Als je overweegt om je badkamer wat energiezuinige warmte te geven, dan is een nieuw vloerverwarmingssysteem een goed idee. In deze gids bekijken we de beste verwarmingsopties voor tegel- en vinylvloeren in deze ruimtes. Je ontdekt het volgende:
- De voordelen van vinyl en tegelvloeren in natte ruimtes
- Wat vloerverwarming perfect maakt voor deze vloerafwerkingen
- Hoe je het beste verwarmingssysteem voor tegelvloeren kiest
- Vloerverwarming oplossingen om te installeren met vinyl vloerbedekkingen
- Hoe isolatie helpt om je vloerverwarming optimaal te laten werken
Wat zijn de voordelen van vinyl en vloertegels in een ‘natte’ ruimte?
Een ‘natte’ ruimte is een ruimte in huis met sanitaire voorzieningen zoals een badkamer met toilet, bad of douche. Vanwege de aanwezigheid van water in deze ruimtes is het een slim idee om een vloerbedekking te kiezen die spatten en morsen tegengaat; tegels en vinyl vloerafwerkingen zijn een perfecte oplossing. Zowel vinyl als tegelvloeren hebben geen last van het verhoogde vochtgehalte in deze ruimtes en beide vloersoorten zijn ook gemakkelijk schoon te houden. In ‘droge’ kamers, zoals je slaapkamer of woonkamer, ligt meestal tapijt of een houten vloer, maar deze vloerbedekkingen kunnen beschadigd raken door binnendringend water. Als je op zoek bent naar meer informatie over het verwarmen van vloeren in ‘droge’ kamers, lees dan ons artikel over het kiezen van het beste vloerverwarmingssysteem voor tapijt en houten vloeren.
Is vloerverwarming geschikt voor vinyl en tegelvloeren?
Vloerverwarming is een veel duurzamere technologie dan centrale verwarmingssystemen die de kosten voor het verwarmen van je huis drastisch kunnen verlagen. Wij leveren vloerverwarmingssystemen die perfect zijn voor gebruik met tegel- en vinylvloeren.
Tegelvloeren zijn een uitstekende vloerafwerking voor zowel nieuwbouwwoningen als renovatieprojecten en passen bij alle interieurstijlen, van traditionele huisjes tot ultramoderne lofts. Tegels en stenen vloeren hebben een hoge thermische geleidbaarheid, wat betekent dat ze de warmte goed vasthouden, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik met vloerverwarming, omdat de kamer dan snel warm wordt en er minder energie nodig is. Tegels kunnen van verschillende materialen gemaakt worden; je kunt meer te weten komen over de verschillen tussen porseleinen en keramische tegels in onze gids voor experts.
Vinylvloeren zijn een zachter vloertype dan vloertegels, maar zijn ook een geweldig idee voor natte ruimtes. Vinylvloeren bieden waar voor hun geld en hoewel dit materiaal niet zo efficiënt is als steen en tegels in het vasthouden van de warmte die door een vloerverwarmingssysteem wordt geproduceerd, leveren we systemen die geschikt zijn voor gebruik met deze vloertypes. Het is belangrijk om te weten dat de temperatuur van vinylvloeren niet hoger mag zijn dan 27°C, dus we raden je aan om een warmteverliesberekening uit te voeren voordat je aan je project begint om er zeker van te zijn dat het verwarmingssysteem voldoende warmte levert.
What is the best UFH system to install with my tiled floors?
The DCM-PRO Heated Decoupling System is an electric floor heater that has been specifically designed for use with floor tiles. Its innovative decoupling attributes help to separate the system from the subfloor, preventing cracking and damage to the floor’s finish due to lateral subfloor movement. The system is formed as a heating cable and membrane combination, with two membrane options available for use: the Peel-and-Stick membrane features a self-adhesive backing for quick installation times whilst the fleece-backed membrane has been designed to use with traditional adhesives.
Bestaat er een verwarmingsoplossing met een laag wattage voor vloertegels?
Als je op zoek bent naar een verwarmingsoplossing voor een woning die gebruik maakt van zonne-energie of een lage belasting heeft, dan is het DCM-PRO Laag Wattage Systeem perfect voor dit soort projecten. Met een flexibele warmteafgifte van 41,3 W/m² – 82,5 W/m² kan het gebruik van dit systeem met zonnepanelen en bijbehorende batterijen een 100% hernieuwbare energieoplossing leveren, waardoor je huis volledig verwarmd kan worden met zelf opgewekte elektriciteit.
Welk systeem kan ik installeren met de vinyl vloerbedekking in mijn kamer?
Het StickyMat systeem is perfect om te installeren op vinylvloeren in natte ruimtes. Met een verwarmingsdraad van 1,8 mm met een optimale warmteafgifte op voorgevormde matten met een zelfklevende achterkant is StickyMat een elektrisch systeem met een laag profiel dat de vloer niet ophoogt. Het systeem levert een eenvoudige installatie; bij vinylvloeren kun je het systeem gewoon op je ondervloer plakken en de verwarming bedekken met een egalisatiemiddel om een vlakke ondergrond te leveren waarop je het vinyl kunt leggen.
Op zoek naar een verwarmingssysteem voor vinylvloeren in je woonkamer of hal? De Warmup Folieverwarming is een geweldige optie voor ‘droge’ kamers in je huis. Het heeft weinig tot geen invloed op het vloerniveau en omdat er geen lijm of dekvloer nodig is, kan het snel en schoon door je installateur worden aangebracht. In combinatie met vinylvloeren en andere zachtere vloerafwerkingen moet de Folieverwarming samen met het Dubbele Bovenlaag Systeem worden geïnstalleerd, zodat het systeem beter beschermd is.
Kan ik een watergedragen vloerverwarming gebruiken met tegels en vinyl?
Ja, dat kan. Voor watergedragen vloerverwarming worden meestal aanbevolen voor nieuwbouwprojecten en kunnen worden gebruikt met bijna alle vloerbedekkingen, inclusief tegel- en vinylvloeren. Als je geïnteresseerd bent in watervloerverwarming voor je aanstaande renovatieproject, dan is onze VLo lijn vloerverwarmingssystemen met een laag profiel een uitstekende keuze.
Moet ik isolatie gebruiken bij mijn vloer?
Isolatie wordt altijd aanbevolen voor installaties met vloerverwarming en wij leveren een reeks hoogwaardige isolatieoplossingen voor al onze systemen. Isolatie verbetert de energie-efficiëntie van een vloerverwarmingssysteem, zorgt voor snellere opwarmtijden en vermindert warmteverlies in je huis.
Vloerverwarmingen hebben ook een systeemthermostaat nodig om een nauwkeurige temperatuurregeling te leveren. De 6iE Slimme WiFi-thermostaat van Warmup heeft SmartGeo-technologie die automatisch stralingswarmte levert op de juiste temperatuur, op het juiste moment voor jou. Als je de 6iE gebruikt in combinatie met de Smartphone apps van Warmup, kun je je energieverbruik met 25% verminderen. Thermostaten kunnen samen met je nieuwe verwarmingssysteem en bijbehorende isolatie worden gekocht in een compleet, energiebesparend pakket. Vraag vandaag nog online een offerte aan om het perfecte verwarmingssysteem voor jouw huis te vinden.