bathroom underfloor heating

Vloerverwarming voor je badkamer


Ontdek het voordeel van warme tegels, kostenefficiëntie en levenslang duurzaam comfort met vloerverwarming. Ideaal voor alle badkamers, natte ruimtes en doucheruimtes.

single-bar from Bathroom Collection

Waarom vloerverwarming in je badkamer?

De badkamer was oorspronkelijk puur functioneel, maar is nu een belangrijke plek om te ontspannen en tot rust te komen.

Vloerverwarming installeren voegt luxe toe als je jezelf wilt verwennen en de kou van de tegels wilt halen op een koude ochtend. Deze ruimte is een persoonlijk toevluchtsoord dat de toon zet voor zowel het begin als het einde van je dag.

Het hebben van vloerverwarming wordt ook algemeen beschouwd als een belangrijk verkoopargument dat waarde toevoegt aan je huis.

bathroom toilet floor heating system using DCM-PRO

Beste systeem om te kiezen?

Vloerverwarmingssystemen worden steeds populairder in badkamers en zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Afhankelijk van je project kan zowel water- als elektrische vloerverwarming worden geïnstalleerd in badkamers, natte ruimtes en douches. Watersystemen worden meestal geïnstalleerd in de vloerconstructie wanneer een woning wordt gebouwd. Elektrische vloerverwarming kan ook geïnstalleerd worden bij de renovatie van je badkamer, waardoor het een populaire optie is bij badkamerrenovaties.

Elektrische vloerverwarmingssystemen

Het maakt niet uit welke vorm of grootte je badkamer heeft, het brede assortiment van Warmup omvat een systeem dat speciaal is ontworpen volgens jouw specificaties. Lees meer over de verschillende systemen om jouw beste oplossing te vinden.

StickyMat Systeem

Het StickyMat-systeem is ideaal voor installaties in regelmatig gevormde ruimtes, waar 0,5 m brede matten snel over de ondervloer uitgerold kunnen worden. Het lage ontwerp heeft weinig tot geen invloed op de vloerhoogte.

DCM-PRO ontkoppelingssysteem

DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem is een elektrische vloerverwarming van Warmup met unieke eigenschappen, speciaal ontworpen voor vloerverwarming. DCM-PRO is eenvoudig in gebruik en het snelst te installeren ontkoppelingssysteem.

modern white tile bathroom interior with tub

Vloeren voor badkamers

Tegels zijn het meest gebruikte vloeroppervlak in een badkamer. Maar niet alle vloerverwarmingssystemen zijn even geschikt voor tegels. Tegels zijn bijzonder gevoelig voor kleine scheurtjes en kieren door de seizoensgebonden veranderingen in de ondervloer; de ondervloer zet uit in de zomer en krimpt als het koud is. Op basis van uitgebreide R&D heeft Warmup vloerverwarmingssystemen ontworpen met verschillende vloeroppervlakken en hun specifieke eigenschappen in gedachten om de vloer niet alleen efficiënt te verwarmen, maar ook te beschermen tegen omstandigheden zoals bewegingen van de ondervloer. Van alle Warmup systemen is het DCM-PRO ontkoppelingssysteem ontworpen om tegels te verwarmen en te beschermen.

Als je gewenste vloerbedekking voor een badkamer geen tegels zijn, dan heeft Warmup een aanbevolen vloerverwarmingsoplossing voor de meeste vloertypes, of het nu steen, hout, laminaat of zelfs tapijt is.

small, modern bathroom interior

Kosten en installatie van vloerverwarming in de badkamer

Voordat je vloerverwarming installeert, moet je er eerst voor zorgen dat je ondervloer stabiel en stevig is, bij voorkeur met isolatie om warmteverlies naar beneden te voorkomen en de warmte langer in de kamer vast te houden. Als er geen isolatie aanwezig is, kunnen isolatieplaten gemakkelijk achteraf worden aangebracht, met slechts een kleine verhoging van het vloerniveau.

Installatie

Het installeren van vloerverwarming in een badkamer gaat veel sneller dan het installeren van conventionele verwarmingssystemen zoals radiatoren; de draad kan direct onder de vloerafwerking worden gelegd. Behalve een gekwalificeerde elektricien zijn er niet veel vakmensen, zoals loodgieters, nodig om het werk eerst af te maken voordat je de installatie van de verwarming kunt voltooien. Vloerverwarming kan moeiteloos worden geïnstalleerd voordat de vloerafwerking wordt gelegd.

Kosten

De kosten voor het installeren van elektrische vloerverwarming in een badkamer zijn over het algemeen goedkoper dan meer traditionele vormen van verwarming. Vloerverwarmingen zijn ook veel energiezuiniger dan centrale verwarmingssystemen, omdat ze op lagere temperaturen werken en toch dezelfde hoeveelheid warmte in de hele kamer verspreiden. Als je een Warmup-systeem in je badkamer gebruikt met een van onze slimme thermostaten, kun je ook verwachten dat je flink bespaart op je verwarmingskosten.

Neem contact op met Warmup voor een meer exacte offerte voor jouw badkamer.

6ie

Verwarmingsregelaars en -accessoires

Thermostaten

Vloerverwarming kan nauwkeurig worden geregeld door een thermostaat in individuele kamers – dit resulteert in lagere verbruikskosten dan centraal geregelde verwarmingssystemen. Warmup thermostaten zijn ontworpen om de vloertemperatuur te meten, niet alleen om het systeem efficiënt te laten werken, maar ook om je ideale temperatuur en een comfortabele omgeving te bieden wanneer dat nodig is. De Warmup 6iE Slimme WiFi-thermostaat wordt geleverd met een app die je gratis kunt downloaden op je smartphone en garandeert een volledig geautomatiseerde verwarmingservaring terwijl je bespaart op je verwarmingskosten.

underfloor heating floor covering in bathroom

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven