/ Blog / Elektrische vloerverwarming

10 Vragen die u helpen bij het kiezen van uw perfecte vloerverwarmingssysteem

modern kitchen interior

Vloerverwarming is de ideale verwarmingsoplossing voor de hedendaagse woning en is de toekomst van klimaatvriendelijke woningverwarming. Vloerverwarming biedt duurzame warmte tegen lage bedrijfskosten en kan in grote en kleine projecten worden gelegd. In deze gids bespreken we 10 veelgestelde vragen om u te helpen beslissen welk type vloerverwarmingssysteem voor u de juiste is.

1. Bouwt u een nieuw huis of renoveert u uw huis?

Vloerverwarmingen worden opgesplitst in twee types, water of elektrisch, en Warmup biedt water en elektrische systemen die geschikt zijn voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Als u uw huis vanaf de grond opbouwt, is een water- (ook bekend als nat of hydronisch) vloerverwarmingssysteem een prima idee, aangezien u het kunt installeren als onderdeel van de constructie van uw gebouw.

Voor renovatieprojecten in woningen is ons assortiment elektrische verwarmingen ideaal, omdat ze achteraf met uw bestaande of nieuwe vloerafwerking kunnen worden gecombineerd, met weinig impact op het gebouw of woning.

2. Welke kamers wilt u verwarmen?

U kunt het perfecte vloerverwarmingssysteem vinden voor elke ruimte in uw huis. Vloerverwarming biedt een ‘gezoneerde’ verwarmingsaanpak – wat betekent dat het systeem afzonderlijke delen van uw huis kan verwarmen en onafhankelijk van elkaar of van andere verwarmingssystemen kan worden geregeld met behulp van een zonegebonden thermostaat.

Als u op zoek bent naar een nieuw systeem voor slechts één kamer, dan is een van onze elektrische verwarmingen ideaal.

Als u vloerverwarming overweegt voor meerdere kamers of uw hele huis, kunt u een grootschaliger watervloerverwarmingssysteem installeren of een hybride systeem van een mix van natte en elektrische verwarmingselementen. Warmup biedt ook oplossingen voor buitenverwarming om uw oprit of terras vorstvrij te houden in de winter.

3. Hoe hoog zijn de plafonds in de kamer?

Rekening houden met de vaste plafondhoogte van uw huis is belangrijk wanneer u vloerverwarming overweegt. Wij bevelen meestal elektrische vloerverwarmingen aan voor renovatieprojecten omdat ze door hun lage ontwerp geen invloed hebben op de hoogte van de bestaande vloer.

Als u een nieuwbouwwoning ontwerpt, is het een goed idee om een watervloerverwarmingssysteem te specificeren. Sommige vloerverwarmingssystemen moeten binnen een dekvloer worden geïnstalleerd, dus moet u deze afmetingen opnemen in uw bouwkundige tekeningen, zodat u de plafondhoogtes dienovereenkomstig kunt instellen. Ons Total-16 systeem biedt een laag-profiel natte oplossing voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten en zal het vloerniveau niet noemenswaardig beïnvloeden.

vloerverwarming thermostaat keuken

4. Hoe groot is de ruimte?

Watersystemen zijn perfect voor grotere ruimten zoals open woonkamers, aanbouw van nieuwe woningen of volledige nieuwbouwwoningen.

Op zoek naar een nieuwe verwarmingsoplossing voor een kleinere ruimte? Dan is een van onze elektrische systemen een goed idee. Het StickyMat systeem is ideaal voor gebruik in ruimtes met een regelmatige vorm en is verkrijgbaar in een uitgebreide reeks afmetingen.

5. Wat is de afwerking van de vloer en het type ondervloer?

De Warmup systemen kunnen met bijna elke vloerbedekking gebruikt worden en we hebben systemen voor alle ondervloeren.

Tegelvloeren zijn een populaire vloerafwerking in moderne woningen en ons DCM-PRO verwarmd ontkoppelingssysteem is speciaal ontworpen voor gebruik met stenen en keramische tegels. Het innovatieve ontwerp is voorzien van een anti-breuklaag die uw tegels kan helpen beschermen tegen scheuren als gevolg van bewegingen van de ondervloer.

Het Econna-12 balkvloersysteem is een perfecte verwarming voor vloeren met traditionele houten balken of latten. Als u op zoek bent naar een verwarming voor gebruik met tapijt, dan is onze folieverwarming de beste keuze, omdat deze perfect is voor gebruik met zachtere vloerafwerkingen.

6. Welke warmtebron overweegt u?

Onze Water vloerverwarmingssystemen kunnen worden gebruikt met een verscheidenheid aan warmtebronnen, zoals een gasgestookte boiler, een lucht- of grondwarmtepomp en biomassaketels.

Elektrische vloerverwarmingen worden aangesloten op het elektriciteitsnet, dat gevoed kan worden via het nationale elektriciteitsnet of door gebruik te maken van zonne-energie of andere stroomgeneratoren voor huishoudelijk gebruik.

7. Wat is uw budget voor het project?

Warmup assortiment vloerverwarmingssystemen zijn scherp geprijsd en bieden aanzienlijke besparingen op uw energierekeningen.

Elektrische vloerverwarmingssystemen bieden veel waar voor uw geld met systemen vanaf slechts € 50 M/2.

Als u aan een groter project met een groter budget werkt, kunt u een nat vloerverwarmingssysteem voor het hele huis overwegen; hydronische systemen kunnen duurder zijn om te installeren dan elektrische systemen, maar op lange termijn bieden ze lagere bedrijfskosten.

8. Hebt u een warmteverliesanalyse uitgevoerd?

Warmteverlies’ is een term om de hoeveelheid warmte te beschrijven die ontsnapt van de binnenkant van een gebouw naar de buitenomgeving. Bij de keuze van een systeem is het van cruciaal belang dat u zeker weet dat uw nieuwe vloerverwarmingssysteem voldoende warmte produceert om het potentiële warmteverlies van uw huis tegen te gaan. Uw installateur kan u helpen met een berekening van het warmteverlies en u kunt hier meer te weten komen over warmteverlies en vloerverwarming.

9. Welk type isolatie is het beste?

Wij adviseren het installeren van hoogwaardige isolatie met vloerverwarming en Warmup produceren een reeks van isolatiematerialen geschikt voor gebruik met al onze systemen. Isolatie helpt tegen warmteverlies en is van cruciaal belang om de stralingswarmte die door uw nieuwe systeem wordt geproduceerd binnen de kamer te houden.

Vloerisolatie verhoogt ook de energie-efficiëntie van vloerverwarmingen en verbetert drastisch het reactievermogen van uw nieuwe systeem, waardoor een snellere opwarmtijd mogelijk wordt.

10. Hebt u al een installatiebedrijf voor de vloerverwarming?

Het kiezen van een bouwer of aannemer die ervaring heeft met het installeren van vloerverwarmingssystemen is belangrijk en we kunnen u mogelijk een installateur aanbevelen die in uw regio werkt uit ons Warmup PRO netwerk van installateurs. Alle Warmup-producten hebben toonaangevende garanties en installatiegaranties, dus zelfs als er tijdens de installatie iets misgaat, kunnen wij uw verwarming gratis vervangen.

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven