WarmupCV-Vloerverwarming
Water Vloerverwarming

Warmup Centrale Verwarming ook wel genoemd water en hydronische vloerverwarmingssystemen zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het systeem maakt gebruik van water voor verwarming en/of koeling, het kan worden gekoppeld aan vrijwel elke warmtebron, van een standaardboiler tot nieuwere duurzame technologieën zoals thermische zonne-energie of warmtepompen.

Elk watervloerverwarmingssysteem dat wij leveren, wordt tijdens de projectontwikkelingsfase op maat ontworpen om de optimale balans tussen prestaties en efficiëntie te bereiken. Zodra de installatie is voltooid, biedt onze levenslange garantie op het leidingwerk de zekerheid dat het systeem probleemloos zal blijven werken gedurende de hele levensduur van de vloer.

Nexxa Panel met buis

Nexxa-12

Het VLo Nexxa-12 water vloerverwarmingssysteem is ontworpen voor renovatie projecten waar een laag profiel constructie vereist is. Het systeem bestaat uit een PERT buis van 12 mm in een kunststof paneel met noppen, dat vervolgens wordt bedekt met een 22 mm dikke laag geschikt egalisatiemiddel.

laagbouw water vloerverwarming onder tegels

Ultra-12

Het VLo Ultra-12 Laagbouwsysteem. Het is het perfecte waterverwarmingssysteem voor woningrenovatieprojecten. Ingebouwde hoogwaardige isolatie en een 150μm diffuser voor een efficiënte warmteverspreiding.

laagbouw water vloerverwarming onder tegels

Econna-12

Het VLo Econna-12 balkvloersysteem is een geoptimaliseerd waterverwarmingssysteem voor installatie op vloeren met spijlen of balken.

Hydronic icon

Watergedragen vloerverwarmingssystemen zijn ideaal voor:

icon-checkmark Grote oppervlakken, maar compatibel met alle soorten kamers
icon-checkmark Te gebruiken in combinatie met een warmtepompsysteem met aerothermische energie.
icon-checkmark Alle soorten renovaties
icon-checkmark  Alle soorten nieuwbouw

Water vloerverwarming oplossingen

Warmup hydronische vloerverwarmingssystemen worden ontworpen en geleverd met een complete set hoogwaardige componenten en regelingen, klaar voor installatie. De systemen zijn verkrijgbaar in een aantal configuraties en componenten die gegarandeerd perfect bij uw project passen.

De keuze van het te gebruiken systeem wordt door twee belangrijke factoren bepaald:

  • Het type dekvloer
  • De eindvloer

Warmup heeft ook een assortiment buizen om het best mogelijke systeem op maat van het project en de installatiespecificaties te garanderen. De Warmup water vloerverwarming systemen hebben 2 soorten buizen:

  • PEX-A
  • PE-RT

Weet je het niet zeker? Zoek het ideale systeem

De Warmup gids kan u helpen bij het kiezen van de beste water vloerverwarming oplossing voor uw project.

cv vloerverwarming in badkamer
hydraulische vloerverwarming installatie
hydraulische vloerverwarming installatie

Garantie voor CV-vloerverwarmingssystemen

Warmup PEX-A buizen worden geleverd met een levenslange garantie die u de zekerheid geeft dat het systeem van uitstekende kwaliteit is. PE-RT buizen hebben een garantie van 50 jaar..

Onze SafetyNet installatiegarantie betekent dat als u ter plaatse een fout maakt en de leiding doorsnijdt of beschadigt, Warmup deze door een andere vervangt – GRATIS!

Wat zijn de kosten van een CV-vloerverwarmingssysteem?

Vloerverwarming met water is zeer kostenefficiënt omdat het minder energie verbruikt dan een traditioneel verwarmingssysteem. Vloerverwarming geeft voldoende energie af om de ruimte op een comforttemperatuur te brengen met vertrektemperaturen van 30-40 °C. Dit is dus aanzienlijk lager dan de temperaturen die vereist zijn voor conventionele radiatoren (60-70 °C). Dit is te danken aan het feit dat hydronische vloerverwarmingssystemen de warmte gelijkmatig over het vloeroppervlak verdelen en stralingswarmte afgeven via de voorwerpen in de kamer.

installatie van vloerverwarming op water
vloerverwarming op water

Montage

Watergedragen vloerverwarming wordt gewoonlijk in de dekvloer geplaatst. Het is raadzaam alvorens met de installatie de installatiehandleiding te lezen en elke stap van de installatie te volgen. De ruimte moet droog zijn en de isolatie moet in overeenstemming zijn met de bouwvoorschriften of -praktijken en volgens de instructies van de fabrikant worden aangebracht.

De meest gebruikelijke vloerverwarmingssystemen zijn het Nexxa-12 en het Ultra-12-systeem:

  • Nexxa-12 Systeem is ontworpen voor dekvloer installatie en wordt niet beïnvloed door veranderingen in de uiteindelijke vloer, of het nu hout, laminaat, parket of vinyl is.
  • Ultra-12  systeem is populair omdat het een oplossing is waarbij slechts een hoogte van 18 mm op de vloer nodig is, inclusief de platen. Dit systeem is ideaal voor renovaties.

Componenten voor watervloerverwarming

Verdeler

warmup verdeler
De verdelers van Warmup zijn vervaardigd van roestvrij staal en zijn van hoge kwaliteit en efficiëntie.

Buizen

verwarmingsbuis
Warmup-systemen worden geleverd met 2 buizen: PEX-A en PE-RT. Deze opties zorgen ervoor dat we voor elk type project het ideale systeem hebben.

Regeling

Regeling Warmup
De regeleenheid is ontworpen om te werken met de thermostaten en de kracht-/verwarmingsbron, ook met de ketel.

Isolatie

insulation product
Het gebruik van thermische isolatie met watergedragen vloerverwarming vermindert de opwarmtijd en het energieverbruik aanzienlijk.

Veel gestelde vragen over vloerverwarming

Vergt vloerverwarming weinig onderhoud?

Eenmaal geïnstalleerd, vergt vloerverwarming weinig of geen onderhoud. Mocht er zich een defect voordoen, dan bieden onze systemen uitgebreide garanties en hebben wij een klantenservice met en  gespecialiseerd technisch ondersteuningsteam.

 

 

Is vloerverwarming duur in gebruik?
Met lage bedrijfskosten betaalt uw vloerverwarming zichzelf terug door aanzienlijke energiebesparingen te genereren, zorg ervoor dat u uw systeem installeert in combinatie met een van onze bekroonde thermostaten. Door een Warmup-systeem met onze 6iE Slimme WiFi-thermostaat en bijbehorende smartphone-apps te gebruiken, kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekeningen.
Is een elektrisch systeem of een watersysteem beter voor mij?

Warmup biedt zowel elektrische als water vloerverwarming (ook bekend als hydronisch of nat). Wij raden over het algemeen aan elektrische systemen te specificeren voor kleinere renovatieprojecten en watersystemen voor grotere renovatie- of nieuwbouwprojecten.

 

 

Zal een vloerverwarmingssysteem de luchtkwaliteit in mijn huis helpen verbeteren?

Door uw centrale verwarmingssysteem te vervangen door vloerverwarming kunt u potentiële congestie in een ruimte voorkomen, vloerverwarming zorgt ervoor dat een ruimte nooit oververhit raakt. Radiatoren hebben ook de neiging om stof door een kamer te laten circuleren, terwijl vloerverwarming dat niet doet, waardoor u schonere, heldere lucht krijgt.

 

 

Kan vloerverwarming radiatoren vervangen?

Het is mogelijk om vloerverwarming te gebruiken in plaats van radiatoren en, afhankelijk van uw warmteverlies, kunt u zelfs radiatoren helemaal weglaten. Vloerverwarmingssystemen stralen warmte uit, wat betekent dat iedereen in een ruimte een gelijkmatige verdeling van de warmte krijgt.

 

 

Kan ik een combinatie van verwarmingssystemen in mijn huis gebruiken?

Ja, dat kan je wel. U kunt vloerverwarming installeren als hoofdverwarming in uw hele huis of als secundaire verwarming in slechts één of twee kamers, terwijl de rest van de ruimte wordt verwarmd door het bestaande centrale verwarmingssysteem.

U kunt ook overwegen een hybride verwarmingsoplossing van warmwater- en elektrische vloerverwarmingssystemen in hetzelfde project te installeren. Onze systemen bieden een verstandige verwarmingsoplossing in zones, wat betekent dat meerdere systemen in afzonderlijke “zones” kunnen worden verdeeld, zodat afzonderlijke zones nauwkeurig kunnen worden verwarmd.

 

Zal de installatie van een systeem helpen bij de inrichting van mijn huis?

Vloerverwarming is een ‘onzichtbare’ verwarmingsoplossing, zonder omvangrijke radiatoren of leidingen die kostbare muur- en vloerruimte in beslag nemen. Het geeft u veel meer vrijheid met uw interieurontwerp, zodat u van uw huis echt een toevluchtsoord kunt maken zonder aan stijl in te boeten.

 

 

Kan ik vloerverwarming op afstand regelen?

Alle systemen moeten worden geregeld door een speciale vloerverwarmingsthermostaat voor de zone en het gebruik van een van onze geavanceerde slimme thermostaten maakt toegang op afstand tot uw verwarmingssysteem mogelijk via de MyHeating-app. Deze innovatieve technologie zorgt ook voor automatische warmhoudfunctie, verbeterde energie-efficiëntie en kostenbesparingen.

 

 

Zal mijn vloerverwarming compatibel zijn met mijn andere slimme technologie?

Naast het gebruik van een Warmup slimme thermostaat en de Warmup MyHeating app en online portal, kunt u uw vloerverwarmingssysteem ook bedienen met behulp van andere slimme technologie in uw huis, zoals Alexa en Siri en overige spraakassistenten.

 

 

Kan ik vloerverwarming gebruiken met warmtepompen en andere warmtebronnen?

Onze collectie hydronische systemen is perfect voor installatie met duurzame warmtebronnen, zoals aerothermische of geothermische warmtepompen en biomassaketels.

 

 

Wilt u een offerte aanvragen?