moderne Scandinavische keuken in loft-appartement

Water Vloerverwarming Systemen

Hydronische, ook wel natte of watervloerverwarmingssystemen genoemd, zijn een populaire keuze voor renovaties en nieuwbouwprojecten. Deze systemen gebruiken water voor verwarming en kunnen dus worden aangesloten op vrijwel elke warmtebron, van een standaard verwarmingsketel tot nieuwere duurzame technologieën, zoals thermische zonne-energie of warmtepompen.

Ultra12 water vloerverwarming

VLo Ultra-12

Het VLo Ultra-12 Laagbouwsysteem is perfect voor renovatieprojecten met ongeïsoleerde ondervloeren en voegt slechts 18 mm toe aan de vloeropbouw.


Bekijk Product ➝
Nexxa12 noppenplaat vloerverwarming

VLo Nexxa-12

Het Warmup VLo Nexxa-12 Noppenplaat is een water vloerverwarmingssysteem met een laag profiel, ontwikkeld voor gebruik met geïsoleerde ondervloeren.


Bekijk Product ➝
econna-12 vloerverwarming

VLo Econna-12

Het VLo Econna-12 Balkenvloersysteem is ontworpen voor gebruik over zowel latten- als balkenvloeren, zodat de ruimte ertussen vrij blijft voor andere voorzieningen.


Bekijk Product ➝

Clypso Tackersysteem

Het Warmup Clypso Tackersysteem is ontworpen voor gebruik op zwevende dekvloeren. Het is ideaal als de vloerbedekking (hout, tapijt of vinyl) vervangen wordt.


Bekijk Product ➝
underfloor heating thermostats

Water vloerverwarming op maat

Warmup vloerverwarmingssystemen worden ontworpen en geleverd met een volledige set hoogwaardige componenten en regelaars, klaar voor installatie. De systemen zijn verkrijgbaar in een aantal configuraties en componenten die gegarandeerd perfect passen bij jouw project en budget. Elk systeem dat we leveren wordt op maat gemaakt tijdens de ontwerpfase van het project om een optimale balans te krijgen tussen de prestaties en het rendement van het systeem. Na voltooiing zorgt de levenslange garantie op onze verwarmingsbuizen voor een echte gemoedsrust dat het systeem blijft presteren.

De keuze van het te gebruiken watersysteem wordt bepaald door twee hoofdfactoren: Het type ondervloer en het type afgewerkte vloer.

Water vloerverwarming systemen met een laag profiel

De meest gebruikte vloerverwarmingssystemen bij nieuwbouw en renovatie zijn het Clypso Systeem en het Ultra-12 Systeem. Het Clypso Systeem is ontworpen voor zwevende vloeren en wordt niet beïnvloed door veranderingen in de vloerbedekking, of het nu hout, tapijt of vinyl is. Dit systeem wordt geleverd met gelamineerde isolatiepanelen voor efficiënte verwarming. Het Ultra-12 systeem is populair vanwege de lage opbouw, met een buis van 12 mm en een totale opbouw van 18 mm. Het snel worden geïnstalleerd op betonnen of houten ondervloeren en onder bijna elke vloerafwerking.

Buizen

Warmup biedt een verscheidenheid aan verwarmingsbuizen die garanderen dat je het best mogelijke systeem hebt, aangepast aan je specifieke project, installatie en budget. Warmup systemen worden geleverd met keuze uit 3 soorten buizen: de PE-RT en de PE-RT/AL/PE-RT.

VLo Ultra-12 Install

Installatie

Vloerverwarming met water wordt meestal geïnstalleerd in de ondervloerconstructie van een gebouw. Voordat je met de installatie begint, moet je de installatiehandleiding lezen en elke stap volgen. De ruimte moet droog zijn en de isolatie moet voldoen aan de bouwvoorschriften of -praktijken en moet volgens de instructies van de fabrikant worden gelegd.

Installatiekit

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en snelle installatie van een nat systeem, biedt Warmup ook een installatiekit voor watervloerverwarming.

Wat zijn de kosten van een water vloerverwarmingssysteem?

Water vloerverwarming is een zeer kostenefficiënt verwarmingssysteem omdat het veel minder energie verbruikt dan een centraal verwarmingssysteem. Natte vloerverwarming geeft genoeg energie af om je kamer op comforttemperatuur te brengen bij aanvoertemperaturen van 30-40 graden. Dit is aanzienlijk minder dan de temperaturen die conventionele radiatoren nodig hebben om je kamer op comforttemperatuur te brengen (60-70 graden). Dit komt doordat hydronische verwarmingssystemen de warmte gelijkmatig over het vloeroppervlak verspreiden en stralingswarmte afgeven via de objecten in de kamer.

Verbruikskosten

Watersystemen zijn vooral populair in energiezuinige nieuwbouwhuizen. Je kunt hier de gebruikskosten per m2 van je natte vloerverwarmingssysteem berekenen.

Veelgestelde vragen over water vloerverwarming

Is water vloerverwarming alleen aan te bevelen voor nieuwbouwwoningen?

Vanwege de installatievereisten worden watersystemen meestal aanbevolen voor nieuwbouwprojecten, maar wij bieden een serie vlakke water vloerverwarming systemen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in renovatieprojecten.


Kan ik mijn hele huis verwarmen met een water vloerverwarming?

Ja, dat kan. Watersystemen zijn ideaal om te gebruiken als primaire warmtebron in het hele huis.


Kan ik een water vloerverwarming systeem gebruiken met een warmtepomp?

Warmtepompen zijn perfect voor gebruik met watervloerverwarmingssystemen. Warmtepompen werken op lagere temperaturen dan traditionele boilers, wat betekent dat ze het beste werken met vloerverwarmingssystemen.


Hoeveel geld en energie kan vloerverwarming me besparen?

Vloerverwarming biedt lage gebruikskosten in vergelijking met traditionele verwarmingsoplossingen. Als je het centrale verwarmingssysteem in je huis vervangt door een nieuwe warmtepomp en een Warmup water-systeem, kun je de CO2-uitstoot met bijna 1900 kgCO2/jaar verlagen en jaarlijks bijna €750 besparen.


Is watervloerverwarming onderhoudsvriendelijk?

Warmup verwarmingssystemen hebben weinig tot geen onderhoud nodig en alle producten worden gedekt door toonaangevende garanties voor je gemoedsrust.


Water vloerverwarming onderdelen

hydronic underfloor heating pexa

Buizen

Warmup systemen worden geleverd met keuze uit 2 soorten buizen; PE-RT en PE-RT/AL - afgestemd op jouw specifieke installatie en budget.

hydronic underfloor heating manifold

Verdeler

De Warmup verdeler is gemaakt van roestvrij staal en levert waterregeling voor maximaal 12 vloerverwarmingscircuits.

hydronic underfloor heating control centre

Bedradingscentrale

Alle water vloerverwarming systemen hebben een basisstation nodig voor zoneregeling die samenwerkt met de thermostaten en de warmtebron, zoals een ketel of warmtepomp.

hydronic underfloor heating Clypso insulation

Isolatie

Het gebruik van onze hoogwaardige isolatie bij vloerverwarmingssystemen met water vermindert de opwarmtijd en verbruikskosten aanzienlijk.

Gerelateerde artikelen

Je hebt dus besloten dat je je huis wilt verwarmen met vloerverwarming, maar hoe kies je tussen een elektrisch systeem en een systeem op basis van water?

Ontdek welk van onze energiezuinige natte systemen het beste is voor jouw huis.

Denk je erover om een vloerverwarming in je woonkamer te installeren? Ontdek precies hoeveel je kunt verwachten te betalen.

get a quote

Offerte aanvragen en vandaag online bestellen

Gebruik onze online offertetool om het beste water-vloerverwarmingssysteem voor jouw project te vinden en koop het direct bij Warmup.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven