underfloor heating insulation background blurred
insulation board

Cement isolatieplaten


Het gebruik van cement isolatieplaten met vloerverwarming vermindert de opwarmtijd en de gebruikskosten aanzienlijk.

Voordelen

icon

Verhoogd energierendement

De platen verkorten de opwarmtijd met wel 90%.

icon

Sterk

De platen zijn gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen, zijn bestand tegen een belasting van 30 ton per vierkante meter en kunnen op maat worden gesneden voor alle kamervormen.

icon

Waterdicht en geluiddempend

De platen zijn ideaal voor het waterdicht maken van badkamers en keukens en hebben ook geluiddempende eigenschappen.

Heb ik isolatieplaten nodig?

Veel mensen vragen zich af of het de moeite waard is om vloerdelen te isoleren en het antwoord is: ja, dat is het zeker. Isolatieplaten zijn ideaal voor gebruik met elektrische vloerverwarming omdat ze voorkomen dat de warmte van het verwarmingssysteem naar de ondervloer ontsnapt. De Warmup isolatieplaten laten de warmte van de verwarming niet door naar de ondervloer. Daarom wordt de warmte naar boven geduwd, naar het vloeroppervlak waar je de warmte wilt hebben. Het is aan te raden om altijd een warmteverliesberekening uit te voeren als je overweegt een elektrisch vloerverwarmingssysteem aan te schaffen om te weten hoe goed je huis momenteel geïsoleerd is en hoe groot het warmteverlies in je huis is.

Isolatieplaten verbeteren altijd de efficiëntie van je vloerverwarmingssysteem doordat ze zorgen voor een snellere opwarmtijd, wanneer er geen warmte verloren gaat door van het vloeroppervlak naar beneden te gaan.

electric underfloor heating insulation board

Materiaal en dikte

Warmup vloerverwarming isolatieplaten zijn gemaakt van waterbestendig geëxtrudeerd polystyreen, aan beide zijden afgewerkt met een dunne laag met glasvezel versterkt cement. De isolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, van 6 mm tot 50 mm, voor elk individueel project. De plaat is ontworpen om een belasting van 30 ton per vierkante meter te weerstaan.

De 0,5 mm dikke cementcoating biedt een uitstekend oppervlak voor tegellijm, pleister en egalisatiemiddelen, zonder dat voorstrijk nodig is.

insulation board

Hoe werkt de Warmup Isolatieplaat?

De lage thermische geleidbaarheid van de isolatieplaat verhoogt de efficiëntie van vloerverwarmingssystemen, zelfs bij gebruik op voorgeïsoleerde ondervloeren. Dat komt omdat de isolatieplaat voorkomt dat de thermische massa naar beneden ontsnapt, waardoor de hoeveelheid warmte die door de ondervloer wordt geabsorbeerd aanzienlijk vermindert. Hierdoor kan het vloerverwarmingssysteem de vloer en de kamer sneller opwarmen. Door de tijd die de kamer nodig heeft om op te warmen en af te koelen te verkorten, kan de kamer langer op de koelere ingestelde temperatuur blijven – waardoor er minder warmte verloren gaat en er energie wordt bespaard.

StickyMat 3D on wall

Ideaal voor gebruik als wandisolatie in de badkamer

Door hun waterdichte eigenschappen zijn Warmup isolatieplaten perfect voor het isoleren van wanden in badkamers en natte ruimtes. Ze kunnen ook worden gebruikt als tegel-ondersteuningsplaten, waardoor ze perfect zijn om te installeren met ons StickyMat 3D wandverwarmingssysteem dat een luxueus gevoel van 360 ͦ warmte geeft aan koud betegelde badkamers. Wandtegels kunnen rechtstreeks op de isolatieplaten of over het verwarmingssysteem worden aangebracht, zonder dat er enige voorbereiding vooraf nodig is.

Als er specifieke berekeningen nodig zijn om aan de bouwvoorschriften te voldoen, neem dan contact op met Warmup en wij kunnen dit voor je doen.

Technische informatie

Documentatie
Technische specificaties
Afmetingen 1250mm(L) x 600mm(B)
Dikte 6mm, 10mm, 20mm, 30mm, 40mm, 50mm
Draagvermogen 30 ton/m²
R-waarden (m²K/W) 6mm = 0.11, 10mm = 0.22, 20mm = 0.50,
30mm = 0.78, 40mm = 1.06, 50mm = 1.33
Brandclassificatie Euroclass E

Get A Quote

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, ‘s werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven