Home / Bedrading / 3iE Thermostaat

Wat betekent verwarmingsfout op de 3iE thermostaat?


Er zijn een aantal redenen waarom de melding “Verwarmingsfout” wordt weergegeven:

  • Er is een aarlekschakelaar(extern relais) gemonteerd

De thermostaat zal deze fout weergeven omdat de stroomsensor geen verwarming(en) kan detecteren. De 3iE werkt nog steeds normaal, maar zal constant de fout weergeven.

  • De 3iE is verkeerd aangesloten 

Een elektricien moet controleren of het vloerverwarmingssysteem is aangesloten op de juiste aansluitingen aan de achterkant van de 3iE.

  • Er is een storing aan het vloerverwarmingssysteem 

Als de elektricien heeft bevestigd dat het systeem correct is aangesloten, laat hem dan de weerstand van je verwarmingssysteem testen. De weerstandsmeting is gebaseerd op het model verwarming dat in je vloer is geïnstalleerd, met behulp van een digitale multimeter die is ingesteld op een schaal van 200 ohm.

3iE Control

Daarnaast kun je proberen de thermostaat te resetten door de twee schroeven aan de onderkant los te draaien en het frontje van de thermostaat los te trekken. Vervolgens kun je met een kleine schroevendraaier of een ander puntig voorwerp op de resetknop aan de achterkant drukken. Zodra je de resetknop hebt ingedrukt, kun je de voorkant van de eenheid er weer op zetten en de schroeven weer vastdraaien.

Neem voor verdere hulp contact op met de Warmup Support met je testresultaten.


 

Meer vragen?