loft room laminate flooring

Vloerverwarming in je zolder


Creëer extra ruimte in je huis door van je zolder een slaapkamer of werkruimte te maken en houd het het hele jaar door efficiënt warm en gezellig met een vloerverwarming.

interior of beige room at the attic

Voordelen van vloerverwarming op zolders

Of je nu je bestaande zolder verbouwt of een zolderruimte bouwt als onderdeel van een nieuwbouwproject, het installeren van vloerverwarming op zolder is een eenvoudige manier om een vaak vergeten ruimte om te toveren tot een aantrekkelijke en comfortabele ruimte.

Oudere zolders in historische huizen zijn meestal onverwarmde ruimtes direct onder het dak van het huis en worden meestal gebruikt voor opslag, maar de laatste jaren is er een snelle groei geweest in het ontwikkelen van deze ruimtes tot master bedroom suites, kinderkamers en huiselijke kantoorruimtes. Een vloerverwarmde zolder biedt meer ontwerpvrijheid dan wanneer je een traditioneler verwarmingssysteem gebruikt. Het ontbreken van blootliggende buizen en radiatoren betekent dat je echt de zolder van je dromen kunt ontwerpen. De beperkte plafondhoogtes van zolders en de schuine aard van daken vragen om een vloerverwarming met een laag profiel en Warmup biedt een assortiment elektrische verwarmingen en waterverwarmingen die ideaal zijn voor deze behoeften.

bright attic home office interior with roof beams and laminate floor

Soort project

Je kunt een vloerverwarming installeren als onderdeel van een zolderverbouwingsproject of op een zolder in een nieuwbouwwoning.

Zolderverbouwing

Zolderverbouwingen zijn een geweldige manier om je leefruimte uit te breiden. Door de ongebruikte ruimte in de dakrand van je huis terug te winnen, kun je een aanzienlijk vierkante meter aan je huis toevoegen. Een vloerverwarmingssysteem met een laag profiel is ideaal voor gebruik op een zolderverbouwing.

Zolder in een nieuwbouwwoning

Als je bezig bent met het ontwerpen van je droomhuis met een zolderkamer, overweeg dan om in de ontwerpfase een oplossing voor vloerverwarming te specificeren, zodat je de afmetingen van het systeem kunt opnemen in je architectonische plannen.

Beste verwarmingssystemen voor je zolder

Elektrische systemen

Elektrische vloerverwarmingen zijn ideaal voor gebruik op zolder, omdat ze door hun lage profiel weinig invloed hebben op de opbouwhoogte van de vloer - een belangrijk voordeel op zolders waar de plafondhoogte lager kan zijn dan in andere kamers in huis. Het StickyMat Systeem is een snel te installeren elektrische verwarmingsmat die gebruik maakt van een ultradunne verwarmingsdraad. Het is geschikt voor gebruik met bijna alle vloerbedekkingen en ondervloeren. De Folieverwarming is ideaal om te installeren op zolders met vloerbedekking. Gebruik hem samen met onze Dubbele bovenlaag en Geïsoleerde onderlaag voor een duurzame, energiezuinige verwarmingsoplossing.

Watersystemen

Het installeren van een nat vloerverwarmingssysteem op je zolder hoeft niet moeilijk te zijn. We hebben een scala aan systemen die geschikt zijn voor gebruik, of je nu je loft ontwerpt als onderdeel van een nieuwbouwproject of je bestaande loft verbouwt tot een nieuwe kamer. Als je zolder een hangende houten ondervloer heeft, is ons Econna-12 balkenvloeren systeem een geweldige keuze. De isolatiepanelen zitten tussen de vloerbalken en laten ruimte over voor andere voorzieningen. Een zolder met lage of schuine plafonds heeft een water vloerverwarming met een laag profiel nodig, zoals ons Ultra-12 systeem. Met een diepte van slechts 18 mm is het perfect voor zolderverbouwingsprojecten.

Boho bedroom interior

Geschikte ondervloeren en vloerafwerkingen

Zolders in historische huizen worden meestal gebouwd met een hangende houten ondervloer. Hierbij strekken houten balken, ondersteund door houten balken, zich uit over de ruimte om de vloerafwerking en het gewicht van de kamer te ondersteunen. Warmup produceert een assortiment vloerverwarmingsoplossingen die speciaal ontworpen zijn voor gebruik met een hangende houten ondervloer. Nieuwbouwwoningen kunnen betonnen ondervloeren gebruiken, waarop bijna al onze elektrische vloerverwarmingen of waterverwarmingen geïnstalleerd kunnen worden.

Bijna alle vloerafwerkingen kunnen worden gebruikt op je zolder met een verwarmingssysteem, inclusief:

 • Tapijt >

  Tapijtvloeren zijn een populaire vloerkeuze voor lofts omdat ze de ruimte extra warmte geven.

 • Hout >

  Zowel parket als houten vloeren zijn ideaal voor gebruik op zolders, vooral in kamers met houten dakbalken.

 • PVC >

  Voor een meer praktische vloerbedekking kun je overwegen PVC of vinylvloeren te installeren die gemakkelijk schoongemaakt kunnen worden, waardoor ze ideaal zijn voor zolders die als speelkamer of werkruimte worden gebruikt.

loft bedroom with foil heater

Warmteverlies in je zolder

Voordat je een vloerverwarmingssysteem op je zolder installeert, is het belangrijk om een warmteverliesberekening uit te voeren om de exacte verwarmingsvereisten voor de ruimte te bepalen.

Zorg er altijd voor dat je zolder voldoende geïsoleerd is; veel onafgewerkte zolders hebben een ongeschikt isolatieniveau waardoor warmte uit de kamer ontsnapt, dus zelfs als je een verwarmingssysteem installeert, zal het niet efficiënt werken.

Alle Warmup vloerverwarmingen worden aanbevolen om naast isolatiematerialen te installeren, zoals onze isolatieplaten, die de energie-efficiëntie van het systeem verbeteren.

loft room with underfloor heating

Verwarmde zoldervloeren voor een betaalbare verwarmingsoplossing

Vloerverwarming biedt een energiezuinige verwarmingsoplossing voor je zolder, houdt de ruimte optimaal verwarmd en levert op lange termijn lagere verbruikskosten dan andere vormen van verwarming.

Je kunt de energie-efficiëntie van een vloerverwarmingssysteem maximaliseren door het te regelen met een Slimme Thermostaat van Warmup en de bijbehorende smartphone apps.

Het gebruik van vloerverwarming op je zolder is eenvoudig en probleemloos en kan veel gemakkelijker en goedkoper te installeren zijn dan traditionele verwarmingssystemen. Alle systemen moeten worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde installateur die al eerder met vloerverwarming heeft gewerkt.

loft room laminate flooring

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven