/ Blog / Elektrische vloerverwarming

Verwarming voor de slaapkamer kopen

Er gaat niets boven een warme en behaaglijke slaapkamer om u te helpen van een ongestoorde nachtrust te genieten en met een vloerverwarmingsoplossing zal uw slaapkamer elke nacht zachtjes tot de perfecte temperatuur worden verwarmd. In deze gids gaan we na wat slaapkamers zo geschikt maakt voor vloerverwarming en wat de exacte kosten zijn van een verwarmingsoplossing voor een doorsnee slaapkamer. U komt het volgende te weten:

 • De kosten en besparingen van vloerverwarming
 • Welke vloerafwerkingen het beste werken met onze verwarmingen
 • Het ideale verwarmingssysteem voor slaapkamers
 • Hoe een compleet elektrisch systeem te installeren
 • Benodigde artikelen voor elektrische vloerverwarming in de slaapkamer

Hoeveel zal vloerverwarming voor mijn slaapkamer kosten?

Als u overweegt uw slaapkamer te renoveren en de energiezuinigheid van uw huis wilt verbeteren, biedt vloerverwarming een duurzamere manier om uw huis te verwarmen. Onze collectie elektrische vloerverwarming heeft minder energie nodig om optimale temperaturen te bereiken en deze lage bedrijfskosten kunnen u helpen aanzienlijk op uw stookkosten te besparen. Een meer gedetailleerde offerte met alle afzonderlijke onderdelen van het verwarmingssysteem is verderop in deze gids te bekijken.

Populaire vloerafwerkingen voor slaapkamers

Of u uw slaapkamer nu volledig renoveert, inclusief de installatie van een nieuwe vloer, of gewoon een vloerverwarming wilt combineren met uw bestaande vloerbedekking in de slaapkamer, wij bieden verwarmingen voor elk type vloer. Om een gedetailleerde offerte voor een typische slaapkamer te kunnen maken, moeten we een aantal projectdetails opgeven, waaronder de uiteindelijke vloerafwerking van de slaapkamer, de grootte van het verwarmde vloeroppervlak en het type ondervloer. Terwijl tegels en houten vloeren een populaire vloerkeuze zijn voor woonruimtes, is het gebruikelijker om in slaapkamers tapijten te leggen om een warmere en intiemere ruimte te creëren om in te rusten. In onze offerte specificeren we dan ook tapijt. Alle vloerafwerkingen liggen boven een type ondervloer – dit is de laag materiaal onder uw huidige vloerbedekking waarop uw nieuwe vloerverwarming zal worden geïnstalleerd. Ondervloeren zijn meestal van hout of beton, dus voor deze offerte geven we hout aan. Om u te helpen de beste verwarmingsoplossing voor uw slaapkamer te kiezen, moet u ook het verwarmde oppervlak van uw slaapkamervloer weten – dit is het oppervlak in meters van de vloer waarop u een verwarming wilt installeren en mag geen vaste objecten zoals ingebouwde kasten omvatten.

Beste elektrische verwarming voor slaapkamers

Elektrische vloerverwarmingssystemen zijn een uitstekende keuze als u slechts één kamer van uw huis van vloerverwarming wilt voorzien, aangezien ze in slechts één dag geïnstalleerd kunnen worden en geen arbeidsintensief loodgieterswerk vereisen. De folieverwarming is speciaal ontworpen voor gebruik met zachtere vloertypes zoals tapijt en hout en is perfect om stralingswarmte in slaapkamers te brengen. De folieverwarmer kan droog worden geïnstalleerd, wat betekent dat er geen natte dekvloeren of zelfnivellerende materialen nodig zijn, zodat hij snel en schoon kan worden geïnstalleerd en dankzij de vlakke constructie heeft hij een verwaarloosbare impact op de vloerhoogte van uw slaapkamer.

folieverwarming in de slaapkamer onder tapijt
Stedelijk appartement – grijze slaapkamer met comfortabel bed

Installeren van de folieverwarming onder tapijt

De folieverwarming bestaat uit onze befaamde elektrische verwarmingskabels in een versterkte foliemat die de warmte zachtjes over uw vloer verspreidt. De folieverwarmer is verkrijgbaar in verschillende maten die eenvoudig op hun plaats kunnen worden uitgerold voordat ze op uw elektriciteitsbron worden aangesloten. Bij het installeren van de folieverwarming onder een tapijtvloer is een meerlaagse isolatieopbouw nodig om een energiezuinig en stabiel vloerdek te verkrijgen. In de eerste plaats moeten lagen isolatie van goede kwaliteit direct bovenop de ondervloer worden aangebracht om zowel de opwarmtijden van het systeem te verbeteren als warmteverlies te beperken. U kunt nog meer geld besparen op uw energierekeningen door onze geïsoleerde ondervloer met folieverwarming te installeren. Deze moet direct boven op de isolatieplaten worden geïnstalleerd. Naast deze lagen hoogwaardige isolatie is bij installatie van de Folieverwarming met vloerbedekking een laatste laag Warmup Dubbele Bovenlaag nodig. Het dubbele oplegsysteem is een vrij zwevend vloerdek dat bovenop de verwarming wordt geplaatst en helpt deze te beschermen tegen mogelijke schade door overgewicht op de vloer – zoals bedden of andere zware meubelstukken. U hebt ook een systeem gebonden thermostaat nodig om de temperatuur in uw slaapkamer nauwkeurig te regelen. Onze 6iE slimme WiFi-thermostaat is een uitstekende keuze, die u voorziet van automatische warmtefuncties en nog meer energie-efficiëntie voor uw huis.

Uw vloerverwarming installateur vinden

Alle vloerverwarmingssystemen moeten worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde installateur die deskundig is in het werken met dergelijke systemen. Als gevolg van de ‘droge’ installatie methode, zou de folie verwarming slechts 1 of 2 dagen duren voor een complete installatie in een slaapkamer. Warmup kan in staat zijn om een installateur werken in uw omgeving via onze Warmup pro netwerk van vloerverwarming installateurs aan te bevelen. Neem contact met ons op om meer te weten te komen..

Benodigde items voor vloerverwarming in de slaapkamer

Hieronder vindt u een lijst met de benodigde artikelen voor vloerverwarming in de slaapkamers. Klik op ‘Offerte aanvragen’ om onze online offertetool te gebruiken, waarin u de gegevens van uw project kunt invoeren om de verwarming voor uw behoeften te vinden. Zodra u het offerteproces hebt voltooid, ontvangt u per e-mail een gedetailleerde offerte.

Warmup Folieverwarming

folieverwarming

Isolatieplaten

Geïsoleerde ondervloer

Geïsoleerde ondervloer

Dubbele Bovenlaag systeem (WDO)

dubbele bovenlaag

6iE Slimme WiFi Thermostaat

6ie thermostaat afbeelding zwart

Offertetool van Warmup: direct, nauwkeurig, flexibel

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en watervloersystemen die compatibel zijn met alle vloertypes, kamers en projecten.

Vragen en antwoorden

Ontdek de meest gestelde vragen over de reeks verwarmingsoplossingen van Warmup

Warmup offerte

direct, nauwkeurig, flexibel

Offerte aanvragen:

Warmup biedt een uitgebreid assortiment elektrische en water vloerverwarmingssystemen die geschikt zijn voor alle vloertypen, ruimtes en projecten.

Elektrische systemen

 • ✓ Ideaal voor zones kleiner dan 50m²
 • ✓ lage impact op vloerniveaus
 • ✓ Ideaal voor renovaties

Offerte elektrische systeem
Thumbnail [200x250]

 

Watersystemen

 • ✓ Ideaal voor grotere zones van meer dan 50m²
 • ✓ Geschikt voor bestaande CV-systeem
 • ✓ Ideaal voor nieuwbouw

Offerte water systeem
Thumbnail [200x250]
For areas of 24m2 or more, use our full quoting system
Scroll naar boven