Koopgids voor vloerverwarming

We weten dat u soms hulp nodig heeft bij het kopen van een nieuw verwarmingssysteem. We kennen ook de typische vragen die mensen stellen wanneer ze nadenken over het krijgen van vloerverwarming, daarom hebben we deze koopgids samengesteld om u te helpen.

Of u nu een volledig verwarmingssysteem zoekt of een enkele kamer verwarmt, onze gids vertelt u hoe vloerverwarming werkt en hoe het systeem u kan helpen warm te blijven als het kouder wordt.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt door het produceren van stralingswarmte die gelijkmatig wordt verdeeld vanaf de vloer en de kamer vanaf de grond opwarmt. In tegenstelling tot radiatoren, die met convectie verwarmen waarbij de lucht wordt gecirculeerd en verwarmd door een hoge lokale temperatuur.

kosten vloerverwarming in vergelijking radiatoren

Met stralingswarmte voelt u eerder comfort en een lagere temperatuur. Er is minimale luchtstroom, waardoor de temperatuur comfortabel blijft en zelfs overal in de kamer.

Zal vloerverwarming mijn kamer verwarmen?

Elektrische vloerverwarming wordt geleverd met verschillende warmte-uitgangen, met een hoger wattage beschikbaar om voldoende warmte te leveren voor gebieden met een hoog warmteverlies zoals serres.

Natte vloerverwarmingssystemen produceren meestal temperaturen van 40 ° C tot 65 ° C graden, en de werkelijke vloertemperatuur zal gemiddeld 23 ° C tot 32 ° C graden zijn, wat betekent dat voor een hoog warmteverliesoppervlak de temperatuur kan worden aangepast om een voldoende mate van comfort.

De warmteafgifte van een vloerverwarmingssysteem moet groter zijn dan het warmteverlies van de kamer of het gedeelte dat wordt verwarmd, zodat het systeem voldoende warmte afgeeft. Het is dus belangrijk om een berekening van het warmteverlies uit te voeren om ervoor te zorgen dat het systeem geschikt is. Dit kan worden uitgevoerd door een architect of een verwarmingsingenieur en helpt u bij het kiezen van de juiste warmteafgifte voor het vloerverwarmingssysteem. Als u niet zeker bent van het warmteverlies, neem dan contact met ons op en wij zullen u helpen bij het kiezen van het juiste systeem.

Het is ook raadzaam om het systeem te installeren met voldoende isolatie, zoals isolatieplaten, die de opwarmtijd verkorten door de warmte naar de grond te duwen en warmteverlies naar de ondervloer te voorkomen.

Elektrische en watergebaseerde systemen

Er zijn twee soorten systemen beschikbaar: vloerverwarming op basis van elektrisch en warm water. De eerste gebruikt elektriciteit om een zeer dunne draad te verwarmen, en de laatste gebruikt warm water dat door de verwarmingsbuis circuleert.

De geschiktheid van elk systeem is afhankelijk van uw project en uw voorkeur. Het elektrische systeem is misschien beter voor kleine ruimtes, zoals badkamers en renovaties, omdat het het vloerniveau niet verhoogt. Natte systemen zijn ideaal voor grotere oppervlakken of nieuwbouw omdat ze in de structurele ondervloer zijn ingebouwd.

Kosten verbonden aan het systeem

Er zijn verschillende systemen beschikbaar en de kosten voor vloerverwarming zijn afhankelijk van de looptijd, de warmteafgifte, de grootte van het verwarmde gebied en het systeemtype. U hebt ook een thermostaat nodig om het systeem te regelen dat afzonderlijk wordt verkocht aan het verwarmingssysteem. Als u wilt weten wat de kosten van het aanschaffen van een systeem zijn, vraag dan een offerte aan en we nemen contact met u op met een gedetailleerde offerte om aan uw vereisten te voldoen.

De bedrijfskosten zijn gekoppeld aan energieprijzen, kamergrootte en -hoogte en looptijd. Het gebruik van een slimme thermostaat, zoals de Warmup 4iE Smart WiFi Thermostat, kan u geld besparen. De 4iE kan energie besparen door slimmere manieren voor te stellen om uw huis te verwarmen.

Waarnaar te kijken?

Materiaal

Of u nu op zoek bent naar een elektrisch of nat systeem, let goed op de materialen waarvan de draad of buis van de vloerverwarming is gemaakt. Voor elektrische systemen is fluorpolymeer een zeer duurzaam materiaal, waardoor de draad taai en toch erg dun is. Dus de beste elektrische vloerverwarmingssystemen zijn gemaakt van fluorpolymeer. Voor de buis zijn meestal 3 types beschikbaar: PEX-a, PE-RT en PE-RT / AL / PE-RT. We raden de PEX aan – een pijp omdat deze flexibel, maar toch sterk en knikbestendig is.

De hoge kwaliteit van de kachel en pijp is belangrijk omdat het gemoedsrust geeft door te weten dat het systeem robuust is en zorgt voor zorgeloze verwarming.

Garanties

Hoewel vloerverwarming bekend staat om zijn betrouwbaarheid zodra het systeem is geïnstalleerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw systeem is bedekt met de juiste garanties en garanties.

Mocht er iets misgaan tijdens de installatie en de kachel of pijp beschadigd raken, is het van onschatbare waarde om een nieuw systeem te kunnen krijgen om de beschadigde te vervangen. We bieden een SAFETY Net ™ installatie-garantie op alle Warmup elektrische systemen en natte vloerverwarmingspijpen. Als u of uw installateur per ongeluk het verwarmingssysteem beschadigt tijdens de installatie, breng het dan terug naar Warmup en wij zullen het vervangen door een andere systeem van hetzelfde merk en hetzelfde model.

Daarnaast geven we een levenslange garantie voor o.a. Warmup DWS losse Kabelsysteem, StickyMat verwarmingsmatten en PEX-A vloerverwarmingspijp.

Ondersteuning

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u problemen zult ondervinden met uw systeem nadat het op de vloer is aangebracht, moet u controleren of de ondersteuning beschikbaar is en kunnen we u helpen.

Geschikte vloerafwerkingen

Het systeem is geschikt voor bijna elke vloerbedekking, inclusief tapijt, vinyl, laminaat, hout, steen en tegels.

Installatie

De systemen kunnen worden geïnstalleerd door een bekwame doe-het-zelver, maar u kunt ook een professioneel installateur inhuren die bij u past.

Op zoek naar het juiste product?

vloerverwarming thermostaat bedienen

Uw gids voor het kopen van een thermostaat

Het verkrijgen van een nieuwe thermostaat loont, door je oude thermostaat in te stellen op een 4iE Smart WiFi-thermostaat, zul je een revolutie teweegbrengen in de manier waarop je huisverwarming ziet.

mobiel temperatuur regelen

Waarom heb je een slimme thermostaat nodig?

Handmatige en programmeerbare thermostaten worden nog steeds op de markt aangetroffen, maar mensen schakelen in toenemende mate over naar slimme thermostaten die namens u de verwarming regelen voor hun energiebesparende functies en voor het gebruiksgemak.