/ Blog / Water Vloeverwarming

Het beste water vloerverwarmingssysteem vinden

Vloerverwarmingssystemen zijn een geweldige manier om de energieprestaties van je huis te verbeteren en ook nog eens geld te besparen op je rekeningen. Het optimale systeem voor jouw project hangt vaak af van de constructiemethode van je vloer – of je nu een systeem installeert met cementdekvloeren, balkenvloeren of gietvloeren. In deze gids verkennen we Warmup brede assortiment vloerverwarmingsoplossingen om je te helpen het perfecte systeem voor jouw behoeften te vinden. Je ontdekt het volgende:

  • Welk systeem is het beste voor zwevende vloeren met beton of gietvloer?
  • Watersystemen ontwikkeld voor gebruik met balkenvloeren
  • De voordelen van vloerverwarming voor structurele ondervloeren
  • Hoe je vloerverwarming specificeert voor jouw project

Water vloerverwarming voor zwevende vloeren met dekvloer

Betonnen dekvloeren zijn typisch voor nieuwbouwprojecten en perfect om vloerverwarming in te installeren. Dit soort vloerconstructies maakt een probleemloze installatie van vloerverwarming mogelijk door de verwarmingsbuizen gewoon op de isolatie van de ondervloer te leggen, het systeem vervolgens met een dekvloer te bedekken en te laten drogen voordat je de uiteindelijke vloerafwerking erop aanbrengt. Een zwevende vloer is een vloerafwerking die niet hoeft te worden vastgehecht aan de ondervloer. Dergelijke zijn onder andere vloertegels, pvc, vinyl, laminaat en hardhout.

De Clypso Tackersysteem is een van Warmup populairste watersystemen voor gietvloeren dat bestaat uit verwarmingsbuizen, aansluitclips en unieke gelamineerde isolatieplaten. Het wordt aanbevolen voor nieuwbouwwoningen of grote renovaties en kan worden geïnstalleerd met bijna elke vloerafwerking, in het bijzonder wanneer de zwevende vloer van tijd tot tijd kan worden vervangen.

Denkt u erover om vloerverwarming met een gietvloer te installeren? Bij dit soort projecten wordt gesproken van een ‘natte’ vloerverwarmingsinstallatiemethode. Lees onze expertgids over de verschillen tussen natte en droge vloerverwarming installatiemethoden.

Watersystemen voor renovaties zonder betonnen dekvloer

De VLo Ultra-12 laagbouwsysteem is de perfecte keuze voor gebruik met bestaande houten of betonnen ondervloeren in renovatieprojecten. Het lage profiel betekent dat de Ultra-12 geen significante invloed heeft op de vloerhoogte en het biedt een droge installatiemethode voor zwevende vloeren, zonder dat er een dekvloer nodig is. De Ultra-12 heeft ook ingebouwde isolatie van hoge kwaliteit en een ontkoppelingslaag van gerecycled vlies op zowel de onderkant als de bovenkant van de panelen, wat helpt om warmteverlies te beperken en je vloerafwerking te beschermen tegen mogelijke schade door zijdelingse beweging van de ondervloer.

De VLo-lijn kan worden gebruikt in combinatie met traditionele warmtebronnen en warmtepompen en biedt een energiezuinige, koolstofarme verwarmingsoplossing voor je huis met lage bedrijfskosten op lange termijn.

De beste systemen voor vloeren met balken of latten

Latten- of balkenvloeren zijn typisch voor traditionele houten huizen, waarbij de vloeren worden ondersteund door houten balken. Een watersysteem kan tussen of op deze balken worden gelegd.

Warmup VLo Econna-12 is een water vloerverwarmingssysteem dat is ontworpen voor gebruik over zowel latten- als balkenvloeren, waarbij de tussenruimte vrij blijft voor isolatiemateriaal en andere voorzieningen. Het is een ideale keuze voor installatie in renovatieprojecten in historische huizen.

Hoe koop ik een nieuw vloerverwarmingssysteem?

U kunt meer voordelen van water vloerverwarming voor uw huis ontdekken in onze koopgids en u kunt een water vloerverwarmingssysteem direct bij Warmup kopen via onze online offerte tool. Vul gewoon een paar details van uw project in en wij helpen u het beste systeem voor uw vereisten te vinden en laten u ook weten hoeveel het zal kosten. Als u een watersysteem bij ons koopt, kunt u het ook direct bij u thuis laten bezorgen, waardoor het organiseren van uw project eenvoudiger dan ooit wordt.

De prijzen voor het leggen van vloerverwarming variëren van project tot project, maar u kunt ervan uitgaan dat u rond de €250-500 per dag betaalt voor een gekwalificeerde installateur en alle systemen van Warmup worden geleverd met uitgebreide garanties en onze marktleidende SafetyNet Installatiegarantie.

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

  • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
  • ✓ lage impact op vloerniveaus
  • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

  • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
  • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
  • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven