Slimme speakers zijn meer dan alleen een slimme manier om muziek af te spelen of naar de radio te luisteren; je kunt hun ingebouwde virtuele assistenten ook gebruiken om je agenda te helpen organiseren, op internet te zoeken en andere slimme technologie in je huis te bedienen met alleen het geluid van je stem. In deze gids bekijken we hoe je je Warmup vloerverwarmingssysteem kunt bedienen via een aangesloten Smart Speaker. Je leert het volgende:

 • De voordelen van het regelen van de verwarming van je huis met een virtuele assistent
 • Welke luidsprekers zijn compatibel met de thermostaten van Warmup?
 • Je thermostaat verbinden met Alexa van Amazon
 • De snelste manier om je vloerverwarming te regelen met het IFTTT-platform
 • Hoe u de efficiëntie van uw verwarmingssysteem kunt maximaliseren met andere Smart tools

Kan ik mijn verwarming systeem bedienen met een Smart luidspreker?

Ja, dat kan. Warmup’s assortiment van elektrische en water vloerverwarmingssystemen kan met de stem worden geactiveerd via geselecteerde Smart speakers door gebruik te maken van een aangesloten Warmup slimme thermostaat zoals onze 6iE Smart WiFi thermostaat of Element WiFi thermostaat.

Het gebruik van een Smart speaker maakt van het verwarmen van je huis een intuïtieve en handsfree ervaring die je leven vereenvoudigt en stroomlijnt en je verwarming precies aanpast aan jouw wensen. Je kunt je stemassistent gewoon vragen om je verwarming een paar graden hoger te zetten of helemaal uit te schakelen. De zoneringsfunctionaliteit van een vloerverwarmingssysteem, waarbij het systeem wordt opgedeeld in verschillende ‘zones’ die onafhankelijk van elkaar kunnen worden geregeld door een zonespecifieke thermostaat, biedt ook een meer op maat gemaakte verwarmingsoplossing bij gebruik met een Smart speaker. Je kunt de stemassistent de opdracht geven om de verwarming van een specifieke zone te regelen, in plaats van je hele huis. Dit zorgt voor een drastische vermindering van het energieverbruik en helpt om aanzienlijk te besparen op je energierekening. De compatibiliteit van Warmup’s slimme thermostaten en slimme speakers betekent ook dat je verwarming kan samenwerken met andere technologie in je huis, voor echte domotica. U kunt bijvoorbeeld uw vloerverwarming instellen om tegelijk met uw verlichting aan te gaan of uw verwarming kan lager worden gezet zodra u een WiFi-verbonden deur sluit.

Benieuwd welke andere voordelen een slimme thermostaat voor je huis kan bieden? Lees onze informatieve koopgids om je te helpen de beste thermostaat voor jouw behoeften te kiezen.

Welke spraakassistenten zijn compatibel met een Warmup slimme thermostaat?

Amazons Alexa is een populaire assistent die wordt gebruikt in een verscheidenheid aan slimme luidsprekers, met name Amazons eigen ‘Echo’-reeks en de Sonos-collectie. Je Warmup-verwarming bedienen met Alexa kan niet eenvoudiger. Download gewoon de Warmup 6iE Alexa Skill en gebruik deze in combinatie met je Warmup slimme thermostaat en de bijbehorende MyHeating app om te genieten van de voordelen van spraakgestuurde verwarming.

De Google Assistant-software wordt voornamelijk gebruikt in de Google Home-reeks van slimme luidsprekers, maar is ook aanwezig in luidsprekers zoals de Panasonic SC-GA10, de LG ThinQ en de Sony LF-S50G. Om je Warmup vloerverwarming met de Google Assistant te bedienen, raden we je aan om gebruik te maken van het IFTTT-platform dat verbindingen en koppelingen kan maken tussen al je Smart home-apparaten. Het gebruik van IFTTT met een Warmup slimme thermostaat biedt ook compatibiliteit met Microsoft’s Cortana assistent.

Hoe je slimme thermostaat verbinden met Amazon’s Alexa

Onze reeks slimme verwarmingsregelaars zijn compatibel met Alexa van Amazon via de MyHeating app en de Warmup 6iE Alexa Skill. Dit maakt het regelen van je verwarming zo eenvoudig als je zegt “Alexa, stel de slaapkamerthermostaat in op 21 graden”.

Volg deze stappen om Alexa te gebruiken met je Warmup Slimme Thermostaat:
 • Download de MyHeating by Warmup app op je iOS- of Android-smartphone.
 • Registreer een account en stel uw Warmup Slimme Thermostaat in volgens de instructies.
 • Download de Warmup 6iE Alexa Skill in de Alexa-app.
 • Open de vaardigheid.
 • Log in met uw Warmup-accountgegevens.
 • Zodra u zich aanmeldt bij de Warmup Skill, worden uw thermostaten weergegeven in de Alexa app binnen de ‘Smart Home’ sectie. Uw thermostaten krijgen automatisch dezelfde namen die u hebt ingesteld in de MyHeating app, maar ze kunnen ook worden gewijzigd vanuit de Alexa Skill app.
 • Je kunt Alexa nu opdracht geven om je verwarmingssysteem te bedienen.

Als je Alexa met je vloerverwarmingssysteem gebruikt, kun je ook verschillende slimme apparaten groeperen, zoals verlichting en thermostaten, om een ‘Routine’ te maken voor een volledig geautomatiseerd, stemgestuurd huis. Zo kun je bijvoorbeeld je slaapkamerverlichting koppelen aan je vloerverwarming en radio als onderdeel van een ‘Ochtendroutine’, zodat je bij het wakker worden “Alexa, goedemorgen” kunt zeggen en je verlichting samen met de radio aangaat en je vloerverwarming begint te verwarmen voor een gezellige, probleemloze start van de dag.

Hoe maak je een IFTTT applet om je vloerverwarming te regelen?

Met het IFTTT-platform kun je verbindingen maken tussen je Smart home-apparaten. IFTTT gebruikt ‘Applets’ om de synergie met je Smart home technologie te vergemakkelijken, waarbij je een ‘Trigger’ maakt die resulteert in een ‘Actie’, bijvoorbeeld door je Smart speaker (de ‘trigger’) te vragen om de temperatuur van je verwarming te verlagen (de ‘actie’). Je kunt ook verbinding maken met andere Applets zoals een Weer Applet om dingen te doen zoals je vloerverwarming hoger zetten als het buiten regent of je Smartphone een melding sturen als de temperatuur van je huis onder een bepaald niveau zakt.

Volg deze stappen om IFTTT te gaan gebruiken met uw Warmup slimme thermostaat:
 • Download de MyHeating by Warmup app op je iOS- of Android-smartphone.
 • Registreer een account en stel uw Warmup Slimme Thermostaat in volgens de instructies.
 • Ga naar ifttt.com en registreer uw gratis account.
 • Zoek naar het kanaal ‘Warmup slimme thermostaat.
 • U wordt gevraagd om in te loggen in het Warmup-kanaal met uw Warmup-account.
 • Log in met uw Warmup-accountgegevens.
 • Zodra je je hebt aangemeld bij het Warmup-kanaal, kun je beginnen met het opzetten van applets met andere services.
 • Je kunt aan de slag met een aantal van de kant-en-klare applets op het Warmup-kanaal of je eigen applets maken die voldoen aan de vereisten van je huis.
 • Bekijk enkele van de voorgestelde IFTTT Triggers en Acties voor de Warmup.

De slimste manieren om de efficiëntie van je verwarming systeem te verbeteren

De mogelijkheid om het verwarmingssysteem in je huis te bedienen met alleen je stem is een grote stap in de richting van een efficiënter huis en ons assortiment slimme thermostaten zit boordevol innovatieve functies die de energieprestaties van je huis kunnen helpen verbeteren.

De MyHeating app voor iOS- en Android-smartphones vergemakkelijkt de bediening van de verwarming via SmartSpeakers en biedt ook toegang op afstand, automatische verwarming en energiebesparende functionaliteit voor de Warmup-collectie verwarmingsoplossingen. Onze AutoSwitch app is een tool om van energietarief te wisselen waarmee u enorm kunt besparen op uw verwarmingsrekening. Het doorzoekt de markt voor het beste tarief voor uw behoeften en kan automatisch overschakelen, zodat u altijd de beste prijs krijgt.

Warmup Smart Care is een verbeterde klantenservice die real-time ondersteuning op maat biedt voor het Smart-verwarmingssysteem van uw huis. Met behulp van gegevens die worden ontvangen van uw Warmup WiFi-verbonden thermostaat kan ons team van experts op afstand diagnoses stellen om u te helpen bij het oplossen van de meeste problemen die u kunt ondervinden, terwijl het u helpt bij het verbeteren van de energieprestaties van uw huis. En als u een verwarmingsoplossing in gebruik neemt voor een grootschalig project, zoals een hotel of een commerciële ontwikkeling, zijn onze slimme thermostaten ook compatibel met verschillende gebouwbeheersystemen. Warmup kan softwaredrivers leveren voor Control 4 en Crestron-installateurs om in deze systemen te laden, zodat de slimme Thermostaten van Warmup worden weergegeven en individueel worden bediend vanuit de interface.

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven