heating mats foil underlay

Vloerverwarmingsmatten

Elektrische vloerverwarmingsmatten zijn ontworpen voor jouw gemak. Ze bieden een snelle en eenvoudige installatie van een energiezuinige verwarmingsoplossing met een laag profiel.

StickyMat Systeem

Het StickyMat Systeem heeft een verwarmingsdraad van 2,5 mm en een zelfklevende achterkant voor een snelle, probleemloze installatie. Het kan gebruikt worden met een breed scala aan vloerafwerkingen en is verkrijgbaar in twee verschillende vermogensvarianten.


Bekijk Product ➝
foil heater

Folieverwarming Systeem

De Folieverwarming is een elektrische vloerverwarmingsmat met een mat van aluminiumfolie die de verwarmingsdraden omhult en de warmte gelijkmatig in de kamer verspreidt. Hij is het meest geschikt voor gebruik met zwevende vloerafwerkingen.


Bekijk Product ➝
Stickymat 3D wandverwarming

StickyMat 3D Systeem

Het StickyMat 3D System is een elektrische wandverwarmingsmat die luxe warmte geeft aan betegelde badkamermuren. De sterke zelfklevende achterkant zorgt voor een snelle en probleemloze installatie en is verkrijgbaar in verschillende maten.


Bekijk Product ➝
bathroom with underfloor heating mat

Voordelen van verwarmingsmatten

Verwarmingsmatten bestaan uit duurzame verwarmingskabels die kant-en-klaar op een onderlaag van matten zijn bevestigd, zodat een vloerverwarmingssysteem snel en gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Warmup’s assortiment vloerverwarmingsmatten omvat het StickyMat-systeem en de Folieverwarming. Beide systemen hebben dunne verwarmingselementen met twee kernen en een laag profiel, wat betekent dat ze weinig tot geen invloed hebben op de opbouwhoogte van de vloer.

Voordelen

 • – Voorgeplaatste verwarmingsdraden. Zorgen voor een optimale, consistente warmteafgifte.
 • – Snel te leggen. Kan binnen enkele minuten worden geïnstalleerd.
 • – Ontwerp met laag profiel. Weinig impact op vloeropbouw.
 • – Handige afmetingen. Standaard matten, ideaal voor regelmatig gevormde kamers.
 • – Energiezuinig. Verbruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen.
 • – Geschikt voor alle projecten en vloertypen.

loft with foil underfloor

Welk systeem is het beste voor mijn vloerafwerking?

Warmup’s assortiment verwarmingsmatten maakt het verwarmen van je huis intuïtief en gemakkelijk, met systemen die speciaal ontworpen zijn voor de door jou gekozen vloerafwerking.

Het StickyMat System kan gebruikt worden met een breed scala aan vloerafwerkingen, waaronder hout, pvc, vinyl, tegels of tapijt, maar vloerbedekkingen mogen niet zwaarder zijn dan 1,5 tog. Vraag altijd aan je vloerleverancier of je gekozen vloerafwerking geschikt is voor vloerverwarming.

De Folieverwarming is speciaal ontworpen om te worden geïnstalleerd met zwevende vloerafwerkingen zoals laminaat- en parketvloeren. Als je de Folieverwarming gebruikt in combinatie met een zachtere vloerbedekking zoals tapijt, moet de verwarming worden geïnstalleerd met het Dubbele Bovenlaag Systeem; dit fungeert als een stabiele ondervloer waarop de vloerafwerking wordt geïnstalleerd en beschermt de verwarmer tegen overmatig dragend gewicht.

StickyMat 3D

Wattage en verwarmd gebied

De StickyMat en Folieverwarming zijn verkrijgbaar in verschillende overzichtelijke maten. De Folieverwarming kan worden besteld in maten van 1 meter tot 12 meter, terwijl de StickyMat in verschillende maten kan worden besteld om oppervlakken van 1 m² tot 15 m² te verwarmen. Je kunt desgewenst meerdere verwarmingsmatten in dezelfde ruimte installeren en de breedte van beide matten is 500 mm.

Verwarmingsmatten kunnen worden gebruikt als primaire of secundaire warmtebron. De StickyMat is ook verkrijgbaar in twee verschillende vermogensvarianten; 150W/m2 en 200W/m2 – het gebruik van een hogere vermogensvariant verbetert de opwarmtijden in ruimtes met veel warmteverlies.

Het wordt aanbevolen om Warmup Isolatieplaten altijd met een elektrische vloerverwarming te gebruiken en een warmteverliesberekening uit te voeren om de precieze verwarmingsvereisten van je project te bepalen.

minimalist Scandinavian white kitchen

Installatie en opbouw van de vloer

Zowel de Folieverwarming als de StickyMat elektrische vloerverwarmingsmatten bieden een verwarmingsoplossing met een laag profiel die weinig tot geen invloed heeft op de opbouwhoogte van de vloer.

Het StickyMat systeem heeft een drukgevoelige zelfklevende achterkant die de mat aan de ondervloer bindt. Het kan direct in een laag tegellijm of egalisatiemiddel worden geïnstalleerd, waardoor het een echt ‘onzichtbare’ vloerverwarming is. De Folieverwarming moet worden geïnstalleerd met onze geïsoleerde ondervloer en in sommige gevallen ook met het Dubbele Bovenlaag Systeem, waardoor de vloerverwarming iets dikker wordt. De Folieverwarming biedt een ‘droge’ installatie, zonder lijm of egalisatiemiddel.

Vloerverwarmingsmatten kunnen snel geïnstalleerd worden en zijn ideaal voor regelmatig gevormde ruimtes. Als je vloerverwarming installeert in een meer onregelmatig gevormde ruimte, is een van onze verwarmingskabelsystemen misschien geschikter.

Gerelateerde artikelen

Perfect vloerverwarming systeem

Vraag je je af welke vloerverwarming het beste is voor jouw huis? Lees onze gids voor alles wat je moet weten.

Ontdek de kosten en details van een energiezuinig vloerverwarmingssysteem voor slaapkamers.

Ontdek de vele voordelen van de 6iE Slimme WiFi-thermostaat, onze nieuwste innovatie op het gebied van vloerverwarmingsregeling.

get a quote

Ontvang vandaag nog een gratis offerte

Ontdek het perfecte elektrische vloerverwarmingssysteem voor jouw huis, met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snelle installatietijden.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven