underfloor heating tile and stone flooring

Tegels en stenen vloeren


Tegels en stenen vloeren zijn ideaal voor gebruik met een vloerverwarmingssysteem omdat ze snel opwarmen en de warmte goed vasthouden, waardoor het systeem efficiënt werkt.

underfloor heating tiles

Vloerverwarming voor tegel- en stenen vloeren

Hoewel tegels meestal worden geassocieerd met vloeren in keukens en badkamers, is dit duurzame en gemakkelijk schoon te maken oppervlak ook zeer geschikt voor gebruik in andere ruimtes, zoals gangen en wasruimtes. Door de lage warmteweerstand onder de tegel en de hoge thermische massa van zowel tegels als steen zijn deze vloertypes perfect voor serres en andere ruimtes met veel warmteverlies. Tegel- en steenvloeren kunnen worden verwarmd tot boven 29°C, waardoor het gebruik van vloerverwarming met een verwarmingsvermogen tot 200W/m² mogelijk is.

Deze harde vloerafwerkingen zijn geschikt voor zowel elektrische als watervloerverwarming. Als je op zoek bent naar vloerverwarming voor tegels, garandeert ons uitgebreide assortiment dat we de perfecte oplossing voor je hebben.

DCM pro bathroom tile floor

Beste elektrische systemen voor tegelvloeren

Deze harde vloerafwerkingen zijn geschikt voor zowel elektrische als water vloerverwarming systemen. Elektrische vloerverwarmingsmatten zijn echter het populairst in badkamers. Warmup StickyMat en DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem zijn een perfecte optie voor badkamers met regelmatige vormen en losse kabelsystemen zijn geschikt voor onregelmatige badkamers met veel armaturen. Maar het juiste systeem is over het algemeen afhankelijk van de grootte en vorm van de ruimte, het type ondergrond en de aard van je project; een renovatie of nieuwbouw.

StickyMat System

The Warmup StickyMat System is designed for use within the adhesive layer under tiles or within a levelling compound under other floor finishes. The fixed spacing and self-adhesive mat makes installation of regularly shaped rooms quick and easy whilst ensuring precision is maintained.

DCM-PRO System

DCM-PRO is a new innovative electric underfloor heating system that is proven to protect tiled floors from cracking, as tested by ANSI 118.12:5.4. Consisting of an decoupling membrane with a heating cable, the DCM-PRO makes the installation of electric underfloor heating quick and easy.

modern white tile bathroom interior with tub

Ideaal voor badkamers en keukens

Vloerverwarming met tegels of natuursteen is vooral gewenst in badkamers, keukens en ruimtes met veel warmteverlies. Dankzij de uitstekende thermische eigenschappen veranderen ze je vloer snel en energiezuinig in een verwarmde vloer. Ze kunnen worden verwarmd tot temperaturen van meer dan 29°C, waardoor je optimale controle en comfort van je leefruimte krijgt.

Vloerverwarming haalt de kou uit de tegels en het regelen van je verwarming met een thermostaat betekent dat je huis warm is wanneer jij dat wilt en dat de verwarming uit staat wanneer je niet thuis bent.

Tegels gemaakt van materialen zoals kurk of rubber zijn normaal gesproken niet geschikt voor gebruik met vloerverwarming maar kunnen gebruikt worden als je 10mm op de vloerverwarming egaliseert met vezelversterkte egaline.

Hoge thermische geleidbaarheid

Tegels en natuursteen hebben een hoge thermische geleidbaarheid, wat betekent dat ze warmte efficiënt overbrengen van een warmwaterleiding of verwarmingskabel naar het vloeroppervlak. Het materiaal houdt de warmte ook goed vast, wat het systeem efficiënt maakt, omdat het snel opwarmt en de vloer vervolgens warm houdt met minder energie.

Hoe je vloerverwarming onder tegels aanlegt

Elektrische vloerverwarming kan worden geïnstalleerd door een doe-het-zelver of door een professionele installateur. Alle elektrische werkzaamheden, inclusief het aansluiten van de thermostaat, mogen alleen worden uitgevoerd door een erkend elektricien.

Tegellijm

Bij het installeren van een vloerverwarmingssysteem met tegel- of stenen vloeren moet flexibele lijm en voegmiddel worden gebruikt om normale thermische beweging mogelijk te maken. Meer informatie over tegellijm.

Verbruikskosten

Verwarmde vloertegels zijn de kosten en moeite waard om een systeem te laten installeren. Het systeem betaalt zichzelf terug in lagere verbruikskosten en energie-efficiëntie.

underfloor heating in modern white living room

v

Verander de manier waarop u uw huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven