële kosten ruimschoots goed door de besparingen die je kunt maken op je verwarmingsrekeningen.

Gerelateerde artikelen

Ontdek alles wat je moet weten over warmteverlies en waarom het zo belangrijk is voor je volgende project.

Inzicht in de factoren die warmteverlies beïnvloeden is essentieel bij het kiezen van een verwarmingssysteem. Lees meer in dit artikel.

Ontdek hoe isolatie het reactievermogen van vloerverwarming drastisch verbetert.

ido

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, ‘s werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven