Waarom vloerverwarming achteraf installeren?

Vloerverwarming is een energiezuinige, eigentijdse verwarmingsoplossing die ontwerpvrijheid en een vleugje luxe in je huis brengt. Wanneer mensen denken aan het installeren van vloerverwarming, denken ze misschien dat het een technologie is die vooral geschikt is voor nieuwbouwprojecten, maar dit is gewoon niet waar; vloerverwarming kan eenvoudig achteraf worden geïnstalleerd als onderdeel van je woningrenovatie. Onze collectie water- en elektrische vloerverwarmingssystemen kan in elke kamer van je huis worden geïnstalleerd, als hoofd- of als bijverwarming en kan afzonderlijk worden geïnstalleerd of als onderdeel van een groter renovatieproject.

Is een water- of elektrisch vloerverwarming systeem het beste?

Elektrische vloerverwarming systemen

Ons assortiment elektrische vloerverwarming is ideaal om achteraf in te bouwen in je renovatieproject. Het lage ontwerp van elektrische systemen betekent dat ze weinig invloed hebben op het vloerniveau.

Water vloerverwarming systemen

Ons Ultra-12 hydronische verwarmingssysteem is speciaal ontworpen voor renovaties. Het unieke modulaire ontwerp biedt ook een probleemloze installatie - perfect voor je renovatieproject.

minimalist Scandinavian white kitchen

Kan ik een vloerverwarming inbouwen in mijn renovatieproject?

Vloerverwarmingssystemen zijn geschikt voor installatie in een groot aantal renovatieprojecten, van badkmers tot serre-uitbreidingen. De meeste systemen kunnen achteraf in je bestaande ondervloer worden ingebouwd zonder dat er graafwerkzaamheden nodig zijn, waardoor een snelle en efficiënte installatie mogelijk is. Een van de belangrijkste kenmerken van een vloerverwarming bij renovatie is de diepte van het systeem.

Bij renovatie is het belangrijk om de opbouwhoogte van de vloer te minimaliseren omdat de plafondhoogte vastligt (in tegenstelling tot een nieuwbouwproject waar je dit tijdens de ontwerpfase kunt aanpassen). Warmup heeft een selectie van vloerverwarmingsoplossingen met een laag profiel die weinig tot geen effect hebben op de vloeropbouw.

Uitbreiden versus Renoveren.

De meeste van onze verwarmingssystemen kunnen worden geïnstalleerd als een afzonderlijk project met je bestaande ondervloer en nieuwe of bestaande vloerafwerking. De meest gebruikelijke manier om een vloerverwarming achteraf te installeren is echter als onderdeel van een breder renovatieproject, waarbij de hele kamer opnieuw wordt ingericht.

bathroom toilet floor heating system using DCM-PRO

Beste elektrische systemen voor uitbreiding achteraf

Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn ideaal om achteraf aan te brengen. Al onze elektrische systemen bieden een onopvallende, discrete verwarmingsoplossing. Ons losse kabel systeem heeft de dunste verwarmingsdraad op de markt; met slechts 2,5 mm kan hij geïnstalleerd worden binnen de laag tegellijm of egalisatiemiddel die gebruikt wordt om de vloer af te werken, waardoor hij geen invloed heeft op de opbouw van de vloer.

Het StickyMat Systeem is ook een geweldige optie voor inbouw achteraf in je renovatieproject, want dankzij de systeemdiepte van 3 mm en de zelfklevende achterkant kan het snel worden geïnstalleerd met een grote verscheidenheid aan vloerafwerkingen.

modern interior vacation home interior

Beste water vloerverwarming systemen met een laag profiel

De belangrijkste overweging bij het achteraf installeren van vloerverwarmingssystemen is hoeveel ze de vloer zullen verhogen en of ze een ‘natte’ of ‘droge’ installatie bieden. Sommige systemen vereisen een ‘natte’ installatie, wat betekent dat er een betonnen dekvloer over het systeem wordt gestort voordat er een vloerafwerking wordt aangebracht.

Dit kan resulteren in een aanzienlijke systeemdiepte, waardoor ze ongeschikt zijn voor installatie achteraf als onderdeel van een renovatieproject. Het Ultra-12 systeem biedt echter een ‘droge’ verwarmingsoplossing met een laag profiel. Met een diepte van slechts 18 mm is het perfect om achteraf in te bouwen en hoeft er niet gestort te worden.

modern vintage interior of living room with parquet flooring

Vloerafwerkingen

Of je nu een nieuwe houten vloer installeert met je verwarmingssysteem of je bestaande vloerbedekking behoudt, ons assortiment vloerverwarming is geschikt voor alle vloerafwerkingen. Als je achteraf een systeem met tegelvloeren installeert, raden we het DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem aan. Dit elektrische systeem is speciaal ontworpen om schade aan tegelvloeren door microbewegingen van de ondervloer te voorkomen en biedt een snelle installatietijd.

Geschikte soorten ondervloeren

Je kunt vloerverwarming achteraf installeren op bijna alle soorten ondervloerconstructies. Als je renovatieproject betonnen of houten ondervloeren heeft, overweeg dan om een van onze elektrische vloerverwarmingsmatten te installeren, die een zeer vlakke verwarmingsoplossing bieden. Als je achteraf een vloerverwarming wilt installeren in een woning met een traditionele houten ondervloer, dan is onze Econna-12 systeem een geweldige optie omdat de verwarmingsbuizen en isolatiepanelen in de ruimte tussen de balken worden geplaatst, waardoor de opbouwhoogte van de vloer aanzienlijk wordt verminderd.

DCM-PRO installation retrofit

Kosten van het achteraf installeren van een vloerverwarmingssysteem

Vloerverwarming met water is duurder om achteraf te installeren dan een elektrisch systeem, maar is op de lange termijn goedkoper in gebruik. Als je geïnteresseerd bent in het installeren van een watersysteem, vraag dan een gratis offerte aan bij onze afdeling Projecten.

Onze populaire StickyMat elektrische vloerverwarmingsmat is verkrijgbaar vanaf €65 m2 (ex. btw). Alle vloerverwarmingssystemen moeten worden geïnstalleerd in combinatie met geschikte isolatiematerialen zoals onze isolatieplaten en moeten worden geregeld door een systeem specifieke thermostaat.

Vloerverwarmingen moeten altijd worden geïnstalleerd door een volledig gekwalificeerde installateur die al eerder met vloerverwarmingsproducten heeft gewerkt. De prijs om je systeem te laten installeren varieert per locatie, maar je kunt een gekwalificeerde monteur verwachten tussen de €150 – 250 per dag, waarbij de meeste elektrische verwarmingen binnen één dag in een kamer van normale grootte geïnstalleerd kunnen worden.

De hogere energie-efficiëntie van vloerverwarming kan grote besparingen opleveren op je energierekening en het gebruik van een systeem met hoogwaardige isolatie en een slimme thermostaat zal deze kostenbesparingen op de lange termijn nog verbeteren.

get a quote

Ontdek meer over de vloerverwarmingssystemen van Warmup

Onze systemen zijn eenvoudig in gebruik, snel te installeren en geschikt voor alle vloertypen, kamers en projecten.

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven