/ Blog / Vloerverwarming installeren

Water Vloerverwarmingssystemen: Natte vs. droge installatiemethoden 

Warmup Clypso UFH

Warmup levert een breed assortiment oplossingen voor watervloerverwarming die geschikt zijn voor bijna elk project. Elk van onze systemen heeft een specifieke installatiemethode en in deze gids leggen we de belangrijkste verschillen uit tussen ‘natte’ en ‘droge’ installaties. Je komt het volgende te weten:

  • Wat een ‘natte’ en ‘droge’ vloerverwarming installatiemethode betekent
  • De beste vloerverwarmingssystemen met dekvloer voor nieuwbouw
  • De beste systemen die een droge installatie leveren voor renovatieprojecten
  • Hoe koop ik een vloerverwarmingssysteem?

Wat is het verschil tussen een ‘natte’ en een ‘droge’ installatiemethode?

Bij het installeren van watervloerverwarming kunnen deze systemen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: systemen met een ‘natte’ installatiemethode en systemen die een ‘droge’ installatie leveren. Natte installaties vereisen het gebruik van een betonnen dekvloer waarin de vloerverwarmingsbuizen worden ondergedompeld voordat ze uitharden en de vloerafwerking wordt gelegd. Bij de systemen die een droge installatie leveren is het gebruik van een dekvloer niet nodig, waardoor de installatie sneller en schoner kan worden uitgevoerd.

Voor wat voor soort projecten is een water vloerverwarmingssysteem geschikt?

Vloerverwarming systemen die een ‘natte’ installatie met dekvloer vereisen, worden meestal aanbevolen voor nieuwbouwprojecten of renovaties van grotere huizen op de begane grond, omdat het aanbrengen van een dekvloer de opbouw van je vloer zal vergroten. Het specificeren van een watersysteem in een nieuwbouwproject betekent dat je tijdens de ontwerpfase van je project rekening kunt houden met zowel de afmetingen als de belastingseisen voor de installatie; zo weet je zeker dat je constructie veilig is en dat de plafondhoogten en raam- en deurniveaus geschikt zijn voor jouw behoeften. Op zoek naar meer informatie over het installeren van vloerverwarming in een nieuwbouwproject? Lees onze gids voor alles wat je moet weten.

Watersystemen die afwerklagen vereisen worden aanbevolen voor nieuwbouwprojecten

Welk systeem moet ik kiezen?

Het Clypso Tackersysteem is een van de populairste watersystemen van Warmup en is ontwikkeld voor gebruik met zwevende dekvloeren. De verwarmingsbuizen van de Clypso kunnen met behulp van innovatieve verbindingsclips worden bevestigd aan de bijbehorende gelamineerde isolatiepanelen, waardoor een vlotte installatie en een verwarmingslay-out op maat mogelijk zijn. Dit systeem vereist een dekvloerlaag van 65-75 mm, dus zoals we al hebben uitgelegd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze diepte en het gewicht in de plannen van je project zijn opgenomen. Het Clypso Systeem kan met bijna elke vloerafwerking worden geïnstalleerd, vooral wanneer de vloer van tijd tot tijd kan worden vervangen.

Voor welk soort project is een ‘droog’ geïnstalleerd systeem het meest geschikt?

Omdat het aanbrengen van een dekvloer de diepte van je vloerverwarmingsinstallatie vergroot, zijn de systemen waarvoor geen betonnen dekvloer nodig is perfect voor woningrenovatieprojecten; droog te installeren systemen betekenen dat je je geen zorgen hoeft te maken over de impact van het systeem op de vaste plafondhoogten van een bestaande woning. Deze systemen maken meestal gebruik van vloerverwarmingsbuizen met kanalen waarin de verwarmingsbuis kan worden aangebracht en veel van onze droog te installeren vloerverwarmingssystemen zijn ook voorzien van ingebouwde isolatie. Het ontbreken van een dekvloer zorgt ook voor snellere installatietijden. Lees onze informatieve gids voor meer informatie over renovaties van vloerverwarming in een woning.

Watervloerverwarmingssystemen die een droge installatiemethode leveren zijn perfect voor renovaties in huis. 

Welk water vloerverwarmingssysteem is het beste voor mij?

Het VLo Ultra-12 laagbouwsysteem is een veelzijdige vloerverwarming die een installatie zonder dekvloer levert. Het beschikt over ingebouwde isolatie en ontkoppelingslagen van gerecycled vlies om vloertegels te beschermen tegen scheuren. Het lage profiel en het lage gewicht van de Ultra-12 maken het ideaal voor renovatieprojecten.

Net als al onze vloerverwarmingssystemen levert het VLo Ultra-12 Systeem een energie-efficiënte, koolstofarme verwarmingsoplossing voor je huis met lage verbruikskosten op lange termijn. Je kunt al onze watersystemen ook gebruiken met zowel traditionele warmtebronnen als moderne warmtepompen, die voor nog meer efficiëntie en kostenbesparingen zorgen.

Hoe koop ik een vloerverwarming systeem?

Onze online offertetool kan je niet alleen helpen om het meest geschikte vloerverwarmingssysteem voor jouw huis te vinden, maar stelt je ook in staat om het direct bij Warmup te kopen en te laten bezorgen waar je het nodig hebt. Je hoeft alleen maar een paar details over je project in te voeren en wij selecteren het beste systeem voor jouw behoeften, zodat je precies weet wat je moet kopen en hoeveel het gaat kosten – direct. Als je samenwerkt met een installateur van vloerverwarming, kun je hem ook vragen meer details in te vullen om een grondiger overzicht te leveren van de vereisten van je project.

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven