underfloor heating concrete flooring

Verwarmde betonnen vloeren


Verwarmde betonvloeren bieden een veerkrachtige en luxueuze vloerafwerking voor hedendaags wonen.

room with concrete flooring

Voordelen van verwarmde betonvloeren

Gepolijst beton werd ooit voornamelijk gebruikt in een puur industriële omgeving, maar is nu een steeds populairdere vloerkeuze voor woningrenovaties en nieuwbouwprojecten over de hele wereld. Gepolijste betonvloeren zijn slijtvast en gemakkelijk schoon te maken, terwijl ze een gevoel van moderniteit en luxe aan een ruimte toevoegen.

Door hun hoge thermische massa zijn betonnen vloeren ideaal om te worden verwarmd door een vloerverwarmingssysteem. Beton warmt snel op en houdt de warmte goed vast, zelfs de warmte die door zonnewarmte wordt geproduceerd, waardoor een verwarmde vloer van gepolijst beton een geweldige optie is om het comfort en de warmte van je huis te verbeteren.

minimal style living room and bedroom

Beste vloerverwarmingssystemen voor betonnen vloeren

De warmtevasthoudende eigenschappen van gepolijst beton maken het een ideale vloerafwerking voor vloerverwarming.

Watersystemen

Vloerverwarmingssystemen met water zijn perfect om te installeren bij een nieuwe vloerafwerking van gepolijst beton, want beton is het ideale ondervloermateriaal om het systeem op te leggen.

Het Ultra-12 systeem biedt een onopvallende oplossing voor water vloerverwarming voor renovatieprojecten, omdat het slechts 18 mm toevoegt aan de vloeropbouw.

Het Warmup Clypso System is ontworpen voor gebruik in zwevende dekvloeren. Over het algemeen heeft het geen invloed op de diepte van de vloerconstructie.

StickyMat 3D wall heating

Elektrische systemen

ls je een betonnen vloer installeert als onderdeel van een nieuwbouwproject, is ons Betonkabel Systeem een ideale keuze voor elektrische vloerverwarming. Het wordt rechtstreeks in een betonlaag van 50 – 100 mm geïnstalleerd en de langzamere opwarm- en afkoeltijden maken het perfect voor ruimtes die constant worden gebruikt.

Als je achteraf een elektrisch vloerverwarmingssysteem installeert op een bestaande betonnen vloer of ondervloer, is het StickyMat Systeem een geschikt systeem omdat het een installatie met een laag profiel biedt, die weinig tot geen invloed heeft op de opbouw van de vloer.

Soorten betonnen vloerafwerkingen

Gepolierde betonvloer

Een veel voorkomende vorm van betonvloeren, waarbij een diepe laag beton op zijn plaats wordt gestort voordat deze na uitharding wordt gepolijst.

Gietvloer

Op een bestaande ondervloer wordt een ondiepe laag zelfnivellerende vloeibare dekvloer aangebracht, die na droging wordt gepolijst.

Gepolijst toplaag beton

Een zeer dunne laag gepolijst toplaag beton over bestaande beschadigde betonvloeren aangebracht.

wide stairs of modern house with concrete floor

Geschikt voor elk project

Stralend verwarmde betonvloeren zijn geschikt voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties.

Nieuwbouw

Gepolijste betonvloeren worden vaak aangebracht als onderdeel van een nieuwbouwproject omdat er tijdens het ontwerp rekening kan worden gehouden met de diepte. Er is een selectie van water- en elektrische vloerverwarmingssystemen die direct in het beton kunnen worden geïnstalleerd terwijl je de vloer installeert, voor een efficiënte en probleemloze installatie.

Renovatie met bestaande betonnen vloeren

Je kunt vloerverwarming installeren op je bestaande betonnen vloer of ondervloer. Als je al een gepolijste betonnen vloer hebt, kun je een elektrische vloerverwarming met laag profiel installeren voordat je een nieuwe laag egalisatiemiddel en een gepolijste betonnen deklaag aanbrengt. Als je renovatieproject betonnen ondervloeren heeft en je daarboven een betonnen vloerafwerking wilt installeren, dan zijn er verschillende vloerverwarmingen die je kunt gebruiken. Je moet berekenen of de constructie het extra gewicht van een betonnen vloer aankan.

installer services gloves and schematics

Kosten van het verwarmen van gepolijste betonvloeren

Vloerverwarming is een energiezuinige verwarmingsoplossing die je geld kan besparen op je verwarmingsrekeningen. De kosten voor het installeren van een verwarmingssysteem met een gepolijste betonvloer zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte van het project, je locatie, de kwaliteit en materialen van je ondervloeren en de structurele sterkte van je project.

Bestaande betonnen vloeren laten polijsten kost al €50 per vierkante meter, maar dit zal aanzienlijk stijgen als je een nieuwe betonnen vloer laat storten. Het installeren van een vloerverwarmingssysteem als onderdeel van dit proces kost ongeveer €100 per vierkante meter voor een elektrisch systeem met bijbehorende isolatie en een slimme thermostaat. Neem contact met ons op voor een nauwkeurige, gratis offerte voor jouw project.

Vloerverwarming met betonnen vloeren installeren

De installatie van vloerverwarming varieert van systeem tot systeem, zorg er altijd voor dat je samenwerkt met een ervaren ingenieur die al eerder vloerverwarming in betonnen vloeren heeft geïnstalleerd en zorg ervoor dat je project het extra dragende gewicht van betonnen vloeren structureel aankan.

Het wordt aanbevolen om een vloerverwarmingssysteem met isolatie te installeren om warmteverlies te beperken en de energie-efficiëntie van het systeem te verbeteren. De eerste stap is dus om een laag Warmup isolatiemateriaal en vochtbestendige membranen op je ondervloer aan te brengen. De vloerverwarming kan direct op dit isolatiemateriaal worden geïnstalleerd voordat hij wordt getest en vervolgens wordt bedekt met een betonstorting. Zet je verwarmingssysteem niet aan terwijl het beton aan het uitharden is, want dat veroorzaakt schade. Zodra het beton volledig gedroogd is, kan het gepolijst worden door je vakman.

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven