Home / Bedrading / Losse draad vloerverwarming

Kan ik het elektrische vloerverwarmingssysteem snijden als ik te veel heb?


Je mag de draad van de vloerverwarming om geen enkele reden doorknippen.

Als je de verwarmingsdraad doorknipt, vervalt de garantie, doorknippen of kortsluiten van de verwarming leidt tot defecten.

Als je echter te veel vloerverwarmingsdraad hebt, zijn er enkele opties.

  1. Als je te veel draad hebt, kun je de afstand tussen de draden aanpassen.  Als de draden bijvoorbeeld 90 mm uit elkaar liggen, kun je de afstand dichter bij elkaar zetten. Opmerking: Zorg ervoor dat je de draden nooit dichter dan 50 mm uit elkaar plaatst. Als je het Betonkabel of DCM-PRO systeem gebruikt, zorg er dan voor dat je de afstand hebt gebruikt die wordt aanbevolen in de installatiehandleiding.
  2. Als je een omtrek van 100 mm hebt gebruikt, verklein de omtrek dan tot 50 mm.
  3. Plaats de draad in delen van de kamer die momenteel niet bedekt zijn om extra draad te gebruiken. Denk er altijd aan de draad niet onder permanente armaturen te plaatsen en ze niet dichter dan 50 mm uit elkaar te plaatsen.
  4. In sommige gevallen heb je gewoon verkeerd berekend hoeveel vloerverwarmingsdraad je nodig hebt en heb je gewoon te veel.  In dat geval moet je de ruimte opnieuw opmeten, het vloerverwarmingssysteem terugsturen en een andere maat aanvragen.  Het is mogelijk dat je de verwarming kunt laten vervangen voor een kleinere maat onder de vangnetgarantie. Neem contact op met de Warmup Klantenservice op 0800 0226 182 voor meer informatie.