Kosten van vloerverwarming in je huis

Warmup vloerverwarmingssystemen bieden een schonere, snellere en energiezuinigere manier om je huis te verwarmen. Onze collectie vloerverwarmingssystemen biedt een betaalbare en duurzame manier om je huis te verwarmen. Ontdek alles wat je moet weten over de aanschafkosten van een Warmup vloerverwarming, de geschatte installatiekosten voor jouw huis en de lage verbruikskosten van vloerverwarming.

Alles wat je moet weten

Kosten van het systeem

We leveren een reeks water- of elektrische vloerverwarmingssystemen voor verschillende prijzen.

Installatiekosten

Elk vloerverwarmingsproject brengt ook de kosten met zich mee om het systeem te laten installeren.

Verbruikskosten

Vloerverwarming kan aanzienlijk lagere verbruikskosten bieden in vergelijking met traditionele centrale verwarming.

modern kitchen interior

Hoeveel kost vloerverwarming?

Wij leveren een reeks water- of elektrische vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor een breed scala aan projecten en gepositioneerd zijn in verschillende prijsklassen.

Warmup vloerverwarmingssystemen, installatie- en verbruikskosten variëren afhankelijk van de grootte en omvang van het project, de gewenste warmteafgifte en het dagelijkse/seizoensgebonden gebruik van het systeem. Gebruik onze calculator voor verbruikskosten om te berekenen hoeveel je kunt besparen op je energierekening door een van onze elektrische systemen te installeren en vraag een offerte aan voor een meer gedetailleerde beoordeling van je verwarmingsbehoeften.

Het type ondervloer en de uiteindelijke vloerbedekking van je project bepalen uiteindelijk ook welk systeem het beste bij je past. Om erachter te komen welk systeem het beste is voor jouw project, kun je onze gids voor vloerbedekkingen lezen.

minimal style white bathroom

Elektrische vloerverwarmingssystemen

Of je nu het StickyMat Systeem installeert onder een betegelde keukenvloer of het DCM-PRO Ontkoppelingssysteem gebruikt in je woonkamer, al onze elektrische systemen zijn scherp geprijsd en perfect voor gebruik in elke woningrenovatie.

Een voorbeeld van de kosten van ons losse kabelsysteem in een badkamer van 4 m² met bijbehorende isolatie en een Warmup Thermostaat voor een efficiëntere verwarming is ongeveer €500* + BTW (adviesprijs), ongeveer hetzelfde geldt voor een nieuw vrijstaand bad.
Voor een grotere ruimte met 10m2 StickyMat vloerverwarming zou een ruwe prijsopgave uitkomen op €530* + BTW voor het systeem, €280* + BTW voor de bijbehorende isolatieplaten en €160* + BTW voor een 6iE slimme wifi-thermostaat om het systeem te bedienen. Adviesprijzen.

Je kunt onze online offertetool gebruiken om snel een duidelijke offerte voor je project te ontvangen, onderverdeeld in drie verschillende prijsopties, van het goedkoopste tot het meest uitgebreide systeem. Deze offerte houdt rekening met de door jou ingevoerde gegevens over vloerafmetingen, vloerafwerking, gebruik en verwarmingsbron.

contemporary lounge with staircase

Vloerverwarmingssystemen met water

Onze water vloerverwarming systemen zijn duurder om te installeren, maar goedkoper in gebruik op de lange termijn, waardoor je geld bespaart op je verwarmingsrekeningen in vergelijking met een traditionele centraal verwarmde woning.

Omdat we watersystemen aanbevelen voor nieuwbouwprojecten, nodigen we je uit om contact op te nemen met ons Projectenteam. Zij geven je graag een nauwkeurige prijsopgave voor een Warmup-systeem in jouw bouwproject en bieden hulp en begeleiding vanaf de ontwerpfase tot en met de installatie.

VLo Ultra-12 Install

Installatiekosten

Buiten onze afdeling Projecten biedt Warmup geen installatie van onze vloersystemen aan. De prijs voor het installeren van een systeem hangt af van de installateur, aannemer, tegelzetter, loodgieter of elektricien die je kiest voor je project en deze prijzen kunnen variëren van regio tot regio en van vakman tot vakman. Maar als je bijvoorbeeld je badkamer aan het renoveren bent, zijn de kosten voor de tegelzetter die een vloersysteem installeert bij het vervangen van je vloertegels vaak te verwaarlozen.

Een prijssuggestie van ongeveer €150-300 per dag voor het werk van je vakman zou redelijk zijn en de meeste van onze systemen kunnen van begin tot eind in ongeveer 1 – 1,5 dag in een kamer worden geïnstalleerd. Dit geeft ons een algemene schatting van ongeveer €550 voor het installeren van een vloerverwarmingssysteem.

Controleer altijd of je installateur een bekwame, gekwalificeerde expert is met ervaring in het installeren van vloerverwarming.

Verbruikskosten

Vloerverwarming kan aanzienlijk lagere verbruikskosten opleveren in vergelijking met traditionele centrale verwarming. Dit komt omdat vloerverwarmingssystemen veel sneller opwarmen dan systemen op basis van centrale verwarming, terwijl ze ook op lagere temperaturen werken en toch hetzelfde warmteniveau in de kamer produceren.

De verbruikskosten kunnen variëren, afhankelijk van het ontwerp van je huis, hoe goed het geïsoleerd is, tegen welk energietarief je betaalt en hoe je de verwarming van je huis regelt en bewaakt.

Zie onze tabel met informatie over verbruikskosten hieronder voor voorbeelden van deze verbruikskosten en gebruik onze calculator voor verbruikskosten om een idee te krijgen van hoeveel geld je kunt besparen door Warmup-verwarming in je huis te installeren.

Voor deze cijfers gebruikten we een geschatte energieprijs van 11,61cent/kWh, bij gebruik van het verwarmingssysteem gedurende 6 maanden (182 dagen) in de koelere maanden van het jaar op een 10mm Warmup isolatieplaat.

De gemiddelde verbruikskosten na een eerste opwarmperiode zijn 0,7836 p/m²/h.

Energie-efficiëntie verhogen

Bespaar op energie met een slimme thermostaat

Een Slimme Thermostaat van Warmup speelt een cruciale rol bij het verlagen van de verbruikskosten van een verwarmingssysteem. Onze technologisch geavanceerde 6iE Slimme Thermostaat voorkomt energieverspilling en zorgt ervoor dat je verwarming alleen werkt wanneer jij dat nodig hebt. Hij biedt ook toegang op afstand en energiemonitoringfuncties; als je een 6iE met aangesloten smartphone-apps gebruikt, kun je £400 besparen op je jaarlijkse energierekening.

Verhoog de opwarmtijd en verminder warmteverlies met isolatie

Warmup Assortiment Isolatieplaten zijn van het grootste belang bij het verlagen van de verbruikskosten van vloerverwarming. Door je vloer goed te isoleren met isolatieplaten kun je de opwarmtijd van het systeem aanzienlijk verlengen en de verbruikskosten van vloerverwarming met wel 50% verlagen.

Meest gestelde vragen

Hoe koop ik een Warmup verwarmingssysteem?

Als je een nieuwe vloerverwarming voor je huis overweegt, vraag dan vandaag nog online een gratis offerte aan om het beste verwarmingssysteem voor jouw behoeften te vinden. De waterverwarmingssystemen van Warmup kunnen direct online worden gekocht en onze elektrische vloerverwarming is verkrijgbaar in de winkel via onze verkooppartners. Gebruik onze online verkooppunten om vandaag nog je dichtstbijzijnde Warmup-verkooppunt te vinden.


Hoe gebruik ik de online offertetool?

Je kunt onze innovatieve online offertetool gebruiken om binnen enkele seconden uit te vinden hoeveel een nieuw vloerverwarming systeem voor jouw huis zou kosten. De tool is opgesplitst in elektrische of water vloerverwarming; selecteer gewoon het systeemtype van je voorkeur en voer enkele basisgegevens van je project in, zoals het type ondervloer, de vloerafwerking en de grootte van het verwarmde oppervlak, en wij zoeken de beste verwarmingsoplossing voor jouw behoeften.

De offerte tool voor vloerverwarming houdt ook rekening met een aantal variabelen zoals warmteverlies, kamervolume, structurele gevolgen en meer.


Wat kost vloerverwarming voor mijn huis?

De kosten van een Warmup vloerverwarmingssysteem zijn afhankelijk van welk systeem je kiest en de grootte van het project waarin je het installeert. Omdat watersystemen meestal worden aanbevolen voor grotere projecten, zullen ze meer kosten dan elektrische systemen. Maar we bieden een reeks vloerverwarmingssystemen voor alle budgettypes, waarbij sommige elektrische systemen voor een enkele kamer minder dan €400 + BTW kosten en sommige watersystemen onder €1000 + BTW geprijsd zijn voor een grotere ruimte.


Is een elektrisch verwarmingssysteem of een waterverwarmingssysteem goedkoper?

Elektrische verwarmingen zijn goedkoper in aanschaf dan watersystemen, maar beide systeemtypes kunnen aanzienlijk besparen op je energierekening. Vanwege de installatievereisten zullen vloerverwarmingssystemen met water ook meer kosten om te installeren dan elektrische systemen, maar de verbruikskosten op lange termijn zijn nog lager.


Kan vloerverwarming me geld besparen op mijn energierekening?

Ja, dat kan. Vloerverwarming is tot 40% efficiënter dan traditionele verwarmingsmethoden, wat betekent dat het het energieverbruik van je huis kan verlagen en daarmee ook de kosten van je energierekening. Het installeren van een Warmup systeem met bijbehorende slimme bediening en apps kan je honderden ponden per jaar besparen.


Uit onze blog

underfloor heating in bathroom

Kosten vloerverwarming badkamer

In dit artikel geven we je een goed inzicht in de initiële installatiekosten, verbruikskosten en de besparingen op lange termijn van het verwarmen van je badkamer met een vloerverwarmingssysteem.

underfloor heating tiles

Beste vloerbedekking voor vloerverwarming

Of je nu aan het renoveren bent of een vloer kiest voor nieuwbouw, in dit artikel leggen we uit wat je moet weten over de verschillende vloeren voor vloerverwarming.

modern living room with sofa

Voor- en nadelen van vloerverwarming

Deze blogpost bespreekt de voor- en nadelen van vloerverwarming. Vraag je je af of een vloerverwarming voor jou geschikt is? Ontdek het hier.

get a quote

Direct een gratis offerte aanvragen

Verander de manier waarop je je huis verwarmt met Warmup, 's werelds best verkochte vloerverwarmingsmerk.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven