Waarom Vloerverwarming

Vloerverwarming is de moderne oplossing voor verwarmen: het creëren van de perfecte temperatuur, warmte en comfort wanneer je een kamer binnenloopt.

Onmiddelijke kostenefficiëntie

Geïsoleerde vloerverwarming is 10-15% efficiënter.

Meer vrije ruimte aan de wand

geen radiatoren betekent extra ruimte en ontwerpvrijheid

Ongeëvenaarde Garanties

Wordt standaard geleverd bij alle verwarmingssystemen.

Voordelen van Vloerverwarming

N

Past Bij Elk Projecttype

Met dank aan de beschikbaarheid van een breed scala aan producten en systemen, is er een oplossing voor vrijwel elk projecttype, of het nou nieuwbouw is, herstel, retrofit of renovatie – van een simpele upgrade naar een complete installatie voor het huis. Systemen geven complete flexibiliteit en bieden de beste energiebesparing, nu en in de toekomst.

vloerverwarming warmte verspreiding in vergelijking met radiatoren
N

Ongeëvenaard Comfort dankzij Gelijkmatige Warmteverspreiding

Vloerverwarming verspreidt warmte over het gehele oppervlak van de vloer met gebruik van stralingswarmte van lage temperatuur in plaats van de radiatoren die plaatselijk hoge temperaturen produceren. Een groot oppervlak verwarmen bij een lage temperatuur is de meest comfortabele vorm van verwarmen door warmteverlies van onze lichamen te verminderen zonder oververhitting van de lucht.

N

Kostenbesparingen en verhoogde energie-efficiëntie via Zoneregeling

Een huis opdelen in zones met vloerverwarming is eenvoudig en is het mogelijk om de temperatuur per kamer in te stellen, in tegenstelling tot traditionele systemen die alle kamers tegelijkertijd verwarmen.

De unieke thermostaten van Warmup bieden de mogelijkheid om temperaturen in te stellen en in te plannen om perfect af te stellen op de levensstijl. In elke kamer kan de temperatuur geregeld worden wanneer nodig. Hierdoor kan er 10-20% bespaard worden op energierekeningen.

Bekijk een testimonial van een van onze klanten (engels).

woonkamer met vloerverwarming
N

Ontwerpvrijheid Zonder Onderhoud

Zonder grote radiatoren die waardevolle ruimte in beslag nemen zijn onze systemen een droom van elke ontwerper. Vloerverwarming biedt de mogelijkheid om elke vierkanter meter te benutten en meubilair te plaatsen op elke gewenste plek zonder radiatoren en hun warmte tegen te houden.

Dit systeem heeft geen onderhoud nodig.

N

Gezondheidsvoordelen en Verhoogde Veiligheid

Een vloerverwarmingssysteem vermindert de luchtvochtigheid en gaat stof en huisstofmijt tegen, terwijl de stralingswarmte de circulatie van stof tegengaat. Dit zijn twee belangrijke eigenschappen voor mensen die last hebben van allergieën en astma.

Er zijn ook geen hete oppervlakken op laag niveau of randen van hard metaal, zoals bij radiatoren, waardoor het systeem kindvriendelijk is.

voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming versus Radiatoren

warmteverspreiding vloerverwarming

Warmteverspreiding

Het soort verwarmingssysteem bepaalt de manier waarop warmte wordt verspreid. Vloerverwarming produceert stralingswarmte waardoor je de warmte vanzelf voelt. De term ‘stralingswarmte’ wordt gebruikt wanneer thermische straling verantwoordelijk is voor een groot deel van het ‘thermische comfort’ die bij deze vorm van verwarmen komt kijken.

Radiatoren verwarmen de lucht in de kamer waar de radiator is geplaatst door gebruik van convectie. De lucht die is opgewarmd door radiatoren stijgt naar het plafond en wanneer het daar is aangekomen en afgekoeld valt het weer terug naar beneden waar het weer wordt opgewarmd door de radiator. Dit creëert een stroom van hete en koude lucht en onvermijdelijke warme en koude plekken. De plekken in de buurt van radiatoren zijn warmer dan plekken waar geen radiatoren hangen.

vloerverwarming comfort

Efficiëntie en Comfort

De manier waarop warmte is verspreid heeft invloed op de efficiëntie en comfort van het verwarmingssysteem. Stralingswarmte warmt objecten direct op en behoudt een natuurlijke luchtvochtigheid in een kamer, terwijl convectie van warme lucht de luchtvochtigheid juist verlaagt, waardoor een verwarmde kamer wat benauwd kan gaan aanvoelen.

Als de hele vloer van de kamer is verwarmd dan zorgt de stralingswarmte voor een gelijkmatige verspreiding van warmte, terwijl warmte door convectie een kamer eerst verwarmt en de kamer pas na een tijdje volledig heeft verwarmd. Stijgende luchttemperatuur door convectieverwarming kan voor minder comfort en oververhitting zorgen, wat vervolgens kan zorgen voor een lager zuurstofniveau, en dus ook ademhalingsproblemen wanneer de lucht te warm is.