/ Blog / Oplossingen

De kosten en energiebesparingen van vloerverwarming en warmtepompen

december 14th, 2022 | Oplossingen | Water Vloeverwarming

Als je overweegt om het verwarmingssysteem in je huis te upgraden om het energiezuiniger te maken, dan is een nieuw watervloerverwarmingssysteem met een grond- of luchtwarmtepomp de perfecte keuze. In deze gids bekijken we de initiële kosten en de financiële en energiebesparingen op lange termijn van het installeren van vloerverwarming met warmtepompen. Je komt meer te weten over:

  • Hoeveel geld je kunt verwachten te besparen
  • Hoe warmtepompen en vloerverwarming de koolstofuitstoot van je huis kunnen verminderen
  • De kosten voor het kopen en installeren van vloerverwarming met een warmtepomp
  • De beste vloerverwarmingssystemen voor warmtepompen en hoe ze te kopen

Hoeveel geld kan ik besparen op mijn energierekening met een warmtepomp met vloerverwarming?

Dankzij hun energiebesparende technologie zijn vloerverwarmingssystemen tot 40% efficiënter dan traditionele verwarmingsoplossingen en met deze geavanceerde technologie kun je ook aanzienlijke besparingen op je energierekening verwachten. Maar wist je dat je deze besparingen kunt verhogen door een vloerverwarming systeem te installeren met een grond- of luchtwarmtepomp? Warmtepompen zijn een koolstofarme warmtebron die meer energie produceren dan ze nodig hebben om te werken en ze zijn perfect voor gebruik met vloerverwarming omdat zowel warmtepompen als vloerverwarmingssystemen zijn ontwikkeld om op lagere temperaturen te werken. Deze verhoogde efficiëntie kan leiden tot nog grotere besparingen op de verbruikskosten van je huis.

Om de kostenbesparingen van het gebruik van een vloerverwarming met warmtepomp in je huis te illustreren, vergelijken we de geschatte kosten van het verwarmen van een huis met vloerverwarming, een slimme thermostaat en een warmtepomp versus hetzelfde huis met een standaard centrale verwarming met gasboiler. Uit de vergelijking hieronder kun je zien dat je bijna £700 op je jaarlijkse energierekening kunt besparen door een Warmup systeem met een warmtepomp te gebruiken.

Geschatte jaarlijkse kosten voor het verwarmen van een traditioneel huis met een gasketel, radiatoren en een programmeerbare thermostaat. Geschatte jaarlijkse kosten voor het verwarmen van een huis in Warmup met een warmtepomp, Water vloerverwarming en een slimme thermostaat.
€ 975 € 185 

Zal het gebruik van een warmtepomp met vloerverwarming de CO2-voetafdruk van mijn huis verlagen?

Jazeker. Het gebruik van vloerverwarming met een warmtepomp kan de energieprestaties van je huis enorm verbeteren en de CO2-uitstoot drastisch verlagen. Als we onze vergelijking doortrekken van een huis met een standaard gasketel met radiatoren versus een huis met vloerverwarming van Warmup en een warmtepomp, dan zie je dat je de koolstofuitstoot van je huis met bijna 1900 kgCO2/jaar kunt verminderen.

Geschatte kgCO2/jaar uitstoot van een traditioneel huis met een gasketel, radiatoren en een programmeerbare thermostaat. Geschatte kgCO2/jaar uitstoot van een Warmup woning met een warmtepomp, Water vloerverwarming en een slimme thermostaat.
2,107 kgCO2/jaar 207 kgCO2/jaar

De duurzame technologie van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp op basis van hernieuwbare energie kan helpen om schonere, groenere huizen te creëren waar iedereen van kan profiteren.

Hoeveel kost een warmtepomp en vloerverwarming voor mijn huis?

Warmtepompen kunnen duur zijn in aanschaf, maar door hun verbeterde energiebesparende prestaties wegen de initiële kosten niet op tegen de kostenbesparingen die ze bieden – vaak honderden ponden per jaar op je verwarmingsrekening. De prijzen van warmtepompen kunnen variëren op basis van je energiebehoeften en de specificaties van je woning. Voor een luchtwarmtepomp kun je ongeveer  € 5000 – € 10000 verwachten, terwijl een grondwarmtepomp meer zal kosten, ergens tussen € 14000 – €20.000. Bodemwarmtepompen worden meestal aanbevolen voor grotere nieuwbouwwoningen.

Hoe koop ik een geschikt vloerverwarmingssysteem met warmtepomp?

De kosten van de aanschaf van een nat vloerverwarmingssysteem zijn afhankelijk van de grootte en omvang van je project

De installatiekosten voor zowel warmtepompen als vloerverwarming variëren ook op basis van de eisen van je project, maar arbeidskosten van rond de €200 – €300 per dag zijn gebruikelijk. Het is ook belangrijk om te weten dat als je een warmtepomp in je huis installeert, je recht kunt hebben op subsidies van de overheid, die bedoeld is om het gebruik van hernieuwbare energie te stimuleren.

Hoe koop ik een geschikt vloerverwarmingssysteem met warmtepomp?

Onze online offertetool voor vloerverwarmingssystemen is geschikt voor warmtepompen, wat betekent dat je een warmtepomp kunt opgeven wanneer je het korte formulier invult, waarna we het beste systeem voor jouw behoeften laten zien en je vertellen hoeveel het zal kosten.

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven