/ Blog / Vloerverwarming systeem kiezen

Wat is het beste vloerverwarmingssysteem voor een warmtepomp?

Het installeren van een vloerverwarmingssysteem met een warmtepomp is een fantastische manier om geld te besparen op je energierekening en de CO2-uitstoot van je huis drastisch te verlagen. In deze gids laten we je zien wat de beste vloerverwarmingssystemen zijn voor gebruik met grond- en luchtwarmtepompen. Je komt het volgende te weten:

 • De voordelen van het gebruik van vloerverwarming met warmtepompen
 • Of je warmtepompen en vloerverwarming kunt gebruiken bij woningrenovaties
 • De perfecte watervloerverwarmingssystemen voor warmtepompen
 • Hoe je vloerverwarming met een warmtepomp regelt
 • Hoe je een nieuwe Warmup verwarmingsoplossing aanschaft

Waarom vloerverwarming ideaal is voor installatie met een nieuwe warmtepomp

Vloerverwarming is een duurzamere verwarmingsoplossing voor je huis die tot 40% efficiënter is dan traditionele verwarmingsmethoden. Het gebruik van vloerverwarming met een bodem- of luchtwarmtepomp is een nog efficiëntere manier om de energieprestaties van je huis te verbeteren en tegelijkertijd aanzienlijk te besparen op je energierekening. Warmtepompen zijn een technologische innovatie die CO2-uitstotende gasketels kunnen vervangen en kunnen bijdragen aan een groener, schoner milieu voor ons allemaal. Warmtepompen werken veel beter met vloerverwarmingssystemen dan standaard radiatoren, omdat zowel warmtepompen als vloerverwarming zijn ontwikkeld om op lagere temperaturen te werken dan energieverspillende centrale verwarming, terwijl ze toch hetzelfde comfortniveau produceren. Lees meer over de geschiktheid van warmtepompen en vloerverwarming in ons informatieve artikel.

Kan ik een warmtepomp met vloerverwarming installeren in een renovatieproject?

Ja, dat kan. We leveren een reeks oplossingen voor vloerverwarming die achteraf in je renovatieproject kunnen worden ingebouwd en al onze watersystemen kunnen worden gebruikt in combinatie met warmtepompen. Luchtwarmtepompen worden meestal aanbevolen voor renovatieprojecten omdat ze een minder arbeidsintensief installatieproces vereisen dan grondwarmtepompen. Luchtwarmtepompen worden bevestigd aan de buitenmuur van je woning en zijn ongeveer even groot als een airconditioning.

De beste water vloerverwarmingssystemen om te installeren bij woningrenovaties

De VLo water vloerverwarmingssystemen met laag profiel van Warmup Assortiment zijn de ideale optie voor renovatieprojecten in huis. Deze systemen hebben een slank ontwerp, waardoor ze vooral populair zijn in ruimtes met vaste plafondhoogtes. De VLo lijn bestaat uit drie verschillende oplossingen, waarbij elk systeem is ontworpen voor een specifieke toepassing. Het VLo Nexxa-12 balkenvloersysteem is ontworpen voor installatie met geïsoleerde vloeren, het VLo Econna-12 balkenvloersysteem is voor gebruik met balkenvloeren en het VLo Ultra-12 laagbouwsysteem is een geweldige allrounder die is ontwikkeld voor gebruik met ongeïsoleerde vloeren. Met een systeemdiepte van slechts 18 mm, inclusief ingebouwde isolatie, hoeft de Ultra-12 niet gestort te worden en is hij voorzien van aluminium warmteverspreidende platen die de warmte gelijkmatig over het vloeroppervlak verdelen. De unieke lichtgewicht constructie levert een probleemloze installatie in kamers van elke grootte en vorm.

Het perfecte water systeem kiezen voor gebruik in nieuwbouwprojecten

Voor nieuwbouwprojecten of grootschalige renovatieprojecten waarbij een grondwarmtepomp als warmtebron wordt gebruikt, is ons Clyspo Tackersystem een populaire optie voor water. Het Clypso-systeem is ontworpen voor gebruik met zwevende dekvloeren en kan met bijna elke vloerafwerking worden geïnstalleerd, vooral wanneer de vloer van tijd tot tijd kan worden vervangen. De bijbehorende isolatie van hoge kwaliteit heeft een innovatief roosterontwerp voor een overzichtelijke installatie.

Alle water vloerverwarmingssystemen die met een warmtepomp zijn geïnstalleerd, kunnen worden geregeld met een van de innovatieve slimme thermostaten van Warmup, zoals de Konekt draadloze thermostaat. De slimme technologie van het Konekt assortiment maakt draadloze bediening van je vloerverwarming mogelijk, zodat je gepersonaliseerde, geautomatiseerde verwarmingsschema’s kunt instellen voor verschillende delen van je huis, met de optie om verwarmingszones te groeperen voor nog meer comfort en efficiëntie.

Gebruik onze online offertetool

Je kunt onze offerte-tool voor gebruiken om het beste waterverwarmingssysteem voor jouw huis te vinden en precies te weten te komen hoeveel het gaat kosten. Deze tool houdt rekening met een reeks technische variabelen op basis van de behoeften van je huis, dus je kunt je installateur of architect vragen om met je samen te werken om de offerte in te vullen.

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven