/ Blog / Water Vloeverwarming

Hoe installeer je vloerverwarming met water?

mei 25th, 2023 | Water Vloeverwarming

Adam Brundell is een deskundige installateur van vloerverwarming en de oprichter van Circa Installations. In deze gastblogpost deelt Adam enkele insidertips over de installatie van een Warmup vloerverwarmingssysteem. Of u nu een professionele installateur bent of erover denkt een nieuw systeem in uw huis te installeren, u zult deze tips zeker nuttig vinden voor uw komende project. U leert meer over:

 • Waarom het reinigen van de ondervloer cruciaal is voor het installeren van vloerverwarming
 • Waarom u ervoor moet zorgen dat de door u gekozen vloerafwerking geschikt is voor vloerverwarming
 • Het belang van isolatie
 • Waarom u uw installatie moet plannen en het systeem moet testen
 • Het beste systeem voor uw huis vinden en hoe het te kopen

1. Reinig de ondervloer voordat u het vloerverwarmingssysteem installeert

De verwarmingsbuizen die in vloerverwarmingssystemen voor water worden gebruikt, zijn sterk en duurzaam. Toch is het belangrijk om de ondervloer goed schoon te maken voordat u een nieuw systeem installeert, zodat er geen scherpe randen zijn die de buizen kunnen beschadigen.

Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kan de vloerverwarmingsbuis ofwel rechtstreeks worden bevestigd op een laag apart isolatiemateriaal, zoals bij het Clypso tackersysteem ofwel worden aangebracht in de bijbehorende panelen van het systeem, zoals bij het VLo Ultra-12 Laagbouwsysteem. De buis wordt zodanig in positie gehouden dat elke lus zich op de gespecificeerde afstand bevindt – over het algemeen tussen 200 en 250 mm van elkaar, afhankelijk van het project. De maximale buislengte die in een ruimte kan worden gebruikt is ongeveer 100-110m. Het kan ook nodig zijn een vochtwerend membraan op de ondervloer aan te brengen voordat u de isolatielaag aanbrengt.

2. Installeer eerst de verdeler

Bij natte systemen moet de verdeler – de eenheid die de leidingen van de vloerverwarming verbindt met de warmtebron in een bepaalde kamer of zone – als eerste worden geïnstalleerd. Bij het kiezen van een montageplaats moet u rekening houden met het gewicht van de unit en met de leidingen die uiteindelijk worden aangesloten. 

Warmup rvs verdeler

3. Let op de maximale vloertemperatuur

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is het soort afgewerkte vloer dat over het systeem wordt gelegd, aangezien sommige vloerbedekkingen een maximumtemperatuur hebben. Vinylvloeren hebben een maximumtemperatuur van 27°C graden, net als tapijt, laminaat en houten vloeren.

Als de uiteindelijke vloerbedekking tegels of keramiek wordt, raad ik altijd aan een flexibele zelfnivellerende latex of een flexibele tegellijm te gebruiken om het systeem te bedekken met een kraslaag, omdat dit de tegelinstallatie ten goede komt.

4. Gebruik isolatie om de energie-efficiëntie te verbeteren

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de installatie van Warmup isolatie is. Veel mensen proberen geld te besparen en doen geen moeite met vloerisolatie, maar het heeft enorme voordelen, van een kortere opwarmtijd tot energiebesparingen en lagere exploitatiekosten op de lange termijn.

warmup ultralight isolatie onder noppenplaat

5. Plannen en meten

Planning is essentieel, dus meet de ruimte op en plan de installatie zorgvuldig. Mijn tip is om hier de tijd voor te nemen, omdat de installatie dan op den duur veel sneller zal gaan. Zorg ervoor dat u rekening houdt met alle te installeren installaties – bij een badkamerinstallatie moeten bijvoorbeeld uw toiletpotten en badkuipen aan de vloer worden bevestigd, dus met deze installaties moet u rekening houden bij de planning van uw verwarmingssysteem. Controleer ook of uw bestaande ondervloer vrij is van stof en vuil, en als het een houten ondervloer is, controleer dan of er geen piepende vloerplanken zijn.

6. Het systeem testen

Het is zeer belangrijk dat u het systeem voor en na alle stadia van de installatie test. Als u niet zeker bent, vraag dan uw installateur dit te doen voordat de definitieve vloerbedekking wordt gelegd.

Vergeet ook niet dat alle Warmup systemen worden geleverd met een SafetyNet™ Installatiegarantie, wat betekent dat als het verwarmingssysteem tijdens de installatie wordt beschadigd, het gratis kan worden vervangen, zodat u die extra gemoedsrust krijgt tijdens de installatie van het systeem. Warmup biedt ook toonaangevende technische ondersteuning na verkoop, dus als u ooit problemen hebt met uw verwarmingssysteem, zijn we er om u te helpen.

Bonustip: Hoe kiest u het beste systeem voor uw huis?

Vloerverwarming is een duurzamere verwarmingsoplossing voor moderne woningen. Het is een geweldige manier om de ecologische voetafdruk van uw woning te verkleinen en tegelijkertijd geld te besparen op uw energierekening. De lagere exploitatiekosten van een Warmup waterverwarmingssysteem in vergelijking met meer traditionele verwarmingsmethoden kunnen u honderden ponden per jaar besparen. Nieuwbouwprojecten zijn zeer geschikt voor natte systemen omdat u bij het ontwerp van het gebouw rekening kunt houden met de afmetingen van het systeem. Onze VLo lijn van laagprofiel natte systemen is echter speciaal ontworpen voor renovatieprojecten – dus ongeacht de grootte en omvang van uw project, wij bieden watersystemen die perfect passen bij uw behoeften.

U kunt de online offerte tool van Warmup gebruiken om te ontdekken welk systeem het meest geschikt is voor uw huis. Voer een paar details over uw project in en wij helpen u bij het kiezen van het systeem en laten u precies weten hoeveel het zal kosten. Onze watersystemen kunnen online worden gekocht en direct bij uw project worden afgeleverd. U kunt ook contact opnemen met Warmup voor advies over de geschiktheid van een gekozen systeem en om eventuele herstelwerkzaamheden te bespreken die moeten plaatsvinden voordat uw installatie begint. U moet oppassen voor goedkopere alternatieven van lage kwaliteit en er altijd voor zorgen dat u een echt product koopt bij een erkende Warmup-wederverkoper om de beste prijs-kwaliteitverhouding te garanderen.

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven