child reading book

Vloerverwarming voor je woning

Warmup biedt een breed assortiment elektrische en water vloerverwarming die geschikt zijn voor installatie in elke kamer van je huis. De ideale verwarming voor jouw huis hangt af van een paar belangrijke dingen, zoals of je een nieuw huis bouwt of je huidige woning renoveert, in welk soort kamer je het systeem installeert, de grootte van de verwarmde ruimte en de constructie van de ondervloer en de vloerafwerking. Lees hieronder meer over vloerverwarming in verschillende kamers.

StickyMat floor system in bathroom

Badkamer

Warmup heeft vloerverwarmingssystemen ontworpen die ideaal zijn voor gebruik in badkamers van elk formaat.


Lees meer ➝
modern bedroom white

Slaapkamer

Een vloerverwarming installeren in een slaapkamer houdt de lucht frisser tijdens je slaap.


Lees meer ➝

Woonkamer

Vloerverwarming geeft je ontwerpvrijheid in je woonkamer omdat onze systemen geen muurruimte innemen.


Lees meer ➝
modern kitchen with underfloor heating

Keuken

Stralingsverwarming is een perfecte oplossing voor een keuken: het houdt de lucht fris en je voeten warm.


Lees meer ➝
dining room table and chairs in open kitchen

Serre

Vloerverwarming in je serre creëert een warme en gezellige kamer die het hele jaar door gebruikt kan worden.


Lees meer ➝
basement rec room with home office desk underneath the stairs

Kelder

Verander je kelder in een comfortabele ruimte om te entertainen of te werken met vloerverwarming.


Lees meer ➝
loft room with underfloor heating

Zolder

Creëer extra ruimte in je huis en houd het het hele jaar door gezellig met een vloerverwarming.


outdoor snowy road

Buiten

Houd opritten, goten, terrassen en paden vorstvrij met onze verwarmingssystemen voor buiten.


modern house with outdoor lighting at night

Kan vloerverwarming radiatoren in mijn huis vervangen?

Vloerverwarmingen geven je volledige ontwerpvrijheid bij het renoveren van je huis en bieden lagere verbruikskosten op lange termijn dan traditionele verwarmingssystemen.

Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte om de voorwerpen en mensen in de kamer vanaf de vloer te verwarmen, in tegenstelling tot centrale radiatoren die alleen de lucht in een kamer verwarmen. Hierdoor is vloerverwarming een veel efficiënter verwarmingssysteem dan radiatoren, bespaart het energie en vermindert het de stofcirculatie, waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert.

Je kunt de radiatoren in je huis absoluut vervangen door een vloerverwarmingssysteem. We raden aan om een warmteverliesberekening uit te voeren voor de kamer die je wilt verwarmen om er zeker van te zijn dat deze voldoende geïsoleerd is en voornamelijk verwarmd kan worden door een vloerverwarming. Sommige kamers met kleinere vloeroppervlakken, zoals kleine badkamers, kunnen extra verwarming nodig hebben.

modern house from outside

Type project

Vloerverwarming is een zeer flexibele verwarmingsoplossing voor je huis. Ze kunnen worden gebruikt om slechts één kleine kamer te verwarmen of ze kunnen door het hele huis worden geïnstalleerd.

Vloerverwarming in één kamer

Als je één kamer in je huis renoveert, zoals je badkamer, is een elektrische vloerverwarming een uitstekende keuze voor een consistente, comfortabele warmteafgifte.

Verwarmen van meerdere kamers

Elektrische vloerverwarming en waterverwarming kunnen in verschillende kamers van je huis geïnstalleerd worden, door middel van een proces dat bekend staat als zoneverwarming. Gesegmenteerde verwarming verwijst naar het opsplitsen van de vloerverwarming van je huis in verschillende ‘zones’ die afzonderlijk van elkaar kunnen worden geregeld voor meer comfort en efficiëntie.

Het hele huis verwarmen

Vloerverwarmingssystemen zijn zeer geschikt als primaire warmtebron voor je hele huis. Een hybride oplossing, waarbij een combinatie van zowel elektrische als watersystemen wordt gebruikt, biedt vaak een ideale oplossing voor woningen met meerdere verdiepingen.

white kitchen with dark accent in new farmhouse

Vloerverwarming in een huis met meerdere verdiepingen

Een vloerverwarmingssysteem kan in elke kamer van je huis geïnstalleerd worden, met systemen die geschikt zijn voor begane grond, kelder en bovenverdieping. Voordat je vloerverwarming voor je huis overweegt, is het belangrijk om een warmteverliesanalyse uit te voeren om er zeker van te zijn dat elke kamer in je huis goed geïsoleerd is en dat een vloerverwarming gebruikt kan worden als primaire warmtebron.

Begane grond

Als je een vloerverwarmingssysteem installeert op de begane grond van een nieuwbouwwoning, overweeg dan een van onze watersystemen die rechtstreeks in de ondervloer kunnen worden geïnstalleerd. Het Clypso System is een populair water vloerverwarmingssysteem en is speciaal ontworpen voor gebruik met zwevende dekvloeren. Als je de benedenverdieping van een bestaand huis renoveert, is een van onze water- of elektrische systemen met een laag profiel aan te raden, zoals het StickyMat System, dat snel te installeren is en de opbouw van de vloer niet aantast.

Bovenste verdiepingen

Als je vloerverwarming boven installeert, zijn veel van onze elektrische systemen ideaal om te gebruiken. Als je woning een hangende houten vloer heeft, bieden we een reeks watersystemen die ontwikkeld zijn voor gebruik met dergelijke ondervloerconstructies. Ons Econna-12 Balkenvloer systeem zorgt voor een ‘droge’ installatie, wat betekent dat er geen zware dekvloer nodig is en dat de isolatie tussen de houten vloerbalken zit, zodat je een verwarmingsoplossing met een lager profiel kunt gebruiken.

child reading book

Voordelen van vloerverwarming met zones

Door meerdere vloerverwarmingen in je huis te installeren, kun je de verwarming in zones indelen. Hierbij worden meerdere verwarmingen opgesplitst in aparte zones die worden aangestuurd door een thermostaat met zoneaanduiding, waardoor de verwarming van je huis efficiënter wordt. Als je bijvoorbeeld vloerverwarming hebt geïnstalleerd op de begane grond van je huis, kunnen je gang en woonkamer één zone zijn en je keuken een andere zone. De mogelijkheid om de verwarming af te stemmen op je levensstijl verbetert de efficiëntie van je verwarmingssysteem enorm en voorkomt onnodige energieverspilling. Dit precisieniveau kan niet geëvenaard worden door traditionele centrale verwarmingssystemen.

bathroom with underfloor heating mat

Kosten van vloerverwarming in je woning

De aanschaf- en installatiekosten van een systeem zijn afhankelijk van de vereisten van je project, maar het hogere rendement van vloerverwarming zorgt voor grote besparingen op je energierekening. Vloerverwarmingen werken op lagere temperaturen dan centrale verwarming en produceren toch dezelfde warmte en comfort, wat resulteert in lagere verbruikskosten op lange termijn.

Slimme thermostaten voor verbeterde energie-efficiëntie

Je kunt de energie-efficiëntie van een vloerverwarmingssysteem in je huis maximaliseren door het systeem te bedienen met een Warmup Slimme Thermostaat en de bijbehorende smartphone apps. Als je de 6iE slimme wifi-thermostaat gebruikt in combinatie met onze app MyHeating, kun je flink besparen op je jaarlijkse energierekening.

Welk systeemtype is het beste voor mij?

electric underfloor heating dual overlay

Elektrisch

Elektrische vloerverwarmingen zijn perfect als je je huis aan het renoveren bent. Ze zijn snel en eenvoudig te installeren en door hun lage profiel hebben ze geen invloed op de opbouwhoogte van de vloer. Elektrische systemen zijn geweldig als je maar één ruimte in je huis wilt verwarmen.

Ultra12 water vloerverwarming

Water

If you are building your dream home, consider specifying a hydronic system during the design stage so you take the deeper system build-up into account. However, our Total-16 Water System offers a low-profile heating solution and is recommended for renovation projects.

Warmup pro installers foil heating

Hybride

Een hybride oplossing is vaak ideaal als je verwarming voor het hele huis overweegt. Hierbij worden verschillende delen van de ruimte verwarmd door elektrische systemen of watersystemen en worden beide systemen samen in je huis gebruikt voor een comfortabele en efficiënte combinatie. Perfect voor nieuwbouwprojecten.

ido

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, ‘s werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven