Het installeren van hoogwaardige vloerisolatie naast uw vloerverwarmingssysteem helpt om de prestaties van de verwarming te verhogen en biedt nog meer besparingen op uw stookkosten. In deze gids beantwoorden we al uw vragen over isolatie, waaronder: 
  • Hoe werkt vloerisolatie 
  • De belangrijkste voordelen van vloerverwarming isolatie 
  • De beste isolatieoplossing voor uw huis 
  • Op welke plaatsen in uw huis moet u isoleren 
  • Hoe koop ik Warmup isolatie? 

Wat is vloerverwarming isolatie? 

Ons assortiment elektrische vloerverwarmingssystemen en vloerverwarmingssystemen met water is energiezuiniger dan traditionele verwarmingssystemen en is gemakkelijk te installeren, discreter en ideaal voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Om vloerverwarmingen zo effectief mogelijk te laten werken, moet een laag isolatie van de ondervloer worden gebruikt om de opwarmtijd van het systeem te verlengen, de stralingswarmte gelijkmatiger door de ruimte te verdelen en warmteverlies te beperken – om te voorkomen dat de door het systeem geproduceerde warmte uit de ruimte ontsnapt. Wij bieden een reeks isolatiematerialen aan voor zowel onze elektrische als CV verwarmingssystemen. 

Voordelen van ondervloerisolatie 

1. Lagere bedrijfskosten 

De beste ondervloerisolatie zorgt ervoor dat alle warmte die door het water- of elektrische vloersysteem wordt gegenereerd in de ruimte blijft en niet weglekt naar ruimtes eronder of naar de fundering. Dit betekent dat er een minimaal energieverlies is, wat resulteert in lagere stookkosten. Het verhoogde reactievermogen van een vloerverwarming in combinatie met isolatie helpt ook het energieverbruik te verminderen en brengt lagere bedrijfskosten met zich mee. 

2. Betrouwbaardere, consistentere en snellere verwarming 

De verwarming brengt het vloeroppervlak snel op de gewenste temperatuur en schakelt vervolgens alleen uit en in als dat nodig is om die temperatuur te handhaven. De juiste isolatie van de ondervloer helpt om de warmte gelijkmatig te verdelen, zodat er geen koude en warme plekken ontstaan. 

3. Contactgeluidsisolatie 

Vloerverwarmingssystemen zijn al stil, maar ondervloerisolatie kan helpen het geluidsniveau als gevolg van beweging in huis te verminderen door die geluiden te absorberen en ze binnen de vezels van de isolatie te houden. 

De beste vloerverwarming isolatie 

Al onze watervloerverwarmingssystemen worden geleverd met systeemspecifieke vloerverwarmingsisolatie. De meeste van deze systemen vereisen een diepere laag ondervloerisolatie waarop de vloerverwarmingsbuizen worden geïnstalleerd, maar als u op zoek bent naar een meer laag-profiel oplossing voor watervloerverwarmingisolatie, heeft het Total-18 systeem een ingebouwde isolatielaag die perfect is voor renovatieprojecten.  Als u een elektrische vloerverwarming installeert, is onze Ultralight 3in1 isolatieplaat een ideale isolatieoplossing. Hij is ontworpen voor isolatie, warmteverspreiding en ontkoppeling en is gemaakt met een meerlaags ontwerp dat aluminium, niet-geweven vlies en PEF-isolatie omvat. De boven- en onderlaag van vlies zorgen voor een ontkoppelingslaag die helpt beschermen tegen scheuren in tegels en voegen als gevolg van beweging van de ondervloer. De aluminiumlaag reflecteert de warmte naar boven en verspreidt deze gelijkmatig over de vloer – Ultralight zorgt voor een 50% gelijkmatigere verwarming en een 30% snellere opwarmtijd dan standaard platen. Al deze voordelen zijn vervat in een plaat die slechts 6 mm dik is, wat betekent dat de ondervloerisolatie slechts weinig extra hoogte aan de afgewerkte vloer toevoegt, terwijl het neerwaartse warmteverlies drastisch wordt beperkt. 

Hoe installeer ik Ultralight™ isolatieplaten? 

Ultralicht isolatieplaten zijn zeer eenvoudig te installeren. Ze zijn licht van gewicht en toch groter dan traditionele isolatieplaten, zodat u ze sneller kunt installeren. Ultralight kan in bochten of complexe vormen worden gesneden met een hobbymes, in tegenstelling tot cementgebonden isolatieplaten.  Volg deze 4 eenvoudige stappen om te installeren: 
  • Maak een vlakke ondergrond schoon en droog 
  • Voorstrijken met een oplosmiddelvrije primer 
  • Spaan 1/4″ flexibele lijm op cementbasis uit 
  • Leg de planken op verse groeven met verspringende verbindingen. 

Waar moet u nog meer isolatie aanbrengen? 

Een goede isolatie van de ondervloer is een integraal onderdeel van uw vloerverwarming, maar de rest van het huis moet ook goed beschermd worden tegen infiltratie van koude lucht, om te zorgen dat de warmte binnen blijft en niet weglekt. 

Wanden

Het aanbrengen van isolatiemateriaal van goede kwaliteit in de spouwmuren is een goede manier om de energieprestaties van uw huis te verhogen en uw energierekeningen te verlagen. 

Ramen

De meeste ramen die tegenwoordig op de markt zijn, zijn energiezuinig, maar u kunt hun prestaties verbeteren door ervoor te zorgen dat de spouw rond het raam goed geïsoleerd is. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is met niet-uitzettend spray-schuim dat verkrijgbaar is bij de meeste bouwmarkten. Het vult de holtes sneller en vollediger dan glasvezelisolatie en zorgt ervoor dat het raam goed wordt afgedicht. 

Deuropeningen 

Net als ramen worden deuropeningen het best geïsoleerd met niet-uitzettend schuim dat gemakkelijk in de opening kan worden gespoten voor een goede afdichting. In sommige gevallen kan de holte te krap zijn om de spuitmond in te krijgen, en in die gevallen is het het beste om glasvezelisolatie te gebruiken en dit met een plamuurmes in de opening te drukken. 

Plafonds

Plafonds en zolders zijn twee gebieden die de meeste aandacht verdienen in uw isolatieprogramma. Omdat warmte opstijgt, is daar de kans op energieverlies het grootst. 

Hoe te beginnen met uw vloerverwarmingsproject 

Warmup vloerverwarmingssystemen en isolatie zijn verkrijgbaar voor gebruik in alle soorten ruimtes en met alle vloerafwerkingen. Als u wilt weten hoeveel een compleet geïsoleerd systeem voor uw huis zal kosten, gebruik dan onze innovatieve online offerte tool om direct de perfecte isolatie te vinden voor gebruik met uw vloerverwarming. 

Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming van ‘s werelds best verkopende merk, Warmup, begint vanaf minder dan €200 en energie-efficiënt om een typische badkamervloer te verwarmen – en dat alles met een levenslange garantie.