Welk verwarmingssysteem is het beste voor nieuwbouw?

Een belangrijke beslissing die je moet nemen als je vloerverwarming voor je project overweegt, is of een water- of een elektrisch systeem geschikter is voor je behoeften. Watersystemen worden meestal aanbevolen voor nieuwbouwprojecten omdat ze op lange termijn lagere bedrijfskosten hebben dan een elektrisch systeem en omdat de grotere opbouwdieptes van deze systemen kunnen worden opgenomen in de bouwkundige plannen. Elektrische vloerverwarmingen zijn ideaal om te installeren in individuele kleinere kamers in een nieuwbouwproject.

Type nieuwbouwproject

Een vloerverwarming is een ideale verwarmingsoplossing voor een breed scala aan nieuwbouwprojecten, waaronder zelfgebouwde woningen en grootschalige woon- en commerciële projecten.

Woningbouw

Als je je droomhuis vanaf de grond aan het bouwen bent, is het installeren van een vloerverwarmingssysteem tijdens de bouwfase een eenvoudig en probleemloos proces. De flexibiliteit van vloerverwarming betekent dat je het kunt gebruiken als primaire of secundaire warmtebron voor je huis en dat je een systeem kunt installeren in slechts één kamer of in je hele woning. Als je een elektrisch of watersysteem overweegt voor je nieuwe huis, lees dan onze koopgids voor meer nuttige informatie.

Commercieel vastgoed

Stralende vloerverwarming is een populaire verwarmingsoplossing in nieuwbouwprojecten zoals kantoorgebouwen, grote wooncomplexen, hotels, ziekenhuizen en luchthavens over de hele wereld. Als je een architect of technisch adviseur bent, kun je met onze verwarmingssystemen een vleugje luxe toevoegen aan je volgende project. Warmup verwarmingssystemen zijn eenvoudig te installeren en kunnen samenwerken met gebouwbeheersystemen voor een comfortabele ervaring voor de eindgebruiker.

Fulham Reach new build

Voordelen van vloerverwarming bij nieuwbouw

Het installeren van een water- of elektrisch vloerverwarmingssysteem als onderdeel van een nieuwbouwproject is vaak eenvoudiger dan het achteraf installeren van een verwarming in een renovatieproject. Dat komt omdat je tijdens de ontwerpfasen rekening kunt houden met de afmetingen en behoeften van het systeem, de optimale ondervloerconstructie en indeling van de zones voor je gekozen verwarming kunt specificeren en ervoor kunt zorgen dat de plafondhoogtes niet worden beïnvloed.

Vloerverwarming geeft je project ontwerpvrijheid. Je architecturale ideeën kunnen tot bloei komen zonder beperkt te worden door de plaatsing van de lompe radiatoren en zichtbare verwarmingsbuizen van een centraal verwarmingssysteem. Vloerverwarming is ook een veel energiezuinigere manier om een ruimte te verwarmen dan centrale verwarming, omdat de stralingswarmtetechnologie betekent dat de temperatuur lager kan zijn terwijl het comfort hetzelfde blijft. Deze vermindering in energieverbruik resulteert ook in besparingen op je energierekening; je kunt jaarlijkse besparingen verwachten bij gebruik van een vloerverwarming in combinatie met een Warmup Slimme Thermostaat en de bijbehorende smartphone apps.

modern orangery with garden furniture

Te verwarmen ruimte

Als je werkt aan een woonproject met grote open woonruimten of een commercieel project met meerdere verdiepingen en veel aparte ruimten, dan raden we je aan om een van onze water vloerverwarming systemen te installeren. Onze vloerverwarmingen maken gebruik van onze verwarmingsbuizen die verkrijgbaar zijn in lengtes tot 500 meter, waardoor ze geschikt zijn voor projecten op elke schaal. Voor al onze verwarmingsbuizen geldt een uitgebreide garantie.

Als je een vloersysteem overweegt voor een enkele kamer of een kleiner deel van je nieuwbouwproject, is een elektrische vloerverwarming misschien een geschiktere keuze. Elektrische systemen kunnen snel worden geïnstalleerd en zijn minder opvallend dan watersystemen.

Iets anders waar je rekening mee moet houden bij het installeren van vloerverwarming in een nieuwbouwwoning is het beoordelen van het potentiële warmteverlies van de ruimte.

empty room in luxury eco house with parquet floor and wooden roof trusses

Type ondergrond

De ondervloerconstructie van je nieuwbouwproject kan van invloed zijn op welke vloerverwarming het beste bij je past. Betonnen ondervloeren komen vaak voor in nieuwbouwprojecten en zijn perfect om te gebruiken met vloerverwarming. Je kunt een verwarmingssysteem rechtstreeks in een betonnen ondervloer installeren via een ‘natte’ vloerverwarmingsinstallatie met behulp van veel van onze watersystemen en ons elektrische systeem Betonkabel. Je kunt ook veel van onze elektrische en watersystemen op een betonnen ondervloer leggen via een ‘droge’ installatie, waarvoor geen dekvloer nodig is.

Als je project hangende houten ondervloeren heeft, kun je een van onze systemen installeren die speciaal voor dit doel zijn ontworpen.

Beste water vloerverwarming systemen voor nieuwbouw

Het Clypso vloersysteem is een populaire vloerverwarming voor nieuwbouwprojecten. Het is ontworpen voor gebruik met zwevende dekvloeren en is ideaal voor gebruik in ruimtes waar de vloerbedekking van tijd tot tijd kan worden vervangen.

Als je op zoek bent naar een vloerverwarmingsoplossing met een lager profiel die geen grote invloed heeft op de opbouw van de vloer, dan is het Ultra-12 systeem een geweldige optie, met een systeemdiepte van slechts 18 mm.

underfloor heating inscreed cable

Beste elektrische vloerverwarming systemen voor nieuwbouw

Het Betonkabelsysteem is onze enige elektrische vloerverwarming die speciaal ontworpen is om rechtstreeks in een betonnen dekvloer geïnstalleerd te worden. Hierdoor is het perfect voor gebruik in nieuwbouwprojecten waar het effect op de opbouwhoogte van de vloer buiten het plan kan worden opgelost.

Het DCM-PRO systeem is een geweldige keuze voor grotere nieuwbouwruimtes. Als verwarmd ontkoppelingssysteem beschermt het antibreukmembraan tegelvloeren tegen scheuren door beweging van de ondervloer.

Het StickyMat Systeem is ideaal voor gebruik in individuele kamers binnen een nieuwbouwproject. De zelfklevende achterkant zorgt voor een snelle installatie en kan worden gebruikt met alle vloerafwerkingen.

get a quote

Heb je een project?

Onze wereldwijde projectendivisie biedt een complete ontwerp- en installatieservice voor vloerverwarming voor commerciële klanten en grootschalige projecten.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven